Pa verovatno ti je najbolje da odradis neki mali, da ga tako nazovem, razvojni sistem za taj kontroler... rado bih ti dao neku shemu ili slicno, ali sam ja poprilicno skoncentrisan na Atmelove kontrolere i za tvoj kontroler zaista nemam nista konkretno, ali pitaj Google i sigurno ce ti vec nesto reci...
Dakle poenta je u tome da na jednoj plocici odradis shemu na kojoj se nalazi minimalan broj komponenti koje pokrecu tvoj kontroler i DIL podnozje u koje ces da ubacis kontroler kada ga programiras (predlazem ti obicno DIL jer profi bas i ne vrsi funkciju kada cesto treba da vadis kontroler iz njega, iako je inace mnogo bolje) ...(ovu shemu treba da nadjes na netu, verovatno postoji cak i u datasheet-u za taj kontroler)... sa izlaza (portova) kontrolera izvuces izlaze na plocici i na njih recimo zalemis led diodice... (znaci dioda ide izmedju mase cele plocice i jednog od izlaza porta sa kontrolera... dakle imas onoliko dioda koliko i izlaza sa portova ne chipu)... dalje, preko tvog programatora u kontroler "ubacis" program koji vrsi neko treperenje dioda (odnosno naizmenicno podizanje izvoda porta sa "0" na "1" o obrnuto), izvadis kontroler iz programatora, ubacis ga u tu novu shemu i pokrenes je... ako se diode pale i gase programator radi...
Jedini problem je sto moras da budes 100% sigiuran da taj program za treperenje radi jer ces jedino tako znati da je sve u redu, ali u principu ako ti ovakav program predstavlja problem, mozes umesto njega u programu da ne svaki drugi izvod porta na kontroleru stavis razlicito stanje "0" ili "1" i time bi trebalo da dobijes svaku drugu diodu upanjenu odnosno ugashenu... ovo dosta olaksava celu stvar, a i tesko da mozes da pogresis...
Mozda postoji i neko drugo i jednostavnije resenje, ali ja sam ovako radio jer sam od kad znam za mikrokontrolere uvek imao jednu takvu "pokretacku" ("test") plocicu kraj sebe, pogotovo kada sam radio programatore...
Sredno...
Kovach