"Oko pokretaca teme smo vec odavno apsolvirali.
Npr ides u Gimnaziju matematicki smer , uopste ne zelis
da se kvalifikujes za neki Fax u IT bransi ali naranvo
imas predmet programiranje (pascal) i dobijes kuci
domaci iz istog.
Da su racunari dostupni danas jesu i te kako.
Ja svodim zakljucke iz realnog zivota ne iz teorije.
Posto idem na fax imam druga koji je posle gimnazije upisao
smer na koji idem nije mogao dobiti budzet jel tad nije prosto
bio predvidjen planom i programom za IT smer, decko sa sela
nema para sto bi rekli ni za leba ni struju pa tako nema ni PC.
Tako da je apsolutno degradiran u odnosu na sve nas.
Naravno njegov problem je sto moze na leto da ode bere visnje
i kupi isti za 200e :)"
Izvinjavam se, ali tom logikom mozes reci i "e danas radimo mikroorganizme, proucite svi lepo kuci po par komada, a mikroskop kupite ili pozajmite"
ako covek ne zeli da ima racunar ne mora
ovde jos pricamo o srednjoj skoli ... tu se ne placa skolarina pa da pricamo o budzetu ili samofinansiranju
to sto ima programiranje u okviru informatike u gimnaziji niti je njegova krivica, niti podrazumeva da on mora imati racunar, a jos manje software za njega
ne mozete porediti racunar bas sa olovkom i papirom
na mom faxu koji je isto u IT sferi svako ko dobije domaci moze da ga uradi u okviru fakulteta
nije da bas moze da bira termin kada ce to da radi (mora da dodje kad nisu predavanja ili da radi u biblioteci gde ima malo masina i obicno su sve zauzete), ali moze
Sto se otvaraca teme tice tesko je tu pricati ....
1. ko bi zaista tu imao problem? profesor zbog jednog domaceg za koji mu je rekao da uradi kod kuce ili skola sto nema legalan software. nesto sumnjam da bi toj profesorici od plate odbili kaznu koja bi skola platila. neko je odlucio da skola nema legalan software, a sumnjam da je ona u poziciji da tako nesto uradi.
koliko se meni sad cini on i ne zeli da bas tuzi skolu, nego ga zanima ima li pravo na to?
2. ni sa moralne strane ne bi tu mnogo postigao ... em sto vec ima XP kuci, Corel i sl, em sto nije uradio domaci
da ga je uradio u nekom free-corel-like programu ispao bi smeker, ovako ispada lenj i nezainteresovan
profesorka mu sa te strane mozda cak bude i korisna i ne vidim kako se ponasa prema njemu kao da je idiot time sto mu ne da da se izvuce da ne uradi domaci ... mozda zena i jeste skot kakvim je on izgleda smatra, ali to se iz ovoga ne vidi :)
ako hoce da kaze kako je nacin na koji se radi u skoli neadekvatan bilo bi daleko bolje da pokaze da je spreman da radi na drugi nacin nego da dodje sa pricom "e nisam imao uslova, pa sam gledao tv preko raspusta"