Ja se stvarno izvinjavam sto skrecem malo sa teme ali ako ste vec voljni da mi pomognete a ipak se radi o koaksijalnom kablu (spomenut je u naslovu teme) i smetnjama ja cu da napisem jos ponesto.
Slazem se da kabel koji ide od Videa do TV kartice i nije najkvalitetniji, koristim obican koaksijalni kabel kao i za zvuk recimo do pojacala sto se koristi, mozda samo malo kvalitetniji. Primetio sam da se takav i daje uz TV kartice, znaci nista nisam mnogo pogresio. Jedino sto sam ga sam pravio, znaci sam spajao konektore ali sam sasvim uredno to uradio (nije mi prvi put) i nije duzi od 3m, negde je oko 2m.
Slika na na PC-ju (sa TV kartice) ima te smetnje. One se cak vide i u sledecoj konfiguraciji: spojio sam digitalni fotoaparat sa njegovim originalnim kablom direktno na TV karitcu i opet se te glupe linije vide, doduse ne primecuju se bas tako lako ali mogu se uciti kada se malo pojaca kontrast.
A sto se tice samih konekcija sa kablovskom, razvodnik je stvarno kvalitetan, Omega se zove ili nesto slicno, zaboravio sam, izgleda kao malo pojacalo, onako je metalni i naboran (kao da mora da se hladi). A i zbog nekih drugih problema sve sam DOBRO uzemljio. Znaci jedan debeo licnasti kabel sam spojio na uzemljenje na uticnici koju koristim (ne na razvodnom kablu vec bas na samoj uticnici) i taj kabel odveo na dve strane, jedan kraj se spaja na masu racunara a drugi se spaja na razvodnik za kablovsku. Ovo mi je donekle pomoglo i odklonilo neka zujanja i trckanja slike ali mi nije pomoglo za ove vertikalne linije. A dobro znam da poticu od TV kartice. I te linije se vide i na ovom TV-u koji mi je u sobi (koji nije spojen sa kablom koji je korodiran ili bio u dodiru sa vodom). I slika sa VCR uredjaja kada pustim neku kasetu a iskljucena je kablovska sa njegovog antenskog ulaza to ne pomaze, i onda se isto vide linije na kompu, ali kazem da se vide onako slabasno ali se vide kada je neka kontrastna situacija i ja sliku kodiram sa losim kodekom.
I samo jos jedna zanimljivost oko svega ovoga je i ta da se intezitet linija menja kako menjam kanale na TV kartici. Da pojasnim: Koristim DScaler za gledanje na kompu, a Pinncale DVD recorder za snimanje, ali to nije ni bitno jer svi oni koriste iste drajvere od TV kartice. I kada se prebacim u Tjuner mod u jednom od programa i promenim kanal, naravno vidi se samo sneg, i vratim se na S-video ulaz linije su drugacije nego pre promene kanala, pa se opet vratim i tako. Nekad uspem da nadjem "kanal" na kome su te linije najmanje izrazene prilikom gledanja S-video ulaza, ali to zavisi i od doba dana, ma od milion faktora za koje ja nemam pojma.
Uf ala sam se raspisao, necu vise ici u offtopic, ako neko zna neki konkretan savet za resenje problema neka kaze (osim kupovine bolje TV kartice) :) i da, da naglasim nije problem u grafickoj jer se to pre nije desavalo.
A TV kartica je KWorld FM sa BT chipom i Philips tjunerom, klasika.
Ooo--> > >>(¤_¤)<< < <--ooO