Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ipak se krece ?

[es] :: 3D programiranje :: Ipak se krece ?

[ Pregleda: 4843 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
195.252.120.*



Profil

icon Ipak se krece ?05.09.2002. u 14:07 - pre 235 meseci
Cao,
kako da zadam objektima da se krecu polako
po ekranu (moze i brzo :) bez mog daljeg mesanja
- mislim keyboard tastature
Maxmagnus
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1339
*.yubc.net

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+46 Profil

icon Re: Ipak se krece ?05.09.2002. u 14:58 - pre 235 meseci
Veoma neprecizno pitanje ...
Mogao bi malo da pojasnis, sta tacno hoces.

Ono sto (otprilike) zelis je da dodelis objektima vektor brzine
koji bi uticao na poziciju tako sto bi u svakom frejmu dodao taj
vektor na vektor pozicije.
Podesavanjem vrednosti tog vektora mozes da pomeras objekte i
brzo i polako ;)

pozdrav
 
Odgovor na temu

klemowsky
hrvatska

Član broj: 5151
Poruke: 6
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Ipak se krece ?05.09.2002. u 17:02 - pre 235 meseci
dobro je tosa reka, ful si neprecizan :)

pa ako nesto zelis micati na sceni neovisno o tipkovnici, vjerojatno
imas neku varijablu (global ili static) gdje drzis poziciju objekta,
pa sad toj varijabli mijenjaj vrijednost npr. brojacem,timerom
i sta ja znam kako :)



"and yes, linux sucks", Farb-Rausch
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
195.252.120.*



Profil

icon Re: Ipak se krece ?05.09.2002. u 19:01 - pre 235 meseci
Daaaaa!!!!
to je to - sat, nego kako se to radi sa satom?
Jel moze neki kodic?
m.
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

darkosos
Darko Šoš
Beograd

Član broj: 5053
Poruke: 1131
*.ptt.yu



+64 Profil

icon Re: Ipak se krece ?06.09.2002. u 18:55 - pre 235 meseci
Evo jednog nacina. GetTickCount() vraca broj milisekundi od kad je sistem startovao. Mozes ga koristiti tako sto na pocetku svakog frame-a pokupis taj broj i oduzmes od proslog. Naravno to moras negde cuvati( mozda je najbolje da napravis neki struct); takodje obrati paznju da treba da pokupis vrednost i pre prvog frame-a ali nemas s' cim da ga oduzimas. Dosta korisnog se moze naci u MSDN-u pa ti predlazem da pogledas.
 
Odgovor na temu

klemowsky
hrvatska

Član broj: 5151
Poruke: 6
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Ipak se krece ?07.09.2002. u 22:53 - pre 235 meseci
void nekafunkcija()
{
static float start = globalno_vrijeme;
float vrijemekojejeproslo = globalno_vrijeme - start;

...

}

globalno_vrijeme uzimas npr. s GettickCount() u windowsima...



"and yes, linux sucks", Farb Rausch
 
Odgovor na temu

camp
Ne mogu da trijangulisem!

Član broj: 8291
Poruke: 79
*.InfoSky.Net



+3 Profil

icon Re: Ipak se krece ?03.08.2003. u 17:23 - pre 224 meseci
mozes i isto tako da dodas neki loop, sa varijablom koja ce stalno da incrementuje ili decrementuje poziciju tog tvog predmeta sa vrednosti koja je naznacena u toj varijabli, ali ovo je veoma lose resenje :))))
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: Ipak se krece ?05.08.2003. u 17:51 - pre 224 meseci
Za početak možeš iskoristiti ovo poslednje rešenje, ali cilj i prava stvar je napraviti kretanje koje će zavisiti od vremena, a ne od brzine mašine na kojoj se izvršava program (što upravo i dobijaš promenom pozicije u petlji / idle funkciji itd.) Znači sigurno se za pravi rezultat moraš osloniti na timer sistema (zavisno od sistema ovo se različito izvodi), imaš nešto o tome koliko se sećam na gamedev.net (članak + primeri - source).
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 802
80.93.225.*



+62 Profil

icon Re: Ipak se krece ?19.08.2003. u 07:22 - pre 224 meseci
A da svaki objekat ima svoj thread...?

Rajko
 
Odgovor na temu

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1339
*.verat.net

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+46 Profil

icon Re: Ipak se krece ?20.08.2003. u 18:17 - pre 224 meseci
Pa zamisli koliko bi thread-ova trebao da imas kod malo komplikovanije scene ?
Tako nesto ne bi bilo izvodljivo. Uz to, verujem da bi stvorilo jos dosta usputnih problema...

pozdrav,
 
Odgovor na temu

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1339
*.verat.net

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+46 Profil

icon Re: Ipak se krece ?20.08.2003. u 18:17 - pre 224 meseci
Pa zamisli koliko bi thread-ova trebao da imas kod malo komplikovanije scene ?
Tako nesto ne bi bilo izvodljivo. Uz to, verujem da bi stvorilo jos dosta usputnih problema...

pozdrav,
 
Odgovor na temu

[es] :: 3D programiranje :: Ipak se krece ?

[ Pregleda: 4843 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.