Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem oko heder fajlova

[es] :: C/C++ programiranje :: problem oko heder fajlova

[ Pregleda: 2883 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

margita

Član broj: 61000
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon problem oko heder fajlova25.06.2005. u 14:06 - pre 187 meseci
x files mi je jednom lijepo objasnio kako da u heder fajl neke forme stavim neku promjenjivu, i iz bilo koje komponente te forme joj mogu davati neku vrijednost...
e mene samo interesuje kako , ako imam npr. 3 forme, da iz forme 3 dajem neku vrijednost promjenjivoj "A" koja je deklarisana u heder fajlu forme 1??
ili npr. da u formi 2 iskoristim vrijednost promjenjive "b" koje je deklarisana u formi 3??
radi se o borland bilderu za c++...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4882
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: problem oko heder fajlova25.06.2005. u 20:47 - pre 187 meseci
Dakle, ti u formi 1 imas neku promenljivu a...
Code:

// --- Unit1.h / Form1 ---

   public:
      int a; 


A iz forme 3 hoces da u formi 1 promenis vrednost a. Kao prvo, a mora da bude
u sekciji public, izuzev ako klasa nije proglasena kao 'friend'. Zatim u formi 3 dodaj
#include "Unit1.h", gde je deklarisan pointer na formu 1. Posle sve ide po loju.

Code:

// --- Unit3.cpp / Form3 ---
#include "Unit1.h"
// ...

void __fastcall Button1Click(TObject *Sender)
{
   Form1->a = 10;
}


 
Odgovor na temu

margita

Član broj: 61000
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: problem oko heder fajlova26.06.2005. u 12:01 - pre 187 meseci
hmmm...pa to sam i uradila...bas me intereuje sta sam "propustila"...
stavila sam pod "public" u heder fajl forme 1 int a; stavila #include"Unit1.h" i pozvala onako, ali nije radilo!stalno je javljalo kako je "a" nepoznato......ali vazno je da sam znala pravilan metod...
no dobro...probacu opet, pa ce nadam se raditi...

hvala puno...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4882
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: problem oko heder fajlova26.06.2005. u 14:41 - pre 187 meseci
Posalji minimalan ali kljuca fagment tvog koda i resicemo problem...
 
Odgovor na temu

margita

Član broj: 61000
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: problem oko heder fajlova26.06.2005. u 15:01 - pre 187 meseci
pa evo probacu prvo ponovo da vidim da li radi kako si mi rekao, pa ako ne radi-javicu se!
ma kod je bio otprilike:

u Form-i 2:

nesto kao:

#include"Unit1.h"
---
if(RadioButton1->Checked==true)
{
Form1->a=1; //kad sam vidjela da ovo ne radi pokusavala sam i samo a=1;
}
ali kazem opet:pogledacu prvo da li je sada u redu...vjerovatno sam nesto preskocila!!!

puuuno ti hvala!!!!
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4882
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+628 Profil

icon Re: problem oko heder fajlova26.06.2005. u 15:18 - pre 187 meseci
--- Unit1.cpp ---
Code:

// ...
#include "Unit2.h"
// ...
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner)
{
   // Pocetna vrednost 'a'
   a=1;
}
// Caption = Prikazi Form2
void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
   Form2->ShowModal();
}
// Caption = Prikazi vrednost 'a'
void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
   ShowMessage( IntToStr( a ) );
}


--- Unit1.h ---
Code:

   public:
      int a;




--- Unit2.cpp ---
Code:

// ...
#include "Unit1.h"
// ...
// Caption = Postavi 'a' na 2
void __fastcall TForm2::Button1Click(TObject *Sender)
{
   Form1->a=2;        
}



SALJEM I ATTACHMENT!!!


[Ovu poruku je menjao X Files dana 26.06.2005. u 16:24 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: problem oko heder fajlova

[ Pregleda: 2883 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.