Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sortiranje CListCtrl

[es] :: C/C++ programiranje :: sortiranje CListCtrl

[ Pregleda: 2150 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

3MAJ86
Marko Radić
Business Development Manager, Beauty
Industry
München

Član broj: 46087
Poruke: 253
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: marko-radic.blogspot.com


+137 Profil

icon sortiranje CListCtrl21.08.2005. u 08:27 - pre 194 meseci
imam listu koja uchitava podatke iz fajla. sve se to lepo popuni itd, ali naravno razbacano sve nasumice. kada sam u properties za svoju listu stavio sort (ascending ili descending nebitno), onda mi se pogube podaci iz ostalih kolona (ili se nepravilno povezhu).

onda sam kopao po MSDN-u i video funkciju SortItems. ali tamo je veoma loshe objashnjeno kako ona radi (nisam uspeo da je shvatim) pa molim za objashnjenje. kako sortirati listu, i kako funkciji da prosledim parametar koji tje sortirati listu u zavisnosti od kolone koje joj zadam.
when there is a why there is no how
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
195.252.89.*



Profil

icon Re: sortiranje CListCtrl21.08.2005. u 15:03 - pre 194 meseci
Metoda

Code:
BOOL SortItems( PFNLVCOMPARE pfnCompare, DWORD dwData );


prima pointer na funkciju za poredjenje i dodatni podatak (koji se u stvari koristi da se prenese CListCtrl pointer). Tvoja funkcija prima 2 indexa i pointer na CListCtrl (neophodno je da napises po jednu funkciju za poredjenje za svaku sort kolonu).

Funkcija SortItems ima implementiran neki sort algoritam, i pozivace tvoju funkciju za poredjenje za svaka 2 elementa liste. Tvoja funkcija treba da vrati -1, 0 ili 1 u zavisnosti da li je objekat sa prvog indexa manji, jednak ili veci od objekta na drugom indexu.

Primer u MSDN-u je vrlo razumljiv. Procitaj ga ponovo pa ces shvatiti.

yooyo
 
Odgovor na temu

3MAJ86
Marko Radić
Business Development Manager, Beauty
Industry
München

Član broj: 46087
Poruke: 253
*.ppp-bg.sezampro.yu.

Sajt: marko-radic.blogspot.com


+137 Profil

icon Re: sortiranje CListCtrl21.08.2005. u 20:00 - pre 194 meseci
u medjuvremenu sam cunjao malo po net-u i pronashao sam drugachiji (i bolji) nachin za sortiranje liste. preko header-a.

u svakom sluchaju hvala.

poshto na ovom forumu nisam video da je neko postavio slichno pitanje (jer sam pretrazhivao), mislim da bi bilo korisno da bacim linkove ovde za "budutju upotrebu"


http://www.codeguru.com/Cpp/co...view/sorting/article.php/c969/ -> sortiranje textualnih unosa u listi

http://www.codeguru.com/Cpp/co...view/sorting/article.php/c1033 -> sortiranje kada korisnik klikne na header liste

mada verujem da svi ovde znaju za codeguru tako da ne treba posebno da spominjem gde se shta tamo nalazi...

cheerzzzzzz

[Ovu poruku je menjao 3MAJ86 dana 21.08.2005. u 21:01 GMT+1]
when there is a why there is no how
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: sortiranje CListCtrl

[ Pregleda: 2150 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.