Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako se u php prave gif slicice ???

[es] :: PHP :: Kako se u php prave gif slicice ???

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7437 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Kako se u php prave gif slicice ???12.06.2002. u 19:56 - pre 245 meseci
Da li negde postoji neki tutorial kako se uz pomoc php-a prave gif ili png odnosno jpg slike ???
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???12.06.2002. u 20:52 - pre 245 meseci


Postoji tutorial a zove se php manual.

Pogledajte malo vise sledece funkcije:

imagecreatefromjpeg()
imagecreate()
imagejpeg()
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???12.06.2002. u 22:25 - pre 245 meseci
Ja mislim da po difoltu vise nema podrske za GIF-ove ili gresim? Zbog problema sa licencom GIF-ovi su izbaceni pre mozda dve-tri godine iz PHP-a, mozda cak i vise...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???12.06.2002. u 23:34 - pre 245 meseci
Ne greshish. Jedino nisam siguran da li je proshlo bash 2-3 godine ... ali dobro, nije ni bitno.
Od GD verzije 1.6 chini mi se nema podrshke za gif, zato shto su ovi shto su napravili taj gif format, pocheli da naplacuju korishcenje i bla bla bla...
Ne znam uz koji php ide ta verzija GDa 1.6, ali od tada ne podrzava gif.

...tako da se sada najcheshce umesto gif-a koristi png kao zamena jer daje priblizno ili "priblizno" male velichine fajlova.

U manualu pogledaj pod Image Functions [ako imash chm format manuala, u index delu samo ukucaj image functions i onda Display]

to bi trebalo da ti bude sasvim dovoljno, ako nishta onda bar za pochetak
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???13.06.2002. u 13:30 - pre 245 meseci
Da, ali svejedno postoji gotova PHP klasa (source na phpclasses.upperdesign.com) koja Vam moze pomoci da napravite GIF "u letu" . :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???13.06.2002. u 16:15 - pre 245 meseci
Jel moze neki primer ovde ili na mail, nisam bas nesto razumeo php manual :(
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???13.06.2002. u 16:54 - pre 245 meseci
ja u principu ne volim da radim sa stvarima koje nisu svuda po defaultu .. tako da ..imam sam ovaj jedan primer kada sam se igrao sa tim GDom chisto da vidim shta je.
Za ovaj primer ti treba GD 2 ili veci [mislim da to dolazi od php 4.2.0. ili mozda chak i 4.1.2]

<?php

Header("Content-type: image/png");

$image = imagecreate(200,200);

$white = ImageColorAllocate($image,255,255,255);
$black = ImageColorAllocate($image,0,0,0);
$yellow = ImageColorAllocate($image,255,255,0);

ImageFilledArc($image, 100,100, 150,150, 0,60,$black, IMG_ARC_PIE);
ImageFilledArc($image, 100,100, 150,150, 60,120,$yellow, IMG_ARC_PIE);
ImageFilledArc($image, 100,100, 150,150, 120,180,$black, IMG_ARC_PIE);
ImageFilledArc($image, 100,100, 150,150, 180,240,$yellow, IMG_ARC_PIE);
ImageFilledArc($image, 100,100, 150,150, 240,300,$black, IMG_ARC_PIE);
ImageFilledArc($image, 100,100, 150,150, 300, 360,$yellow, IMG_ARC_PIE);

ImageFilledEllipse($image, 100,100, 30,30, $yellow);
ImageArc($image, 100,100, 150,150, 0, 360,$black);


ImagePNG($image);

ImageDestroy($image);

?>


Ne znam da li ovo moze bolje, lepshe, elegantnije, tachnije itd da se uradi jer je ovo jedino shto sam ikada sa GDom radio, ali valjda ce ti koristiti ... bar je meni chesto lakshe da uchim iz primera umesti iz knjige i sl

P.S. Ne zaboravi da u php.ini-ju podesish putanju za extension_dir kao i da sklonish komentar sa linije extension=php_gd2.dll

S.P.S. Ako se nekome ne skida ceo neki od novijih php-a samo zbog GD 2 ... mogu ja da okachim taj dll negde, pa da skinete samo to. Razlika u odnosu na verzije 1.x je veoma veoma veoma znachajna
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.gradiska.com

