Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Totalni početnik

[es] :: Firebird/Interbase :: Totalni početnik

[ Pregleda: 2952 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

scorpionKD
scorpionKD

Član broj: 76395
Poruke: 30
*.vodatel.hr.



+1 Profil

icon Totalni početnik02.12.2005. u 22:03 - pre 196 meseci
Firebird mi je totalna nepoznanica, ali pošto ga svi hvale...
Kako napraviti bazu i onda s njom napraviti *.exe program?
 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
195.252.126.*



+4 Profil

icon Re: Totalni početnik02.12.2005. u 23:17 - pre 196 meseci
Pa samu bazu pravis i definises u nekom programu za administraciju (vidi korisne linkove).Za pocetak, mozes koristiti IBOConsole.Za ozbiljniji posao-IBAdmin4 (sadrzi CASE alat za modeliranje baza-pravljenje ER modela itd) to je profesionalni alat za administraciju,grant manager,bekap manager itd.
Probna verzija traje 30 dana i potpuno je funkcionalna (imas trik:rezervisi neki racunar samo za poslove sa Firebirdom i posle isteka 30 dana formatiras hard i sve ponovo instaliras-ustedis negde oko 240 eur koliko kosta IBAdmin).
Kada kazes *.exe verovatno mislis na GUI klijent program za pretragu, dopunu i menjanje podataka koji koriste krajnji korisnici? Delphi i C++ Builder prirodno podrzavaju Interbase/Firebird preko svojih IBX komponenti za povezivanje sa ovim (skoro istim) serverima.C++ Builder Personal izdanje kosta oko 100 EUR sa postarinom-ne znam da li sadrzi IBX komponente,ali mozes da koristis neke besplatne klase za to,npr. IBPP,vidi na www.ibpp.org - ove klase se mogu koristiti i na UNIX-u,tj. Linuxu.
Inace ne postoje dobre besplatne komponente za FB (IBObjects i FIBPlus su neke od komercijalnih).
Ako IBPP klase kompajliras na C++ Builderu, preporucujem da to uradis preko MSYS Unix terminala za Windows,pomocu standardne UNIX procedure:./configure,make IBPP_BCC...MSYS imas na www.mingw.org :IBPP moze da podjebava kada ga kompajliras kao staticku biblioteku (.lib) na C++ Builderu...
Moja preporuka: IBAdmin4/C++ Builder 6/IBPP
Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

scorpionKD
scorpionKD

Član broj: 76395
Poruke: 30
*.vodatel.hr.



+1 Profil

icon Re: Totalni početnik04.12.2005. u 10:55 - pre 196 meseci
Može li se koristiti Dev-C++ (besplatan je) za povezivanje sa bazom i ako može kako?
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Totalni početnik

[ Pregleda: 2952 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.