Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice

[es] :: PHP :: addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice

[ Pregleda: 3465 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.tehnicom.net



+1 Profil

icon addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice01.08.2002. u 03:18 - pre 221 meseci
E ovo nije moguce sta se desava...

Imam jednu formu u koju korisnik treba da unese odredjen podatke

E sad, moguce je da korisnik unese i ' ili " znakove ili sta znam vec (apostrof ili navodnike).

Onda pre nego sto se svi podaci iz forme unesu u bazu, uradim addslashes() za sva polja iz forme i uradim INSERT query.

Onda na stranici gde ovi podaci treba da se prikazu, uradim SELECT query i uradim stripslashes() za sva polja i echujem sve.

Na zalost, nigde ne vidim ' ili " znakove koje sam oprethodno uneo u formu.

Ne znam sta je ovde problem, mozda je nesto do mene.. Znam da kad budem video, videcu da je nesto jednostavno mnogo, ali svejedno, vec sam prokleto mnogo vremena izgubio na ovoj zajebanciji!
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.041net.co.yu

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice01.08.2002. u 14:35 - pre 221 meseci
Izbaci obe funkcije, i add i strip, i radice :)
Podaci koje ulaze preko GET/POST metode su vec add_slashess-ovani, i samo treba da ih ubacis u bazu, ne treba nista da radis sa textom.
A kad ih vadis iz baze, tamo gde je korisnik stavio ' je sada naravno \' - ALI, komanda echo \' stampa kao ' - i dobijas isto.
 
Odgovor na temu

Divine
Miloš Šaković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
195.66.186.*

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice04.08.2002. u 14:42 - pre 220 meseci
ajde postuj kod, cudno je da ne vidis ' ili ", nije problem do funkcija addslashes i stripslashes jer ako su one vec slashovane on ce dodati jos tako da ce u bazi rekord izgledati \\\' to ne valja, ali je cudno zasto se ne vidi ', ", i reci koji je php u pitanju. Provjeri magic quotes i ta cuda
I see dead people...
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.krusevac-2.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice04.08.2002. u 21:06 - pre 220 meseci
Problem je reshen, hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: addslashes(), stripslashes() i ostale zezalice

[ Pregleda: 3465 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.