Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako napraviti dinamički upit?

[es] :: Access :: Kako napraviti dinamički upit?

[ Pregleda: 3020 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Kako napraviti dinamički upit?29.11.2005. u 14:23 - pre 194 meseci
Kako da napravim upit u kojem mogu zadati vremenska razdoblja? Npr. želim da mi izlista sve Alarme od o7.12. do 08.13., drugi put pak neko drugo vrijeme..ACCESS
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.yu1.net.

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Kako napraviti dinamički upit?29.11.2005. u 15:17 - pre 194 meseci
Koliko se secam accessa, u kveriju za granicne datume stavis naziv parametra (npr datum >Pocetni_Datum ...) i onda kad izvrsavas kveri, on ti otvara inputbox da upises vrednost za taj parametar.
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.smin.sezampro.yu.



+15 Profil

icon Re: Kako napraviti dinamički upit?29.11.2005. u 17:27 - pre 194 meseci
Yoy, o ovome lamers pitanju smo već sto puta pričali, a u svakom priručniku oko osnova baza u Accessu ovo imaš.

Ako je nivou upita, imaš barem tri rešenja:

U filteru polja postavi kriterijum:

Between [Početni datum?] And [Krajnji datum?]

- kada pokreneš upit dobićeš Eng box sa srpskim pitanjima koje si zadao u okviru velikih zagrada.

Drugi način je pozivanje upita iz forme koja sadrži polja Od-Do. Na formi, dakle, moraš imati zapisane datume u okviru dva polja. Prosledi vrednosti forme (npr. frmUpit) upitu (npr. qryUpit) tako što ćeš u polju koje filtriraš postaviti filter:

Between Forms!frmUpit!fldOd And Forms!frmUpit!fldDo

(gde je _tačka_ obavezno ide tačka, gde je _uskličnik_ obavezno ide uskličnik)

Treći način je da u okviru formulara/VBA programa napraviš proceduru sa javnim promenljivama koje pamte vrednosti. Prosledi ove vrednosti upitu, ili napiši upit direktno u VBA. Sudeći po pitanju, mislim da bi ti jedan od prva dva načina odgovarao.

PS. (izmena) Postoji i jedan način koji mi je odmah pao na pamet uz pomoć funkcije InputBox. Pogledaj Help oko ovoga.

[Ovu poruku je menjao banem dana 29.11.2005. u 18:28 GMT+1]
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

Bojan11
Pula,HR

Član broj: 73881
Poruke: 180
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti dinamički upit?30.11.2005. u 09:53 - pre 194 meseci
Radi, Hvala!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Kako napraviti dinamički upit?

[ Pregleda: 3020 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.