Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Forma -> tabela u PHP

[es] :: PHP :: Forma -> tabela u PHP

[ Pregleda: 3624 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Chumpitas088
Nikola Martinovic
Beograd

Član broj: 16900
Poruke: 54
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Forma -> tabela u PHP13.12.2005. u 20:53 - pre 194 meseci
Treba mi jednostavna PHP skripta koja bi imala formular za popunjavanje, od recimo 5 text fileda koji bi se poslije unosa unosilii u tabelu (na index stranici) tako da vrijednost svakog text fielda bude upisana u novu kolonu:

Npr. na prvoj strani se unosi

Ime: Nikola
Skola: Srednja
Godine: 20
Pol: Muski
Visina: 190

a da na indexu dobijem:

Nikola Srednja 20 Muski 190 (sa okvirima tabele naravno)

Sledeci unos bi samo bio sledeci red u tabeli.


Da li neko zna gdje mogu da skinem tako nesto?

Pozdrav

 
Odgovor na temu

TriLLi
Senad Meškin
student
Bosna I Herzegovina

Član broj: 33920
Poruke: 43
*.tel.net.ba.

Sajt: www.pribum.com


Profil

icon Re: Forma -> tabela u PHP13.12.2005. u 22:15 - pre 194 meseci
evo druze pa uzivaj

Code:
<?php
echo "<a href=index.php>Prikaz</a> ::: <a href=index.php?modul=2>Unos</a><br>"
$modul = $_GET["modul"];
if(!$modul){
$modul = 1;
}
switch($modul){
case 1:
listaj();
break;
case 2:
prikazi_formu();
case 3:
unesi_podatke();
break;
default:
echo "Nepostojeća stranica";
break;

}
function prikazi_formu(){
echo "<form name=unos action=index.php?modul=2 method=POST>
<table><tr><td>Ime</td><td><input type=text name=ime></td></tr>
<tr><td>prezime</td><td><input type=text name=prezime></td></tr>
<tr><td>Grad</td><td><input type=text name=grad></td></tr>
<tr><td>Drzava</td><td><input type=text name=drzava></td></tr>
<tr><td>Ulica</td><td><input type=text name=ulica></td></tr>
<tr><td colspan=2><input type=submit name=unossub value='Unesi'></td></tr>
</table>";
}
function unesi_podatke(){
$dugme = $_GET["dugme"];
if($dugme){
$ime = $_POST["ime"];
$prezime = $_POST["prezime"];
$grad = $_POST["grad"];
$drzava = $_POST["drzava"];
$ulica = $_POST["ulica"];
$dbhost = "localhost";//host baze
$dbuser = "dbuser";//korisnik za bazui
$dbpass = "dbpass";//password za bazu
$dbname = "dbnam";//ime baze
$db = mysql_connect($host);
$select = mysql_select_db($dbname,$db);
$sql = "insert into podatci values('','$ime','$prezim','$grad','$drzava','$ulica');
$rez = mysql_query($sql);
if($rez){
prikazi_formu();
}
}
}
function listaj(){
$dbhost = "localhost";//host baze
$dbuser = "dbuser";//korisnik za bazui
$dbpass = "dbpass";//password za bazu
$dbname = "dbnam";//ime baze
$db = mysql_connect($host);
$select = mysql_select_db($dbname,$db);
$sql = "select * from podatci";
$rez = mysql_query($sql);
echo "<table><tr><td>Ime</td><td>prezime</td><td>grad</td><td>drzava</td><td>ulica</td></tr>
while($r=mysql_fetch_array($rez)){
$ime = $r["ime"];
$prezime = $r["prezime"];
$grad = $r["grad"];
$drzava = $r["drzava"];
$ulica = $r["ulica"];

echo "<tr><td>$ime</td><td>$prezime</td><td>$grad</td><td>$drzava</td><td>$ulica</td></tr>";
}
echo "</table>";
}



Some people told me that I need help, some people can fuck off and go to hell.
 
Odgovor na temu

Chumpitas088
Nikola Martinovic
Beograd

Član broj: 16900
Poruke: 54
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Forma -> tabela u PHP13.12.2005. u 22:45 - pre 194 meseci
Hvala, ali:

Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in C:\Program Files\xampp\htdocs\Nba\test.php on line 11

11 linija je: $modul = $_GET["modul"];
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
195.252.126.*



+256 Profil

icon Re: Forma -> tabela u PHP14.12.2005. u 12:06 - pre 194 meseci
U gornjoj skripti je to treca linija, tako da napisi sta imas u prethodnih 8 koje ovde nema. Ocigledano si zaboravio negde da zavrsis komandu sa ;

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Forma -> tabela u PHP14.12.2005. u 12:14 - pre 194 meseci
Nedostaje ti ;
Code:


// nedostaje ti  na kraju kod echo".." ;

echo "<a href=index.php>Prikaz</a> ::: <a href=index.php?modul=2>Unos</a><br>"; // ovde ti je nedostajalo ;
$modul = $_GET["modul"];

Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Forma -> tabela u PHP14.12.2005. u 12:17 - pre 194 meseci
Isto tako :
Nedostaju navodnici na kraju "

Code:

$sql = "insert into podatci values('','$ime','$prezim','$grad','$drzava','$ulica');


Ovako bi trebalo


Code:

$sql = "insert into podatci values('','$ime','$prezim','$grad','$drzava','$ulica')";



Takodje :

Code:

echo "<table><tr><td>Ime</td><td>prezime</td><td>grad</td><td>drzava</td><td>ulica</td></tr>


//treba da bude ( fali na kraju ";)

echo "<table><tr><td>Ime</td><td>prezime</td><td>grad</td><td>drzava</td><td>ulica</td></tr>";




Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Forma -> tabela u PHP

[ Pregleda: 3624 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.