Citat:
leka:
Ivane, zaista ne znam sta ce nekom bolji help od onog koji daje Borland C++ Builder. Bez zezanja, on je cak i preglomazan sto se mene licno tice! A MSDN necu da komentarisem, za mene je to samo lepak za muve, znaci jos jedan nacin Microsoft komercijalizacije... Ja skidam kapu Microsoftu zbog CHM-a (mada je cak i ta ideja ukradena, ali je M$ to dosta pojednostavio i samim tim unapredio). Meni zaista NISTA bolje ne treba od toga!
Hmm.. nisi me dobro razumeo, pricao sam o helpu starih borland kompajlera (aka taj BC 4.5) - u to vreme je Microsoft preuzimao dominaciju na Windows kompajlerima. Ironicno - do tada je Borland bio mnogo bolji, jer je 16-bitni Visual C bio mnogo losiji od Borland IDE-a - ali... na lovorikama se ne spava, MS je od Visual C++ napravio zaista dobar proizvod, mozda i jedan od retkih
izuzetno kvalitetnih MS proizvoda (dobar kompajler koji generise izuzetno brz IA-32 kod, lepo IDE okruzenje, opsiran help). Mana je taj nedostatak multi-platform podrske, ali.. za to postoje bolja resenja i ja cu ih uvek preporuciti.
Verujem ti da je C++ Builderov help OK, nisam ga probao (samo sam video kako paket izgleda) ali verovatno je tako - imali su dosta vremena da se tu poprave - to je za svaku pohvalu.
A ideje se preuzimaju i unapredjuju, nema nista lose u tome - pa to svi rade :)
Citat:
Ako neko misli da je MSDN evolucija okej, njegovo pravo je da misli sta misli, ja mislim da je MSDN s*****, jer ja MSDN kapiram kao okupaciju. :) Neko ce se smejati ali tako je, time microsoft zapravo stiska Microsoft bazirane programere da ne mogu tek tako lako da "se otrgnu" iz njihovih kandzi...
Pa ko drugi da pise dokumentaciju za Win32/64 sistem?
MSDN je vrlo brz i radi posao - a svi znamo da MS uvek stiska sve (od developera preko hardware integratora pa do korisnika) da se "ne otrgnu" iz njihovih kandzi :)
Ja MSDN-u stvarno ne mogu da nadjem neku manu - dokumentacija je kompletna, za svaki Win32/64 poziv je objasnjeno nabrojano sve relevantno. Takodje su pokrivene sve vazne teme kroz overview, step-by-step objasnjenja i megabajte example koda. MSDN library je besplatan na Internetu.. stvarno ne razumem zasto je po tebi MSDN
s***** - mozes da kazes da je spor, manjkav, ima greske, itd.. a ne samo "s*****". To je najlakse reci, ali nikom ne pomazemo sa takvim argumentima. Moramo biti sto je moguce precizniji i argumentovaniji.
Naravno, ti verovatno polazis od cinjenice da je dobra dokumentacija dokumentacija za Linux dev. softver - to je tacno, ali sama filozofija tog softvera drugacija - kompletan kernel za Windows je pisao Microsoft, pa je logicno da to bude centralizovano u jednoj dokumentaciji. Ako se sledi Windows filozofija, MSDN + VC++ su idealna okruzenja. Sad, koja je filozofija bolja - ostavimo ljudima kao slobodan izbor, i ako se zalazemo za neku od ove dve (ili obe, ili ni jednu) pocnimo to da argumetnovano opravdavamo/opovrgavamo...
Dakle, ako coveka interesuje komercijalno Win32 only programiranje za rad u timu za neku stranu firmu - moj savet je, ipak,
Visual C++, zato sto su VC++ programeri najtrazeniji u USA i zato sto je VC++ sa MSDN-om jedno stvarno kvalitetno okruzenje (kompajler generise izuzetno brz kod, IDE okruzenje je jako dobro uradjeno i dokumentacija je odlicna). Naravno, prvi argument (trazenost programera) vazi ako zapravo pravis komercijalni softver - tj. planiras da radis u nekoj firmi - ako ne, onda taj argument nije relevantan.
Za cross-platform rad, VC++ je potpuno nepodesan i to je potpuno tacno. Ja bih ljudima pre savetovao GCC (g++) i komandnu liniju za takve svrhe jer je to okruzenje implementirano skoro svuda. Za ovo najvise treba "fizikalisanja" - ali, boze moj, kad se covek jednom navikne...
Najbolji savet je savladati sva 3 okruzenja - i onda nema zime :)
(ala se ja raspisah... :)
===========================
PS:
Eh.. da, uvek zaboravim da ti to pomenem, pa cu to sada da iznesem kako me ne bi etiketirao vise kao nekog MS advokata :) - ja se izrazito borim protiv internih MS standarda (closed source & proprietary), i to u domenu digitalne multimedije -
A da bih to dokazao, evo jednog OpenSource projekta (izvinjavam se na off-topicness-u, valjda ce nekom biti i zanimljivo):
http://cvs.sourceforge.net/cgi...t-type=text/vnd.viewcvs-markup
FAAD je open-source implementacija MPEG-2/4 AAC (Advanced Audio Coding) decoding algoritma - i to najbrza AAC decoder implementacija na svetu za IA-32. Ja sam u FAAD-u bio zaduzen bas za optimizaciju brzine i za savetovanje glavnog programera. Ovu implementaciju koristi Cisco Systems u svom MPEG-4 projektu
www.mpeg4ip.net - Eto tako - da se zna da ima i mene na SourceForge-u a ne radim na Linuxu (osim kad ne moram :) i da me "ne placa" malimeki iz Redmonda da ih branim ovde :)))))))))
Takodje sam i glavni istrazivac i programer komercijalne MPEG-4 AAC & video encoder implementacije - o kvalitetu doticnih ne bih ja da pricam, receno je dosta o tome na Internetu i strucnim casopisima...
Izvinjavam se svima jos jednom na skretanju sa teme, ali to je samo precaution kako me ljudi ne bi prozivali za MS fana i diskvalifikovali moje argumente u korist Visual C++. Smatram da nije pametno opanjkavati MS za sve - ima dosta toga kod njih sto je jako kvalitetno uradjeno - i malo je neprimereno to zvati "sranjem" (recimo MSDN).
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos:
http://www.digicortex.net/node/17 Gallery:
http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! -
https://github.com/psyq321/PowerMonkey