Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !

[es] :: .NET :: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !

[ Pregleda: 1895 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
213.196.67.*



Profil

icon VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 13:30 - pre 2241 dana i 22h

Kako se može napraviti balon na kome je ispisan neki tekst koji ja želim i ikonica mog programa u TaskBaru !
Imali gdje primer !
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



Profil

icon Re: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 16:56 - pre 2241 dana i 19h
Evo primjer u c#:

http://www.codeproject.com/KB/dotnet/notifyiconcontrol20.aspx
Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
213.196.67.*



Profil

icon Re: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 17:29 - pre 2241 dana i 18h
Laptopovi

Pa ovo je extra samo da je u VB.Net-u.
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
213.196.67.*



Profil

icon Re: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 17:42 - pre 2241 dana i 18h
Evo ja sam ovo pokušao prevesti u VB.NET

Cod izgleda ovako :

Code:

Private Sub Form1_Move(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) 
    'This code causes the form to not show up on the task bar only in the tray. 
    'NOTE there is now a form property that will allow you to keep the 
    'application from every showing up in the task bar. 
    If Me Is Nothing Then 
        'This happen on create. 
        Return 
    End If 
    'If we are minimizing the form then hide it so it doesn't show up on the 
    'task bar 
    If Me.WindowState = FormWindowState.Minimized Then 
        Me.Hide() 
        notifyIcon1.ShowBalloonTip(3000, "Test App", "The App has be moved to the tray.", ToolTipIcon.Info) 
    Else 
        'any other windows state show it. 
        Me.Show() 
    End If 
    
End Sub 


Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As FormClosingEventArgs) 
    'There are several ways to close an application. 
    'We are trying to find the click of the X in the upper right hand corner 
    'We will only allow the closing of this app if it is minimized. 
    If Me.WindowState <> FormWindowState.Minimized Then 
        'we don't close the app... 
        e.Cancel = True 
        'minimize the app and then display a message to the user so 
        'they understand they didn't close the app they just sent it to the tray. 
        Me.WindowState = FormWindowState.Minimized 
        'Show the message. 
        notifyIcon1.ShowBalloonTip(3000, "Test App", "You have not closed this appliation." + CChar((13)) + "It has be moved to the tray." + CChar((13)) + "Right click the Icon to exit.", ToolTipIcon.Info) 
    End If 
End Sub 



Private Sub notifyIcon1_DoubleClick(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) 
    If Me.WindowState = FormWindowState.Minimized Then 
        Me.Show() 
        Me.WindowState = FormWindowState.Normal 
    End If 
    
    ' Activate the form. 
    Me.Activate() 
    Me.Focus() 
End Sub 


Nisam isprobao još .
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1145
*.adsl-3.sezampro.yu.



Profil

icon Re: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 17:47 - pre 2241 dana i 18h
Pa mozes da preradis ovaj primer(ako te mrzi da sve to portujes u VB.NET)
tako da napravis "User controlu" kao dll pa onda je takvu dodaj kao poseban projekat u solution-u ...
iskompajliras je u C# a koristis njene funkcije u VB.NET-u ...

[Ovu poruku je menjao deerbeer dana 01.06.2008. u 18:58 GMT+1]
Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
213.196.67.*



Profil

icon Re: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 18:32 - pre 2241 dana i 17h
Uh nisam se toga sjetio,"deerbeer",samo ne znam dali c# cod moze pozvati VB.Net iz Funkcije.Nisam baš jak sa tim pozivanjem funkcija iz dll-ova sa C# codovima,kada je dll u c# kodu.
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1145
*.adsl-3.sezampro.yu.



Profil

icon Re: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !01.06.2008. u 23:00 - pre 2241 dana i 13h
Citat:
Air Live: Uh nisam se toga sjetio,"deerbeer",samo ne znam dali c# cod moze pozvati VB.Net iz Funkcije.Nisam baš jak sa tim pozivanjem funkcija iz dll-ova sa C# codovima,kada je dll u c# kodu.

Moze i to veoma lako ...dodaj u tvoj vb.net projekat kontrolu na Add Refference ...
u zaglavlju .vb fajla stavis using namespace i vozis dalje kao da je VB.NET ...

Ovaj primer je lagan za prevodjenje u VB.NET ...
al ako budes kasnije dodavao neke slozenije kontrole (vise koda u sebi)
imaj to na umu olaksaces sebi zivot jer neces morati sve da prevodis ...

Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: VB.NET 2008 - Kako napraviti balon !

[ Pregleda: 1895 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.