icobh vidis to isto i mene zanima :) Na koje dugme da spustim komplet gimp ali koristim 6 workspace ono sto windows XP nema i zato smrdi :) pa lepo uradim klik na show desktop i spustim gimp jer mi je on samo otvoren u workspace 2 :P pa na alt+f1 se bacim na drugi workspace. Eto ti alternative :)
Inace jebiga drugi dio prozora gde su ti layeri :) spusti isto na minimize :P BTW :) neka neko proba GIMP kako lepo radi na dual head tehnologiji :) ja prosto uzivam :) na jednom monitoru mi alati na drugom radim obradu slike :) kad bi to mogo u photoshop ehhh :) al k**** ne moze :( ili ja ne znam da se snadjem u mnogo jakom Photoshop komercialnom UI, mada sam skino Photoshop for dumbz mozda mi pomogne...
Iskreno glava me boli od vaseg prepucavanja ovde Tema je isto kad bi gledali izbor programa za gledanje dvd filmova PowerDvD ili besplatan VideoLan player.
GIMP je linux program time i drzi neke svoje standarde koje je inace GIMP i napravio, a zove se GTK kao sto je vec receno, svi programi u linuxu koji su pisani za GTK and or Gnome koriste isti takav interface za open save npr i taj gtk-2.2 standard. Mi na Linuxu imamo vise radnih okruzenja, 2 najpoznatija su KDE i Gnome. A vi u windowsu imate jedno jedino. Ja kad openoffice startujem u Gnome on je pisan da koristi GTK standard (taj sto vi vidite u GIMP-u) kao i KDE standarde, znaci platforma koja se pise da se prilagodjava standardima. Posto GIMP developeri nemaju vremena da pisu prilagodjavanje ni za KDE, a kamoli za Windows oni se drze svog standarda GTK i hvala bogu nedaj boze nekad da promene sistem kao sto je sada i da vidim GIMP sutra za KDE i da koristi prokleti QT engine jer je on meni smrt, a za vecinu linux korisnika perverzija. Naravno pisu win32 port, ali on zahteva gtk biblioteke jer mnogo toga treba da se menja da bi se prilagodio Windows standardima, i ja se iskreno ne bunim koristim taj GIMP vec 5 godina, meni on savrseno dobro radi pod Windowsom i ne mogu bez njega. Imam photoshop ali ga upalim jednom u mesec dana jer mi je retardiran :)
Znaci za vas sve ovde korisnici Ubuntu linuxa i ostalih gnome linux distroa npr fedora su korisnici koji koriste najgori moguci UI na svetu koji je tolko ocajan da je to prosto strasno ? Mada cu ja sebe poceti da smatram Univerzalnim sposobnim covekom koji je uispeo da sa windowsa proedje na GTK okruzenje i da se za ovih 7 godina koriscenja snadje i koristi to prosto extra, kao i vas Windows UI koji se napokon promenio u Vista os ali nazalost za taj UI nam treba Geforce 10000 GT i 3 GB Rama.
Ja se ovde divim par ljudi koje prosto trpe ove pritiske da je GIMP s***** nevidjeno i da je za casual korsnike :) Casual korisnike ? O boze moj ko god da ga napisa pa ni casual korisnik kao prvo ne bi nasao ovu aplikaciju nego bi 100% cuo za photoshop i seo da radi u njemu. GIMP slucajno je jedino pod linuxom pa ga mi i znamo, za Windows korisnike ne znam kako ste prosto dosli do GIMP-a, cudi me mnogo npr Ivan dimkovic koji kolko znam je pljuvao Ubuntu i mozda neki drugi distro. Gde si se setio GIMP da skines ne kapiram pored svog licenciranog Photoshopa :)
GIMP traz GTK i bunis se ? Pa sto onda neki programi u Windows XP kad instaliram nece da rade bez .Net biblioteka :) cisto da povezem taj gtk i .net ;) da su to mozda neki widgeti ne znam ni ja sam sta su :P i to sto tebe boli k**** sto je problem kod GTK-a :) kao sto mene boli k**** za .net s***** koje mi treba da instaliram...
Da je ovo sve ovako kako vi pisete ovde (mislim na h8ere i ove sto torlluju temu) ja bi na svojoj masini drzao Windows Vistu sada ili Windows XP, a ne 7 godina radio pod linuxom :) Web Design, Graphic editing, administraciju u MySQL, Informixu i 4gl programiranju, koristio klasicne programe za gledanje TV-a, surfovo i citao postu :)
Tom UI kojeg vi prozivate :) se prilagodilo dosta ljudi koje ja znam iz firme i nije se nista bunilo :) svi su zadovoljni i rade bez ikakvih problema. Ivane zao mi je, ja vidim da si ti ovde admin foruma i da imas znanje neko, kao i za Mitrovic Srdjana, ali taj GIMP i taj UI je savladala zenska osoba koja je za racunarom radila 30 dana i sve shvatila kako to funkcionise, napominjem da nije koristila windows xp :) Za razliku od tebe cura nije prozivala kako je program s***** jer ne zna da postoji npr. Photoshop :) nego sto god da nezna je pitala mene i dan danas radi i ne zali se, moram da joj dam da proba photoshop da vidim kako ce da reaguje... mozda kao i Vi. Nemojte se samo uvrediti da vi sto imate 10 godina i vise iskustva sa racunarom :) niste uspeli da savladate UI koji je ruzan ili ne valja ili sta vec, a da je to mogla zenska osoba od 19 godina koja je sela za racunarom i to na Ubuntu OS ne na windowsu.
Izvinjavam se zbog neuredjene poruke al me mnogo glava boli :(