Citat:
vlado85: Lazes. Svi imaju ogranicenja. Jedino da placas biznis paket.
100% radis za njih.
Narode neću nikog da branim ali nije red optuživati ljude bez razloga. Svi znako kako se radi. Gdje ima više korisnika tu je i lošiji internet. Svi hoće puno para a da malo ulože. Pa i ovaj sistem na 2.4GHz već zastarjeva. Već ga preuzima 5Ghz. Mislite da neko hoće da se zeza s tim. Bitno je da se uzmu pare. Ja sam korisnik već skoro godinu i bilo je malo vako malo onako. Dok se nismo udružili ja i jedan kolega i za svaku sitnicu zvali direktno Zonu. Nismo htjeli da zovemo njihovog zastupnika kod nas. Valjda smo im dosadili i svakim danom se sve više popravljalo. Kod nas je još dobro što na našem AP ima malo korisnika i to je vjerovatno plus. Što se tiče downloada tačno je da varira, ali meni ne tako drastično. Rapid je OK, a što se tiče Torrenta kako koristim uTorrent download je boli glava. Ako nađem dobar torrent download ide pun. Uključiš u uTorrent-u šifrovanje i miran si. Probavo sam da isključim šifrovanje i "mauna" download ko na dial up za isti torrent.
Moja preporuka je da zovete za svaku sitnicu, i najmanju. Ali ne zastupnika već Bijeljinu, tehničku podršku ili direktno Dasto Samtel. Vjerovatno im dude dosadio veliki broj žalbi. Slanje mail-uva i MSN to nije strašno samo blokiraš kontakt ili sve te poruke označiš ko spam i riješili su problem kod sebe a nama problemi ostaju.
Ja imam WL-5460AP v2, radi u WISP modu, tri računara (jedan direktno, a dva preko sviča). Radi super. Ranije sam imao problema sa uređajem jer se znao zablesiti u WISP modu ali najnoviji firmware je riješio i taj problem.
Pozdrav