Uhh... Svakako, korisnici biraju OS i po izboru aplikacija koje rada ne njemu itd... ali, bar sto se mene tice, kad radim neshto u nekom programu, zelim znati kako on funkcionishe, i shta radi u pozadini. U sushtini kad radim na Windowsu dosta stvari uradim za sekundu i po, ali sve shto se deshava u pozadini mi ostaje do neke granice nepoznato. Ali, vecinu korisnika to i ne interesuje, i razumijem da traze rjeshenje koje ce odraditi posao, nebitno na koji nacin.
@Ivan
A shto se tice zamjena za npr. Visual Studio... pa jednostavno, to je navika, ako radish najbolje u .net-u za to nije kriv linux/windows, niti to po meni moze biti razlog da se odredish za samo jedan sistem.
Ako koristish MSOffice na Winu to ne mora da znachi da morash da koristish OpenOffice na linuxu [postoji josh mnogo dobrih alternativa].
Ni ja se nisam odredio za samo jedan od ova dva OS-a, jer kao shto si dao dobar primjer, na Linuxu nema zamjena za Crysis, niti je linux po meni dobra platforma za razvoj igrica.
@bags
Ako ti nisi uspio da uspjeshno radish sa tih 22000 paketa, ne mora da znachi da ne rade dobro, vec da nisu u tvom domenu znanja.