Ventura, ti o Linuxu znas koliko i ja o Windows-u. A od stare slave se ne zivi. I nema potrebe da se raspitujem, trenutno nemam interesa u tome da znam tvoju biografiju. A za freshmeat: daj link, nemam nameru da "cunjam" vidimo tvoju kompetentnost vezanu za Linux. I nijedna siroko rasirena ideologija nije "glupava". Ta glupava ideologija donosi pare mnogim firmama. Za sada nema bas velikih firmi koje bas zaradjuju na Linuxu i servisima pod njim (IBM-u to nije primarna zarada, a RH i Novell: ne znam kolko dobro posluju, i ne zanima me to je njihova stvar) , ali ima mnogo malih firmi. Cinjenica je da hosting kompanije mnogo dobro zaradjuju koristeci LAMP (ne bi ga koristile da je los, zar ne?) . Da li ce Linux da bude zastupljeniji na trzistu ili ne u narednih 5 godina, to ni ti ni ja ne znamo. Jer ne zavisi to od jednog faktora, cak ne zavisi ni od cene. Ne zavisi ni od podrske, jer vec ima mnogo malih firmi koje pruzaju support, i ako se Linux jos vise rasiri, pojavice se mnogo vise i velikih koji nude support. Trziste je jako cudna zivotinjka.
A za onu izjavu sto si me pitao da ti pojasnim:
Bager kopa mnogo brze nego covek sa asovom i budakom. To je neoboriva cinjenica.
E sad, ti hoces da zasadis jednu jelku u svom dvoristu, i treba ti rupa 0.5mx0.5mx0.5m , hoces da unajmljujes bager ili ces da uzmes lopatu u ruke i to iskopas za 10min!?
Ovde se vidi da je lopata daleko efikasnija od buldozera, daleko je jeftinija, daleko je brza, laksa je za koriscenje ... Ne treba ti support za nju.
Ili si ti jedan od onih koji mnogo zaradjuju na MSSQL u Win Serverima i njima je ispod casti da koriste jeftina resenja?!?