@ nicr
Citat:
Sigurno ce ti biti lakse zavrsiti neku visu ili fak sa znanjem o racunarima nego sa "znanjem" o amebama i bakcilima iz biologije.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Vecu glupost nisi mogao da odvalis.
Evo sta je o meni bitno za nekog ko upisuje sada srednju:
1. da ima dobre profesore (gimn vs. ts a ti proceni gde su bolji)
2. da ima zelju da nesto nauci (jer znanje je strateski resurs buducnosti)
3. da stekne sirinu (jer ce kasnije imati vise uspeha od onih koji je nemaju)
Dalje, ako upise gimnaziju, bice blizak sa ljudima koji ce postati lekari, ekonomisti, pravnici, umetnici, inzenjeri. Bliskost sa ljudima razlicitih profesija bice mu kasnije od koristi. Za razliku od tehnickih "muskih skola sa tu i tamo ponekom devojkom", gimnazija nudi veci izbor. Zar nije lepse kad odes u skolu a ono lepe mlade curice na svakom koraku pa ti prosto milina? A sad nesto i o informatici. Kazi mi molim te, ko osvaja prva mesta na takmicenjima iz informatike, gimnazijalci ili oni iz strucne skole? Ciji radovi na takmicenju Siemens Join Multimedia odlaze za Nemacku? Sto se tice strebanja, od oko 700 ljudi moje gimnazije siguran sam da 90% ne pipa knjigu vec su ljudi jednostavno pametni pa svoje obaveze zavrse brzo. A onih 10% ne cini prolece.
Nego nicr-e, da se ne vredjamo, koliko ljudi toliko cudi. A ja cu opet da kazem da je onom decku bolje da o tome razgovara sa roditeljima, nego da cita nasa prepucavanja. Usput, ono za banderu je bila samo metafora a ne nesto oko cega bi sad trebalo da razmisljas dugo, dugo.