Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upload + nece + chmod = kako?

[es] :: PHP :: Upload + nece + chmod = kako?

[ Pregleda: 4113 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Upload + nece + chmod = kako?31.03.2005. u 10:32 - pre 232 meseci
Scripta kod mene na localhostu radi, dok na veratovom hostu nece ziva.
Mislim ona hoce i kaze succesiful ali ja nista ne vidim u diru.
Zvao sam Veratdzije i rekose mi treba da uradim chmod na taj file
Chmodovao sam dir...
a da li je ovako ispravno za chmod file-a

Code:
<html>
<head>
  <title>Uploading...</title>
</head>
<body>
<h1>Uploading file...</h1>
<?php
  $userfile = $HTTP_POST_FILES['userfile']['tmp_name'];
  $userfile_name = $HTTP_POST_FILES['userfile']['name'];
  $userfile_size = $HTTP_POST_FILES['userfile']['size'];
  $userfile_type = $HTTP_POST_FILES['userfile']['type'];
  $userfile_error = $HTTP_POST_FILES['userfile']['error'];
  if ($userfile_error > 0)
  {
    echo 'Problem: ';
    switch ($userfile_error)
    {
      case 1:  echo 'File exceeded upload_max_filesize';  break;
      case 2:  echo 'File exceeded max_file_size';  break;
      case 3:  echo 'File only partially uploaded';  break;
      case 4:  echo 'No file uploaded';  break;
    }
    exit;
  }
  if ($userfile_type != 'image/pjpeg')
  {
    echo 'Problem: file is not plain text';
    exit;
  }
  $upfile = 'uploads/'.$userfile_name;
  if (is_uploaded_file($userfile)) 
  {
     if (!move_uploaded_file($userfile, $upfile))
     {
        echo 'Problem: Could not move file to destination directory';
        exit;
     }
  } 
  else 
  {
    echo 'Problem: Possible file upload attack. Filename: '.$userfile_name;
    exit;
  }
  echo 'File uploaded successfully<br /><br />'; 
  chmod("uploads/$userfile_name",0777);

?>
</body>
</html>


 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?31.03.2005. u 17:28 - pre 232 meseci
Prvo proveri da li ti doticni dir ima odgovarajuce permisije, recimo sa
if (!eregi("777",decoct(fileperms($taj_neki_folder))))
echo "nemas odgovarajuce permisije...";

ako nemas 777 na folderu, ne mozes da podignes fajl...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?31.03.2005. u 17:59 - pre 232 meseci
Sve zavisi od konfiguracije servera, ne mora biti 777... Zavisi od toga pod kojim korisnikom/grupom radi sam web server.

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?31.03.2005. u 18:43 - pre 232 meseci
Slazem se, tu ulazi chown() u igru, ali obicno se svodi na ovo gore...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?31.03.2005. u 22:07 - pre 232 meseci
i sta bi bilo resenje ako treba 777
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?01.04.2005. u 09:56 - pre 232 meseci
Pa reci nam da li ti folder u koji hoces da upload-ujes ima 777?
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?01.04.2005. u 15:22 - pre 232 meseci
Ovako, izgleda se nismo razumeli.
Da krenem od pocetka. Scripta koju sma vam pokazao prebacuje sliku jpg sa kompjutera na web u direktorijum uploads.
Kada testiram ovu scriptu na kompjuteru ono javi da je uspesno obavljeno i prebaci sliku na svoje mesto.
Kada prebacim ovo na veratov server desava se sledece.
Kada uploadujem sliku pise da je uspesno, ali kada udjem u taj direktorijum ja ne vidim nista u njemu. Zvao sam Verat i pitao ih a oni su mi rekli da su slike prebacene i kazali su mi njihova imena, medjutim takodje su mi kazali da je potrebno da chmodujem slike za izvrsavanje i jos nesto da bih ih ja mogao videti.
Direktorijum je chmodovan. (da nije nebih mogao da prebacim slike i nebi mi pokazivalo poruku o uspesnom slanju)

Hajde sad pomazite...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?01.04.2005. u 17:46 - pre 232 meseci
Citat:
Kada uploadujem sliku pise da je uspesno, ali kada udjem u taj direktorijum ja ne vidim nista u njemu.


i malo nize...

Citat:
Direktorijum je chmodovan. (da nije nebih mogao da prebacim slike...


