Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a

[es] :: PHP :: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a

[ Pregleda: 2387 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a27.05.2005. u 00:29 - pre 208 meseci
Da li neko zna kako bih mogao da uradim sledece: imam php kod koji sluzi da proveri neku sifru, e sad ako je ona tacna potrebno je da browser samo otvori staticku html stranicu koja vec postoji na serveru. Kao neki link koji se nece prikazati vec ce se automatski pozvati.

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

MileG

Član broj: 28981
Poruke: 997



+7 Profil

icon Re: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a27.05.2005. u 00:53 - pre 208 meseci
Kolko ti je to php pitanje ne znam ali jedna od varijanti je ova:
Code:
echo "<meta http-equiv=Refresh content=0;url=strana.html>";

ili ova:
Code:
echo '<script language="JavaScript">document.location.href="strana.html"</script>';
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a27.05.2005. u 09:06 - pre 208 meseci
CCCCC MIleG..... jes' ti koristio PHP nekad? Iz PHP-a pozivati javascript radi redirekcije???? svasta...

Pogledati:
http://www.php.net/header
deo sa
header("Location:....

I jos nesto... za "ukljucivanje" te stranice ako je login dobar, pogledati include, readfile i slicno u manualu PHP-a, deo koji se zove XXXVII. Filesystem Functions

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

MileG

Član broj: 28981
Poruke: 997



+7 Profil

icon Re: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a27.05.2005. u 11:57 - pre 208 meseci
Da znam za
header("Location: strana.html");
ali ja jednostavno koristim
<meta http-equiv=Refresh content=0;url=strana.html>
i to je to :o)
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a27.05.2005. u 12:24 - pre 208 meseci
Citat:

header("Location: strana.html");
ali ja jednostavno koristim
<meta http-equiv=Refresh content=0;url=strana.html>


Stim sto su ovo dve totalno razlicite stvari, ma koliko izgledalo da je to jedno te isto. Header je redirekcija na serveru, dok se html refresh desava na klijentu, tek posto se strana ucita.

U svakom slucaju treba uvek koristiti server redirekciju, osim u slucajevima kada je bas neophodno korisiti html refresh (trenutno mi ne pada na pamet ni jedan pametan razlog, osim kada nema server side jezika, nego je neko ogranicen samo na cist html).

Koristan link:

http://www.w3.org/QA/Tips/reback
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a27.05.2005. u 21:52 - pre 208 meseci
Hvala Vam, sasvim mi odgovara:
Code:

header("Location: strana.html");

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Direktno preusmeravanje na neku stranicu iz PHP-a

[ Pregleda: 2387 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.