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???13.06.2002. u 18:50 - pre 245 meseci
Ne znam da li si razlisljo o PERL-u? On ima super podrsku za GIMP, e sada jedino znas li perl i imal na serveru gimp...?
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 00:45 - pre 245 meseci
Zaboravih da napomenem. Ako hocesh jpg sliku, samo zamenish na pochetku da Content-type bude image/jpeg ...i dole umesto funkcije ImagePNG koristish ImageJPEG ... s' tim shto ako hocesh mozesh da u fuknciji odredish i kvalitet jpeg-a [pogledaj u manualu objashnjenje za ImageJPEG funkciju, prosto je]
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 18:53 - pre 245 meseci
< RAZZLEDAZZLER >
Ovo sto si napisao nece da radi, prijavljuje gresku kod funkcije imagecreate
valjda zato sto nemam taj GD :-(
Gde to da nadjem ???


Ajde prosto ga ti imas, okaci ga negde da ga svi skunemo !
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 18:57 - pre 245 meseci
Ja imam sledece fajlove:
gds32.dll
php_gd.dll

Da nije mozda neki od njih taj sto meni treba ???
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 19:33 - pre 245 meseci
Momci imam osećaj da ste pobrkali lončiće - čovek je lepo pitao za GIF, a ne za PNG ili JPG.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 19:50 - pre 245 meseci
Citat:
leka:
Momci imam osećaj da ste pobrkali lončiće - čovek je lepo pitao za GIF, a ne za PNG ili JPG.

Ma nije bitno da li je gif, jpg ili png, vazno je da je neka slika :-)

Ja sad cekaj taj dll fajl pa da idem dalje :-)
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 20:18 - pre 245 meseci
Evo ima na
http://www.web19a.co.yu/pret/php_gd2.zip

Raspakujesh ga u extensions direktorijum i u php.ini-ju stavish komentar [;] na onu liniju sa obichnim gd-om

; extension=php_gd.dll

a dodash liniju, npr odmah ispod te [normalno da ne bude komentarisana]

extension=php_gd2.dll
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 20:33 - pre 245 meseci
Citat:
NenadS:
Ovo sto si napisao nece da radi, prijavljuje gresku kod funkcije imagecreate


Samo ... tebi se ova greshka ne javlja samo zato shto nemash novi gd. Ovo ti se javlja zato shto ne moze uopshte da nadje gd dll [chak ni taj tvoj php_gd.dll]. Proveri da li si u php.ini-ju sklonio komentar [;] sa pochetka one linije vezane za php_gd i da li ti je isto u php.ini dobra putanja za extension_dir.

Da je samo problem do verzije GDa javilo bi ti neshto tipa
Bla bla bla ... requires GD 2 ... bla bla bla
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 21:13 - pre 245 meseci
Dobro je sad radi... nisam skunuo [;] sa php_gd.dll i sad ovaj primer sto si postavio radi, ali skinucu i ovaj noviju dll, posto nece da mi radi jedna jako zanimljiva script-a.

Hvala na pomoci !!!
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 21:31 - pre 245 meseci
Taman sam mislio da sam resio problem, kao evo novog.
Sa php_gd.dll mi radi ovaj rvoj primer ali nece jedna script-a
a sa ovim tvojim php_gd2.dll nece nista da radi :( sta sad moze da bude problem ???
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 21:33 - pre 245 meseci
evo sad sam probao tu istu script-u sa servera i radi, ali kod mene nece :( znaci problem je negde oko tog fajl-a ili php-a :(

Sta da radim ?

evo pogledajte na koju script-u mislim :
http://www.yustudio.com/b/demo/
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???14.06.2002. u 23:47 - pre 245 meseci
Citat:
NenadS:
Sa php_gd.dll mi radi ovaj rvoj primer


..ovo mi je malo chudno, poshto taj moj primer ne bi trebalo da radi sa GD verzijama manjim od 2 ..al' dobro kao nema veze

A kazi kakvu to greshku sada javlja kod tebe?
 
Odgovor na temu

NenadS
Nenad Strainovic
Beograd

Član broj: 857
Poruke: 910
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.strainovic.com


+7 Profil

icon Re: Kako se u php prave gif slicice ???17.06.2002. u 10:58 - pre 245 meseci
Nemam pojma zasto zeza, kada ga ubacim i probam da startujem script-u koju si mi poslao, pojavi mi se poruka, ali windows prozor i pise da fajl php_gd2.dll ne postoji, ali on je tu !!! :-(
Pozdrav, NenadS!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako se u php prave gif slicice ???

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7437 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.