da prosirim prethodnu opasku, nisam primetio da se bilo ko od mojih poznanika i prijatelja koji koriste OS/X, ukljucujuci i sebe,
ikada zalio na security probleme vezane za isti ili bio zrtva loseg security-a uprkos velikom broju security patch-release-ova (hm, nisam primetio ni jedan moderni OS koji ih nema), zalbe su uglavnom bile vezane za patch-eve koji su npr. ubijali safari ili sami bili vise zla nego koristi. razuman set razloga je bio:
1) obicno su imali bar elementarnu tastaturnu pismenost
2) broj i prisutnost virusa u etru je bio razumno nizi
3) nisam primetio veliki broj servera koji se vrte nad OS/X-om, a i mislim da je ceo xserve koncept malko blesav (though, racunaljke su imale smisla pre par godina)
sa druge strane, ono sto su dobijali jeste:
1) izuzetno kompaktan i produktivan operativni sistem (neki bi rekli i najbolje uklopljen sa korisnicke strane, ali to je vec stvar ukusa - i to se ne odnosi na panel i eye-candy efekte)
2) jedini zaista dobar desktop OS koji trci nad (uglavnom) *nix kompatibilnim stack-om - ume da bude jako lepo za razvoj ako radis u unix shop-u (face it pingvini, ovo je prava stvar - though rotiranje kocke je mega-cool iako ne vidim neku prakticnu stranu, nesto kao next-gen providni terminal)
mislim da mi i dalje najveci security issue predstavlja mogucnost mi neko mazne notebook i dok je tako necu preterano brinuti.