Pogledaj error log pa nam reci sta tamo pise.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?02.04.2005. u 02:08 - pre 232 meseci
Samo i ja nesto da pitam !!
Imam slican problem !!
Recimo pisao sam jesan modul za PHPNuke Upload MP3 ( jednostavan modul)
E sad imam problem sa CHMOm-om!!

Deo Koda koji vrsi CHMOD-ovanje prebacenog fajla!
Code:
//pomeri fajl gde ti oces
 //pomeri fajl ('destinacija','naziv_fajal') Pomeri na novu lokaciju.

 if (move_uploaded_file($_FILES['filetoupload']['tmp_name'],$upload_dirktorijum.$filename)) {

chmod("$upload_dirktorijum/$filename",0644);

 echo "<br><div align=\"center\">Fajl (<a href=$upload_dirktorijum$filename>$filename</a>) 
Je Poslat! <br>»<a href=\"modules.php?name=Poslati_mp3\">Nazad</a></div>";
       exit();
 }


E ovako Mudule Radi Bez ikave Greske !!!
Dir Gde se privremeno smestaju MP3 pesme se zove MP3_Upload ( Na serveru ima CHOMD 777 ( Uradio preko FTP) !
E sad kad neko vrsi upload MP3 Sve MP3 pesme su u modu 600 !!
Tako da ja nikako kako ADMIN nemogu da pomerim skinem pesme na svoj kompjuter niti na Serveru preko FTP nemogu da promenim CHMOD ( U Pitanj je IZnajmeljni server gde Postoji ROOT pristup ( fuul Pristup )

E kad sam stavio ovaj kod
Code:
chmod("$upload_dirktorijum/$filename",0644);
Server MI Vraca Gresku kako ja nemam Dozvolu da menjam CHMOD Fajlu koji se trenutno UPLODUJE !! ( znaci javi mi tu gresku ) a Pesmu noramlno prebaci na server ali u 600 a ne u 644 !!!

Tako da pesme skida Valsnik servera preko ROOT jer samo tako mozemo !!!!
To mi je bitno zato sto mi server neda da se Uradi BACKUP ( stane kod tog modula)

Sta vi imslite U cemo bi mogao da bude problem ???
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?04.04.2005. u 15:08 - pre 232 meseci
Ljudi pomazite..............

evo sta sam dodao u onom kodu

Code:

...
  else 
  {
    echo 'Problem: Possible file upload attack. Filename: '.$userfile_name;
    exit;
  }
  echo 'File uploaded successfully<br /><br />'; 
  chmod("$upfile",0777);
  if (!eregi("777",decoct(fileperms(uploads))))
  echo "nemas odgovarajuce permisije...";
?>
</body>
</html>


eto opet mi pise
Uploading file...
File uploaded successfully

ali file-a nema u direktorijumu uploads....
probao sam i sa 664
a 100% sam siguran da je dir uploads chmodovan na 777
 
Odgovor na temu

micromedia

Član broj: 15088
Poruke: 28
81.93.74.*



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?01.07.2005. u 10:22 - pre 229 meseci
Ljudi je li ovo *CODE* za PHP Nuke i da li se moze upotrebiti za njega i gde se stavlja ?

Hvala unapred...

Pozdrav
Šta je ovo?!
 
Odgovor na temu

m4j3v1c4
Oliver Maksimovic
Freelancer
Novi Sad

Član broj: 17007
Poruke: 63
*.ftn.ns.ac.yu.

ICQ: 99573455
Sajt: www.maksimovic.net


Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?01.07.2005. u 18:59 - pre 229 meseci
jesi li FOLDER u koji uploadujes chmod-ovao na 777?
Freelance PHP/MySQL web developer - http://www.maksimovic.net
Aura+ - http://www.aura.rs.ba/ [progressive rock band]
 
Odgovor na temu

micromedia

Član broj: 15088
Poruke: 28
*.teol.net.



