Vec dva meseca radim na ovome o cemu govorite doduse u excel-u.
Aplikacija je potrebna mojoj zeni-pedagog srednje skole.
Privodim posao kraju ali imam malih poteskoca u pisanju VBA koda.
Da razjasnimo neke stvari:(vazi za skole RSrbije)
1.U prosek (srednja ocena) ulazi i ocena iz vladanja(ako se desi da neki ucenik ima jedinicu iz vladanja njegov uspeh je automatski nedovoljan),
2.Tacno je da postoje i izborni predmeti (veronauka, gradjansko vaspitanje...) koji se ne ocenjuju numericki, vec opisno(istice se, ne istice se...) ali oni ne ulaze u prosek, tako da je besmisleno ove predmete uvrstiti u ovu aplikaciju,
3.Ono sto se mora uvrstiti za svakog ucenika je sledece:ocene iz svih predmeta, srednja ocena, opravdani, neopravdani, ukupno izostanaka,odlicnih-toliko(po razredu), vrlo dobrih,dobrih, dovoljnih, nedovoljnih(i to sa:jednom, dve, tri,cetiri, pet i vise nedovoljnih ocena),
4.Zatim ocene iz svih predmeta za sve ucenike moraju se klasifikovati tako da prikazuju:npr. odlicnih iz biologije 3, vrlo dobrih 8, dobrih 7, dovoljnih 6, nedovoljnih...(ovo je potrebno zbog generalne statistike skole),
5.Izracunati srednju ocenu razreda,
6.Izracunati ukupan broj izostanaka(za celi razred),
7.Zatim sve ove podatke kopirati(ime razrednog staresine, razred(odeljenje), srednja ocena razreda, ukupno ucenika, odlicnih, vrlo dobrih, dobrih, dovoljnih, nedovoljnih(sa 1, 2,3,4, 5 i vise), opravdane, neopravdane) u novu radnu knjigu(kao sto sam ja uradio) i uporediti sa drugim razredima te skole zbog generalne statistike.
Ono sto sada mene muci je upravo to:
Ja uspevam da preslikam podatke jednog razreda u novu radnu knjigu "SviRazredi", ali kako upisem sledeci razred onda se podaci prvog razreda zamenjuju ovim novim.
Kako da u VBA napisem kod koji ce klikom na komandno dugme "generalna statistika" kopirati podatke(iz tacke 7) u novu radnu knjigu, tamo da ih sacuva, npr. od A4:S4, a da sa svakim novim klikom kopira podatke sledeceg razreda u red nize, znaci A5:S5, A6:S6..., kako bih u novoj knjizi uporedio sve razrede te skole.
Evo kacim file pa da vidite kako sve to izgleda.
Podaci se unose samo u list "Unos" i list "Ocene".Ostali prikazuju rezultate.
List "SviRazredi" je ono sto mi je potrebno(ali kao nova radna knjiga-znaci da se podaci prenesu u novu radnu knjigu u naznacenim kolonama).
user name:LAZAR password:MILICA
Ako neko moze da pomogne...
Hvala.