Ne kazem da win xp ne radi, a pogotovo da 2k ne "leti" (inace mislim da je to najbolji win)
Ali kazes da ako instaliras operu (uzimamo u obzir samo najnoviju?) i ako nagruvas tabove da ce i dalje leteti, pod bilo kojim winom? Hah.
Najvise volim kada sve tako bukvalizujete, prosto mi ulepsate dan. Lepo se nasmejem :) I da, onda sledi odgovor za odgovorom i vrti se sve jedno isto.
Linux nije Windows, niti obrnuto. Drugaciji je i jednostavno ne mozete(mo) uporedjivati 2 razlicita sistema.
Hocete da budi isti? Pa cemu onda to?!?
primer: Koliko vidim, svi su popizdeli kada su mob. operatri u srbiji uveli jedinstvene usluge, bolje za korisnike itd... Verovatno vole sto je isto kod svih? :)
To sta su drugi tvrdili, boli me cose, oni mogu da tvrde i da su sa linuxom putovali na mesec... Ali to su samo iskompleksirani ljudi koji ocigledno ne zele da shvate realnost.
Nisam programer i ne interesuje me gde programeri moraju da "idu" da bi se njihov software nasao u spisku programa. Vazno da je meni sve jednostavno i iz jednog prozora nadjem sta mi treba prostim search-om. I nemoj me samo ubedjivati da to ne valja za korisnike, jer je bolje da lutaju po netu, googlu i hiljadu stranica da bi nasli odkle da skinu neki soft.
Verovatno iz tog razloga postoje 10000 sajtova koji prave arhivu. Kako bi nasao ono sto trazis jednostavnije.
Inace i ako skines neki .deb paket, dva puta kliknes na njega i instaliraces ga tako sto se otvori malo prozorce koje u gornjem desnom uglu kaze: install package.
Ah da, vidis nije isto jer pod jedan: svi paketi se instaliraju tako (ako se ne nalaze na repozitorijumima)
pod dva: Dugme se ne zove Next, pa opet Next, pa Accept, pa Next pa ko zna koliko puta Next, pa na kraju Finish :)
pod tri: Dugme se ne nalazi dole desno, vec gore desno. Ovo nikako nije isto. :)
LoL :)