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?04.07.2005. u 06:55 - pre 229 meseci
Ja imam rešenje za sve vrste datoteka koje želite uploadovati sa svog računara na PHP-Nuke server, a to je modul EASYUP. Kad uploadujes nesto (npr.sliku, flash animaciju) lepo dobijes prikaz iste i 'CODE' da mozes da ubacis u vesti ili ako uploadujes neki bilo koji drugi fajl osim (index.php i sl...) dobijes lokaciju za DOWNLOAD sekciju.
Ako nekog interesuje postavit cu negde na nekom sajtu download modula pa možete da ga skinete (nije velik)...
Jest da bi bilo logicnije mozda da se slika ili flash animacija odmah pored kucanja vesti ubaci iz foldera sa racunara ali ovo je mislim isto OK resenje koje moze biti korisno dok se neko ne objavi ovu vrstu 'CODE'-a pa da svima bude od koristi...

Pozdrav nukeri
Šta je ovo?!
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?04.07.2005. u 11:02 - pre 229 meseci
http://phpnuke.org/modules.php...ads&d_op=getit&lid=280
Evo ga taj modul! Sad ne znam koju verzijuti imas i uposte koliko verzija tog modula ima ali ovaj ima bug!~ Navodno uradjeno je da se ogranici velicina upload u KB! po default-u na 150 kb ! A kad ubacujes sliku od 600 Kb i velikih dimenzija on jednostavno ispise da je slika previse velika i da ne moze da je uploduje ali je ipak PREBACI na server!

Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

micromedia

Član broj: 15088
Poruke: 28
*.teol.net.



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?04.07.2005. u 13:16 - pre 229 meseci
Da to je taj modul, ali u folderu Easyup 'index.php' imas mesto gde podesis same velicine fajlova do koje granice mogu se uploadovati ili tacnije prikazati trenutno je podesen na 150 Kb ali ti stavi onoliko koliko tebi treba - normalno da sliku od 600Kb koju bi ti da ubacis sa vestima trebalo par minuta cekati da se ucita u nekom browseru osim onih koji imaju brzi internet pa im svejedno.

A ako si i to pokusao i nece da radi kako treba onda zaista ima 'bug'.
Ja jos uvek nisam to probao ali pogledacu kroz dan-dva kod sebe...

Mislim da za ubacivanje 'flash movie' fajla u vesti ima nekih problema - tacnije nece da ga prikaze dok kod uploada prikaze 'preview' ne znam u cemu je problem, da li ti mozda znas? Da li je do teme sa kojom hocu prikazat 'flash animaciju' ili ima negde za podesavanja podrske za flash u PHP-Nuke?

Pozdrav
Šta je ovo?!
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?04.07.2005. u 13:38 - pre 229 meseci
Sto se tice Flasha nema tu nikakvih podesavanja! Mora da radi kako treba!
Samo sam isporbao kako radi upload modul!
Kazem jos jednom on radi ali ima bug! Znam ja gde je definisana velicina na 150 kb ja sam bas na 150 kb pokusao da ubacim sliku od 600 KB i naravno modul kaze da je slika prevelika i da je nemoguce da se uploduje! Medjutim kad sam pogledao folder gde slika treba da se prebaci video sam sliku koju sam pokusao da perbacim !
kasnije sam pokusao sa slikom od 1.2 MB i Ona je uplodovana na server iako je u modulu podeseno najveca slika moze da bude 150 kb! E o tome ja govroim!

Isti vrag se desava sa Flashom
File size
File size is 0,0 Mb (1.199.876 bytes).
Flash movie you uploaded is too big!!!
The web page loading will require a long wait

Flash je namesten na 150 Kb a eto vidis koliki sam fajl progurao na server!

Znaci ne funkcionise kako treba!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

micromedia

Član broj: 15088
Poruke: 28
*.teol.net.



Profil

icon Re: Upload + nece + chmod = kako?05.07.2005. u 06:41 - pre 229 meseci
Pa dobro gde se onda moze naci neki da valja upload modul a da je jednostavan kao ovaj EasyUp (dan podrzava sve vrste fajlova bez BUG-a naravno), ja sam pokusao naci pa sam skinuo neki - FCKEditor Final Can. for PHP Nuke 7.7 sa http://www.phpnuker.de/index.php?newlang=english , ali ne znam u cemu je problem,ali nikako da ga pokrenem, ako mozes da vidis kakav je i da li radi kod tebe mozda bi to bilo resenje ali ne znam...
Bilo bi lepo da ima jos neki funkcionalniji kao EasyUp modul...

Daj nesto...

Pozdrav
Šta je ovo?!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Upload + nece + chmod = kako?

[ Pregleda: 4113 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.