I meni je san da imam tu xtra consumer elektroniku...osecam da su kod tvog burazera upitanju plasma tv i sl....ali da neskrecemo mnogo sa teme
Ja sam pokretac teme btw.
Pa koliko se da zakljuciti momak verovatno ima jedno 500K eura imovinu,sto
jeste bogatstvo i po zapadnim merilima(nadam se da se i ostali slazu),i vidi se da je trenutak pametno iskoriscen.
Pazi ja nepodrazumevam pod nezakonito ako je neko "muvao", a da je to(sto "drug Pantic" kaze) "u skladu s'propisi".Ako si imao rupu u zakonu da mozes da prodajes nesto na veliko bez da placas porez drzavi i sl.onda je to greska drzave,a ne tvoja greska,pa neces da ides i da kazes "drzavo evo ti"...ali da neskrecemo sa teme.
ako se neko dvoumi da nam se pridruzi u ovoj korisnoj diskusiji-neoklevajte!
BTW da iznesem i ja svoja 3.primera,doduse ovaj jedan se neuklapa bas u to do 30 godine ali vredi napisti kako je iskoriscen trenutak:
#1 u pitanju je moj poznanik.Mozda nije bas ono prebogat ali lepo zivi.Decko je inace '74 godiste.Zvanicno radi na taksiju,ali ono radi,ubija se od rada(po 16h) dnevno.Ali on prakticno vozi samo strance i to na duge relacije po zemlji i inostranstvu(1.5 eur/km) a to su relacije do Budimpeste,Hrvatske i sl tako da se tu uzme lepa cifra.Kaze da se time bavi 5 godina,da li ima jos neki biznis ne znam,ali vrlo moguce.Inace kupio je novog Mercedesa E220 CDI od nekih 40K eura bez carine i poreza(posto kao taksista neplaca to),a pre njega je vozio "buljavu mecku" iz 1997 godine koju nije prodao.Zavrsava kucu od 300m2 i sada je oprema,ali ono xtra oprema jacuzzi,home cinema i sl.perverzije.On kaze da "zna da zaradi novac,ali i zna kako da ga potrosi" sto hoce da kaze,ne trosi ga na gluposti nego na prave stvari.
#2 isto poznanik je u pitanju,koga doduse znam jako kratko.Bilo mi je interesantno ono mlad lik-ima cash-a pa sam ga pitao kako je zaradio...dakle on je '72 godiste,inace plasticni hirurg po zanimanju.Specijalizirao je u USA,i imao mogucnost da ostane tamo.Ali se ipak,na kako kaze,zaprepascenje cele familije i prijatelja,odlucio da se vrati ovde.Rekao mi je da bi u USA bi imao 5000 $ platu i ne bi imao vremena nizasta a ovde je imao 500 $ platu ali je imao vremena i za druge stvari.Te druge stvari su ustvari biznis.Kako je dosao do pocetnog kapitala ne znam,ali kaze da je prvo radio na VMA i paralelno privatnu praksu...sada ima gradjevinsku firmu,arhitektonski studio,salon namestaja,i u planu osnivanje privatne klinike za plasticnu hirurgiju.Pored ovoga jednom u 2-3 meseca,kaze,uradi i plasticnu operaciju ali samo za prijatelje ili po preporuci,posto bi mu sada stalan posao oduzimao puno vremena.Inace vozi Grand Cherockee-a iz '98 i ima "penthouse" u elitnom BG naselju(pretpostavljate u kojem).
#3 jedan od mojih bliskih rodjaka.Mislim lik je "mator"(nemoj da se neko uvredi ako je ta generacija) '61 godiste.Inace je zavrsio molekularnu bilogiju(iz 2.puta,posto je napustio fakultet krajem 80 tih).Naime lik se zaposlio kao vozac u,tada,novom HYATT hotelu u Beogradu.Sticajem okolnosti bio je vozac generalnom direktoru,neki "italijan".Direktor ga zagotivi i vidi da covek ima talenta za hotelijerstvo.ne znam kako,ali zaposlio ga je kao sefa recepcije.Tu je ocigledno iskazao velike sposobnosti tako da je za par godina postao direktor prodaje i to sve sa 28-29 godina.Vrlo brzo negde krajem 1990 pocetkom 1991,taj direktor je otisao u Italiju,posto je nasao bolji posao u nekom hotelu u Milanu(Hilton,Sheraton ili tako nesto),i ponudio mesto zamenika direktora mom rodjaku.Posto je bilo kako je bilo(secamo se) moj rodjak je to prihvatio.Dakle 1991 u samo 30 godina biti zamenik direktora je kao sada voditi neki bizins(bar po meni).Sredinom 90 tih je dobio jos bolji posao,a to je generalni direktor jednog ekskluzivnog hotela na Siciliji.Krajem "proslog veka" je dobio jos bolji posao ali doduse sa puno odricanja,naime postao je direktor hotelskog dela jednog cruise ship-a(bordovi za krstarenje),taj posao je zahtevao kako sam napisao mnogo odricanja zato sto je na brodu bio 6 meseci u godini pa 2 meseca odmor,ali ipak 6 meseci "odsecen" od sveta(ne bas odsecen ali...) nije prijatno,tako da vise od 3 godine nije mogao izdrzati,ali kaze da je za te 3 godine zaradio skoro kao i za 10 prethodnih godina.Sada covek radi vise konsultantskih poslovaza velike hotelske lance,nije to stalan posao,znas ono malo je u SCG malo ode na par meseci u Kanadu,pa Rusiju pa dodje iznenada ponovo ovde i tako to...,inace ima u planu da pokrene neki biznis oko turizma u SCG ili u Italiji.E sada on je uspeo da zaradi lep novac,vozi BMW 320i,planira da uzme veci stan u BG(da se skrasi vise posto ga cela familija od 90 zna kao nekog ko je "stalno na putu") ali se neuklapa u to do 30 godine.
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek