|
b@ld3r Aleksandar Arsenijevic Serbia
Član broj: 27118 Poruke: 12 *.madnet.co.yu.
|
Paradoks je do te mere 'vulgaran' da se ova tema razvukla u cetiri pune godine (a sada ulazi i u petu).Dakle,paradoks je Tacan ako radimo sa beskonacnim vrednostima rastojanja.Medjutim ako vrednost rastojanja zaokruzimo onda je paradoks netacan.Nas jeproblem taj sto nismo u svojim glavama razumeli sta je to beskonacnost.U stvari,beskonacnost je ta koja stvara najveci problem-ali samo nama.Jer,ajde ukapirajte ovo:koliki je univerzum? Ako neko kaze:beskonacan,ja trazim objasnjenje:gde se on siri ako je beskonacan? Ako taj neko kaze:siri se u beskonacnosti,ja pitam: na sta to lici,jer ni meni niti njemu nije jasno sta je to.Lako je reci: beskonacno i ubedjen sam da sto se svemira tice taj pojam postoji (u stvari i nisam bas siguran,jer cemo mozda nekad otkriti nesto sto nema veze sa danasnjim rezonovanjem) i da se svemir siri u ,recimo,drugom svemiru a taj drugi u trecem i tako redom...Treba to i dokazati,ali ne putem raznih formulica koje nam nista drugo ne govore sem da matematika to dopusta.Ja pitam kada ce ljudski razum to dozvoliti?Ili je i ljudska glupost beskonacna,jos uvek?:)Dakle,paradoks o kome pricamo je jos jedna igra naseg uma,jer ne shvatamo sta je to beskonacnost u matematici,pre svega.Verujem da gospodin koji je postavio ovu temu sada uziva u izlivima nasih mudrosti udobno leskareci pored svoje devojke koju nezno miluje (matematicki-ne dodirujuci je) i razmislja kako ce je odvesti u krevet i kako ga sutra niko ne moze optuziti za SILOVANJE,jer,zaboga ,to je matematicki NEMOGUCE!:))))
|