Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici

[es] :: PHP :: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici

[ Pregleda: 5978 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 12:53 - pre 215 meseci
Naslov je malo nezgodan ali nisam znao kako da ga definisem drugacije :d
Ovako
recimo vadim podatke iz baze podataka i rezultata ima 50 a ja zelim da mi se izlista po 10 i da ispod postoje linkovi za sledecu stranu gde je sledecih 10 itd.
recimo za ovaj kod

Code:

<html>
    <head>
        <title></title>
    </head>
    <body>
        <?php
            $db=mysql_connect('localhost','user','pass');
            if(!$db)
            {
                echo 'Baza nije pristupacna';
                exit;
            }
            mysql_select_db('books');
            $query="select * from books";
            $result=mysql_query($query);
            $num_result=mysql_num_rows($result);
            for($i=0;$i<$num_result;$i++)
            {
                $row=mysql_fetch_array($result);
                echo '<p><b>Title:</b> ';
                echo stripslashes($row['title']);
                echo '<br/>';
                echo '<b>Autor:</b> ';
                echo stripslashes($row['author']);
                echo '</p>';
            }
            ?>
        </body>
    </html>


[Ovu poruku je menjao boccio dana 24.03.2005. u 14:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Ser_Boyler
Stojkovic Vladimir
CBT, System and Network Administrator
Beograd

Član broj: 14424
Poruke: 377
*.com
Via: [es] mailing liste

Jabber: ser_boyler@elitesecurity.org
ICQ: 172456664
Sajt: www.google.com/webhp?comp..


Profil

icon Re: Sledeca strana pri izlistavanju24.03.2005. u 13:09 - pre 215 meseci
Slican problem sam resio zahvaljujuci bluesmanovom postu:
http://www.elitesecurity.org/poruka/535639
Slika govori više od 128K reči.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Sledeca strana pri izlistavanju24.03.2005. u 13:15 - pre 215 meseci
u osnovi, samo prosledjujes skripti neki $pagenum i fiksiras offset...na taj nacin uz pomoc LIMIT naredbe iteriras kroz bazu...

evo na brzaka neki primer kroz tvoj kod (nisam testirao):
Code:

<html>
    <head>
        <title></title>
    </head>
    <body>
        <?php
            $offset = 40; broj rezultata po strani
            if (!isset($pagenum)) 
                   $pagenum=0; // ako je prva strana
            else
                   $pagenum = $_GET['pagenum'];

            $db=mysql_connect('localhost','user','pass');
            if(!$db)
            {
                echo 'Baza nije pristupacna';
                exit;
            }
            mysql_select_db('books');
            $num = $offset * $pagenum; // glumi kursor u recordsetu
            $query="select * from books LIMIT $num, $offset";
            $result=mysql_query($query);
            $num_result=mysql_num_rows($result);
            for($i=0;$i<$num_result;$i++)
            {
                $row=mysql_fetch_array($result);
                echo '<p><b>Title:</b> ';
                echo stripslashes($row['title']);
                echo '<br/>';
                echo '<b>Autor:</b> ';
                echo stripslashes($row['author']);
                echo '</p>';
            }
            echo "<a href={$_SERVER['PHP_SELF']}?pagenum=1>sledeca strana</a>";
            ?>
        </body>
    </html>

a onda mozes da se igras do besvesti, pogotovo sa navigacijom kroz recordset...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 13:20 - pre 215 meseci
moze li malo objasnjenja, jer ovaj script ne radi...?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 16:42 - pre 215 meseci
Imas dovoljno objasnjenja.

u ovom kodu zameni:
Code:
            if (!isset($pagenum)) 


sa:
Code:
            if (!isset($_GET['pagenum'])) 


i na kraju:
Code:
            echo "<a href={$_SERVER['PHP_SELF']}?pagenum=1>sledeca strana</a>";


sa:
Code:
            echo "<a href={$_SERVER['PHP_SELF']}?pagenum=".($pagenum+1).">sledeca strana</a>";


E sada tu bi trebalo dodati kontrolu da $pagenum ne odleti nebu pod oblake, napraviti jedan count upit pa napraviti link za svaku stranicu i sl. Ali osnova ti je vec ukazana, potrudi se malo.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 16:43 - pre 215 meseci
I da, boccio zasto for umesto while, i zasto oni pozivi ka strislasshes? Mozda si mislio na htmlspecialchars?
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 18:30 - pre 215 meseci
ma to je njegov kod, to nisam ni dirao (tj. gledao :)...dodao sam samo par linija koje prave paginaciju :)
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

emiru
Emir Ugljanin
Novi Pazar

Član broj: 19526
Poruke: 126
213.244.208.*

Sajt: www.autopijac.com


Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 21:23 - pre 215 meseci
Ma ovaj kod ne radi..
kada refreshujem stranu ne pojavljuje se nista
 
Odgovor na temu

ihti
Jasmin I

Član broj: 3794
Poruke: 30
*.as54.ze.bih.net.ba.

Sajt: www.inservio.ba


Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 21:38 - pre 215 meseci
Evo jedne odlicne klase i jednostavne za upotrebu.
http://www.sephiroth.it/file_d...?pageNum_comments=10&id=89
NO FATE. ONLY THE POWER OF WILL.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici24.03.2005. u 21:41 - pre 215 meseci
Molim korisnika koji je pokrenuo temu da:

1) Procita sta je u njoj napisano - i to redom SVE poruke
2) da primeni ispravke koje sam napisao u GOTOVOM resenju koje mu je dostavljeno
3) da u slucaju da ima daljih problema, posalje DETALJAN izvestaj sa greskom koja se pojavljuje (ako se uopste pojavljuje)

Objasnjenje:
Stil kako je ova diskusija vodjena, gde pomenuti korisnik vice kako program ne radi, a mi ostali bacamo pasulj da li je on uopste procitao sta sve ovde pise nece nikome pomoci. Ja sam uklonio par poruka koje nisu imale nikakvu informativnu vrednost i molim da se na ovoj (a i na svim ostalim) diskusijama prate pravila PHP foruma.

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

define

Član broj: 41934
Poruke: 288
213.244.208.*



Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici25.03.2005. u 22:09 - pre 215 meseci
Izvinjavam se Goranu Rakicu jer nisam sve procitao kako treba. Sada kod radi, experimentisacu sa njim, samo ono sto sam zeleo je da mogu da biram strane npr prvih 10 ili od 40-50 razumes kao ovde na es sto ima ili na googlu kada koristimo search.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici25.03.2005. u 22:34 - pre 215 meseci
Da si opet procitao sve do kraja, video bi da sam ti i to rekao kako da uradis. Naravno ne mozes ocekivati da ljudi ovde resavaju tvoje domace zadatke.

Uostalom, imas i gotovo resenje u onoj klasi na koju je ostavljen link.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici25.03.2005. u 22:37 - pre 215 meseci
Jednostavno se naježim kada vidim koliko neki ljudi ne žele ništa da nauče. Površni su, brljivi, lenji - takvima nije mesto u programiranju.

O ovome je bilo toliko reči, sećam se da sam i ja objašnjavao korak po korak, ali ne, nije dovoljno sve dok se ne stavi gotov script. Ako želite gotove scriptove nemojte dolaziti na forum nego idite na neki hotscript ili neski slican sajt.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Paginacija ispisa iz baza u PHP stranici

[ Pregleda: 5978 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.