Pozdrav svima.
Znam da mogu biti, pomalo neuk i možda dosadan, ali toliko bih voleo da mi neko objasni ovo što ću pitati.
Tema je baš koju sam i ja hteo da postavim. Jer ideja mi je da upišem u srednju vanrednu školu.
Sa obzirom da sam izgubio par godina, umesto školovanja, na druge stvari, sada trebam da počnem učiti, ali to mi je baš nekako velika želja, možda kakvu ne bih mogao nikako tada kao suviše mlad imati.
Pa, nadam se da ima koga ovde, ko može i hoće da me uputi na glavne stvari, koje su meni neupućenom – i nepoznate.
Sada, trebao bi da navedem sve moje planove da bih neko imao uvida kakvu informaciju želim da saznam, ali počeo bih to ipak skromno, jer nisam sposoban da obuhvatim ceo moj trenutni poriv i želju, na jedno veliko delo i dugotrajan trud učenja i polaganja, pa ću navesti postepeno ideje kojima stremim, a konačni plan i glavni razlog možda tek nastane kada već krenem u tom smeru, ali ipak imam jedne određene ideje.
Naime, želim da kao prvo, da posle srednje vanredne škole, nastavim školovanje na nekom fakultetu, i još planiram da uzmem na sebe više smerova, odnosno više fakulteta kojima želim usavršiti znanje, ali sve to ipak uspešno. Pa ako ko ima želju da mi pomogne, hajde. Molio bih.
E, ovako. Hoću da postanem taksista pre svega, jer radeći to, imaću vremena za ostalo, a taj smer za taksistu, koliko sam upoznat, podrazumeva pohađanje srednje saobraćajne škole. U tom pravcu, kada bih tom saobraćajnom školom počeo put, do studiranja na nekim fakultetima, zanima me koliko je tu stvari neophodno imati u vidu, a koje se odnose na mogućnosti odabiranja fakulteta. Trenutno ne znam ni koji sve fakulteti postoje, a koji bi mogli da mi budu kao sigurna odluka, ali prvo što bih upisao je Bogoslovski fakultet, a potom neki interesantan – Folozovski, i drugi.
Sada, pitam se kakav može biti red mojih potreba u tom pravcu, odnosno koliko mi je saobraćajna škola povoljna za ovo pomenuto studiranje?
Ono što mislim da znam, može biti interesovanje za mnogo više.