Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa SESSION-om

[es] :: PHP :: Problem sa SESSION-om

[ Pregleda: 2428 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Problem sa SESSION-om31.01.2005. u 14:01 - pre 206 meseci
Ovak, ja sam napravio SQL upit i sad me interesuje kako napraviti uvjet i koji je ako taj SQL upit nije zadovoljen ovako:
Code:
$kor_ime = $_GET['kor_ime'];
$lozinka = $_GET['lozinka'];
$q = mysql_query("SELECT * FROM novostiuser WHERE (korisnicko_ime='$kor_ime' AND lozinka='$lozinka')", $conn);


kako sad dobiti poruku za rješenje ako to nije točno("Netočna liozinka/korisnicko ime."), a kako ako je postaviti SESSION ako je uvijet točan i u SESSION pohranit ID od korisnika koji se logira?
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+256 Profil

icon Re: Problem sa SESSION-om31.01.2005. u 14:32 - pre 206 meseci
Prvo: Zasto koristis GET metodu? Onda se lepo ispise u address bar-u i user i password.
Drugo: zasto ne bi koristio sledece:
Code:
select  id, password from novostiuser where korisnicko_ime=.$_POST['kor_ime']

pa onda dalje imas:
Code:

if (mysql_num_rows($rez) > 0) //ovo znaci da ima usera sa vrednoscu kor_ime
        {
$row = mysql_fetch_object($q);
$password = $row->password;
$id = $row->ida;
        if ($password == $_POST['lozinka'])
        { //ovde radis ono sto zelis ako je tacan password, npr zapisivanje u sesiju  i redirekcija na drugu stranicu)
} else { //ispis da nije dobar password ili sta vec... ]

Trece. Dodajes promenljice u session (pre toga na pocetku stranice startujes sesiju):
Code:

$_SESSION['ulogovan']=1;
$_SESSION['id']=$id;

nesto tako. Ovo sad na brzinu nije najbolje resenje, mozda nije ni tacno, ali sad imas smernice sta dalje.

Cetvrto. Kod koji sam napisao moze biti relativno nesiguran po pitanju sql injection-a...

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Re: Problem sa SESSION-om31.01.2005. u 15:23 - pre 206 meseci
Riješio sam logiranje, al sad, kako strpati neku varijablu(ovdje ID) u session, kako napraviti session i na drugoj stranici kako prrovjeriti dali sesson postoji i kako dobiti iz session-a varijablu? Ovo sam radio u ASP-u i bilo je vrlo jednostavno, a sad ovo mi se cini komplicirano.
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+256 Profil

icon Re: Problem sa SESSION-om31.01.2005. u 15:29 - pre 206 meseci
Pa ne moze sve na gotovo... ajd malo da citas dokumentaciju?
Npr O SESIJAMA?
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa SESSION-om

[ Pregleda: 2428 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.