Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa slikom...

[es] :: PHP :: problem sa slikom...

[ Pregleda: 3178 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

goran33
Goran Milic
Beograd

Član broj: 6040
Poruke: 46
*.bitsyu.net

ICQ: 170738591


Profil

icon problem sa slikom...18.11.2002. u 23:16 - pre 230 meseci
Kada pokušam da izvršim unos slike u bazu tamo gde je nema (radi se update upit), javljaju se sledeće greške:

Warning: fopen("C:\\Documents and Settings\\GM\\Desktop\\slike \\1561.gif", "r") - No such file or directory in /home/public_html/prikaz.php on line 66

Warning: stat failed for C:\\Documents and Settings\\GM\\Desktop\\slike \\1561.gif (errno=2 - No such file or directory) in /home/public_html/prikaz.php on line 66

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/public_html/prikaz.php on line 66

Linija 66 je:
$data = addslashes(fread(fopen($src, "r"), filesize($src)));

Kada je linija 66:
$data = fread(fopen($src, "r"), filesize($src));

dešava se identična stvar...

A kada unosim novu sliku (insert upit) onda sve radi perfektno...
U lokalu mi sve radi super sa addslashes, a i ovde i na spoljnom serveru je magic_quotes_gpc uključen...


Tj. ovo ne radi:
$data = addslashes(fread(fopen($src, "r"), filesize($src)));
$dodaj = "UPDATE objekat SET src='$data', filename='$src_name', filesize='$src_size', filetype='$src_type' WHERE id = '$id'";
mysql_query($dodaj);

,a isto to samo sa insert, radi...

Ima li iko neku ideju zašto se to dešava???

 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+11 Profil

icon Re: problem sa slikom...18.11.2002. u 23:41 - pre 230 meseci
Očigledno ti se putanje ne slažu, pokušavaš da otvoriš datoteke mešajući DOs i unix putanje.
 
Odgovor na temu

goran33
Goran Milic
Beograd

Član broj: 6040
Poruke: 46
*.bitsyu.net

ICQ: 170738591


Profil

icon Re: problem sa slikom...19.11.2002. u 02:15 - pre 230 meseci
Da, ali nije mi jasno zašto normalno uradi insert, a ne može update... moguće da tu nešto nije u redu sa putanjom... U helpu piše:

If you are experiencing problems with reading and writing to files and you're using the server module version of PHP, remember to make sure that the files and directories you're using are accessible to the server process.

On the Windows platform, be careful to escape any backslashes used in the path to the file, or use forward slashes.

<?php
$fp = fopen ("c:\\data\\info.txt", "r");
?>

Ali i dalje ne znam kako to može da se odradi...
No such file or directory??? Smeće...

 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
62.108.114.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: problem sa slikom...19.11.2002. u 04:11 - pre 230 meseci
u greski koju ti prikazuje, ima jedan space posle slike a pre \\

btw, bolje koristi / umesto \\ . prvo, manje glavobolje ;) a drugo, isti kod ce raditi i na linux/unix makinama...
 
Odgovor na temu

goran33
Goran Milic
Beograd

Član broj: 6040
Poruke: 46
*.bitsyu.net

ICQ: 170738591


Profil

icon Re: problem sa slikom...19.11.2002. u 10:14 - pre 230 meseci
Jeste, ali imaš browse dugme, i putanja se upisuje sama... To je problem... Ali kad unosim novi zapis radi, a kad ga menjam ne radi!!! Sa potpuno istom linijom za citanje fajla...
 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.yubc.net



Profil

icon Re: problem sa slikom...19.11.2002. u 12:53 - pre 230 meseci
Cekaj, meni nista nije jasno: dali ti prvo fajl negde smestis pa tek onda otvaras ili kako??
 
Odgovor na temu

goran33
Goran Milic
Beograd

Član broj: 6040
Poruke: 46
*.bitsyu.net

ICQ: 170738591


Profil

icon Re: problem sa slikom...19.11.2002. u 19:42 - pre 230 meseci
Evo recimo da imaš ovakvu tabelu:
Code:

CREATE TABLE objekat (
  id int(10) NOT NULL auto_increment,
  ime varchar(20) NOT NULL default '', 
  src longblob NOT NULL,
  filename varchar(50) NOT NULL default '',
  filesize varchar(50) NOT NULL default '',
  filetype varchar(50) NOT NULL default '', 
  PRIMARY KEY  (id),
  UNIQUE KEY id (id)
);


Na prvoj strani npr. index.php imaš formu sa:
1.text polje u koji unosiš ime ($ime)
2.file polje u koje ubaciš putanju do slike sa tvog harda ($src)
3.submit dugme ka fajlu npr. unos.php

unos.php
Code:

<? 
include ("connect.php");
if ($src!='')
{
$data = addslashes(fread(fopen($src, "r"), filesize($src)));
}
mysql_query ("INSERT INTO objekat (ime, src, filename, filesize, filetype) 
VALUES ('$ime', '$data', '$src_name', '$src_size', '$src_type')");
?>


Zapis se korektno unese u bazu i može da se pročita iz nje. Sve radi ok...
Ali ako hoću da umesto te slike stavim neku drugu, to ne radi nego javlja one greške...
Evo, ako hoću da uradim ovo (imam sve varijable ($src, $ime, $slika=='promeni'):

Code:

if ($src!='' && $slika=='promeni')
{
$data = addslashes(fread(fopen($src, "r"), filesize($src)));
$promeni = "UPDATE objekat SET ime='$ime',src='$data', filename='$src_name', filesize='$src_size', filetype='$src_type' WHERE id='$id'";
mysql_query($promeni);



NE RADI!

A kući mi sve radi ok...
Ako ne koristim addslashes tj. $data = fread(fopen($src, "r"), filesize($src));
dešava se ista stvar...
 
Odgovor na temu

goran33
Goran Milic
Beograd

Član broj: 6040
Poruke: 46
*.bitsyu.net

ICQ: 170738591


Profil

icon Re: problem sa slikom...23.11.2002. u 12:43 - pre 230 meseci
Greška je bila moja i ispravio sam je... Inače, ono radi sasvim normalno... Na server sam prebacio drugačiji fajl, koji je sadržao liniju sa greškom...
Ljudi, izvinjavam se...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: problem sa slikom...

[ Pregleda: 3178 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.