Evo posle dva dana prikupljanja dokumentacije i malo rasprave sa Carinskim odeljenjem pri posti u Savskoj, podigao sam pakete.
Ocigledno je problem nastao zbog toga sto u Nemackoj (gde je paket krenuo zemaljskim postanskim putem) su napisali samo adresu za isporucivanje.
U posti je prvo nastao problem kako da podignem paket kad je poslat na pravno lice. Za to sam na kraju pribavio ovlascenje firme da preuzmem taj paket.
Posle je dosao tezi deo. Na carini su insistirali na angazovanju speditera. Tvrdio sam da knjige nije kupila firma vec ja licno. Rekli su mi da gotovo nikako ne moze da prodje carinu jer glasi na pravno lice. Kada sam nekoliko puta ponovio da firma sigurno nece platiti carinu, jer to ne sme, posto nije ni kupila knjige, poceli smo da trazimo drugo resenje.
Na kraju prilozio sam izjavu firme da nije kupila knjige koje se nalaze na carini, vec ja sam knjige kupio ja i greskom adresirao na firmu. Pored ovoga trazeno mi je da prilozim i dokaz da je uplata izvrsena sa mog licnog racuna.
Posle svega ovoga prihvaceno je da se knjige carine na fizicko lice. Gospodja Radmila Miscevic (bar tako pise na pecatu) je imala strpljenja da ispravi problem koji je nastao sto time sto sam popunio losu adresu isporuke sto time sto je posta u Nemackoj prepisala samo tu pogresnu adresu.
Ovo su prva 2 paketa koje je Amazon poslao, do danas je poslao ukupno 5, sto znaci da cu imati iste muke i sa jos 3 paketa.
ZAKLJUCAK: Nemojte nikako porucivati na adresu firme. U svakom slucaju nece vam doneti na tu adresu ukoliko je neophodno carinjenje, a mozda ce te se sresti sa problemima kao i ja.
Fight with the best, die like a rest.