Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pronadjena lokacija Atlantide!?!

[es] :: Nauka :: Pronadjena lokacija Atlantide!?!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 11115 | Odgovora: 36 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

salec

Član broj: 6527
Poruke: 1738
*.rcub.bg.ac.yu.



+25 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!17.03.2005. u 12:21 - pre 232 meseci
Citat:
FozzieBgd:Sve ovo i dalje meni ne objašnjava otkud Platon tamo... Iza Herkulovih stubova malo je Grka išlo da bi do njih mogao da stigne ijedan dokaz o Atlantidi...


Nije Platon ni tvrdio da je bio tamo, nego, kao u slucaju svih urbanih legendi, pricao mu je neki ortak da postoji legenda u njegovoj porodici, kako je neki predak video zapis (i crteze) u nekom hramu u Egiptu koji vec u to vreme vise ne postoji, da je deset hiljada godina ranije Atlantida postojala i nestala, kao i gde se nalazila.

Danas bi to ispricali u formi: "Nekada davno u jednoj dalekoj, dalekoj, galaksiji, ... ", a ako bi nasa civilizacija bila interesantna nekim ljudima iz daleke buducnosti kao naprednija od nekih posle nje, to bi bilo uzeto zdravo za gotovo kao da su neki od nas zaista i bili tamo i videli to nesto, a nase naucnofantasticne mastarije bi bile "dokazi" o nasoj naprednosti i "stvarnim" dostignucima ...

Sto se tice meteorita, gledali ste ono kada meteorit rokne u okean i napravi kilometarski visok cunami? E, ako je nesto veci i probusi zemljinu koru, desava se cunami magme i "kajmak" kontinentalnih ploca se zacas istopi ... Osim toga, kada nesto zvekne kuglu koja rotira, otklon ose rotacije izazove precesiju i kolutanje, odnosno njihanje ose ... a ne trajnu nagnutost. I trece, oslonac sile (mesto udara) bi trebalo da bude blizu jednog od polova da bi se uopste odrazilo na orijentaciju ose (mora postojati krak sile).
 
Odgovor na temu

gane1

Član broj: 47360
Poruke: 624
*.dialup.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!17.03.2005. u 19:06 - pre 232 meseci
Kako god bilo-neki da sam video na TV da je teorija iz knjige koju sam pomenuo trenutno vazeca,a po autoru meteor nije udario u pol ali ni u ekvator!
 
Odgovor na temu

NO COMMENT
Aleksandar Cosovic
bar - montenegro

Član broj: 50771
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!18.03.2005. u 11:54 - pre 232 meseci
moje licno misljenje je da treba izbaciti teoriju o udaru meteora jer mi je stvarno cudno da je moguce biti toliki maler pa biti tuu kad udara meteor.po meni postoji druga teorija o nestanku atlantide.ono sto mene interesuje je da li postoje bilo kakvi tragovi ostataka zivog sveta na teritoriji atlantide,jer kako sam pre par godina procitao stanovnistvo atlantide se mnogo oslanjalo na veru,a znamo da svaka vera u sebi sadrzi razlicita tumacenja boga i njegove volje.ono sto je mene zainteresovalo vezano za to jeste recenica da su stanovnici atlantide dostigli neki odredjeni duhovni nivo te da su se jednostavno "odselili" sa atlantide.ali kako zasto to mi nije jasno.

svasta je moguce.
NO COMMENT
 
Odgovor na temu

Lazar-I

Član broj: 6950
Poruke: 169
*.ptt.yu.



+727 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!19.03.2005. u 11:39 - pre 232 meseci
Prava istina o Atlantidi (najozbiljnije mislim da je prava): Srbija je Atlantida. Atlantida je država iz sveta ideja a Srbija je njena konkretizacija.

Aleksandre, evo nekoliko alternativa i objašnjenja kako i zašto su se Atlantiđani odselili:

1)Toliko su bili napredni da su napravili mašinu koja može da sintetizuje bilo koju stvar što je prouzrokovalo da niko ništa ne mora da radi. Njima je onda postalo dosadno i život im je izgubio smisao tako da su rešili da naprave veliki kamen, bace ga u vazduh iznad svog ostrva i onda se razbeže po svetu. Još ostaje da objasnim kako su otišli. Verovatno mislite da su otišli teleportom ali varate se, Atlantiđani su vratili prirodi i odlučili su da plivaju, pošto generacijama ništa nisu radili niko nije znao da pliva tako da su se svi podavili. Svi sem dvoje koje se nije slagalo sa državnom politikom i nekoliko godina ranije je teleportovano na jednu udaljnu planetu u Sunčevom sistemu (planetu su napravili Atlantiđani po uzoru na svoju rodnu planetu s jedinim izuzetkom da kažnjenicima nisu napravili kopiju rodnog ostrva)...

2)Back to the Solar System: Atlantida je bila država koja je imala jaku vojsku i bila je uređena kao što je opisano u Platonovoj "Državi". To znači da proleteri i nisu stvarno bili tako srećni kao što je državna propaganda pokušavala da predstavi. Atlantiđani su jednostavno otišli na zapad (i istok, gde god su bile potrebne piramide) u potrazi za boljim poslom a Atlantida je propala (samo što je ona to uradila baš bukvalno).

3)Atlantida je bila ostrvo od leda i kada je prestalo ledeno doba otopila se a Atlantiđani su se pretvorili u delfine.

4)U predhodnim objašnjenjima sam krenuo od predpostavke da nisu bili zadovlni pa su zato otišli, međutim ostaje i mogućnost da su bili prezadovoljni svojim ostrvom ali da im je bilo žao što se i ostali svet ne provodi tako kao oni. Onda su se neki od njih samo privremeno odselili kako bi pozvali goste iz sveta. Kada su gosti došli poželeli su da ostanu i napravili pravi haos. Jednog jutra, došljak nenaviknut na fuzioni mikser, izazvao je manju nuklearnu katastrofu koja je pokrenula domino efekat sa mikserima iz komšiluka... (otuda i stara izreka: ženu i mikser nikada ne dajte komšiji).
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!19.03.2005. u 23:18 - pre 232 meseci
Citat:
NO COMMENT: meteora jer mi je stvarno cudno da je moguce biti toliki maler pa biti tuu kad udara meteor.po meni postoji druga teorija o nestanku atlantide.ono sto mene interesuje je da li postoje bilo kakvi tragovi ostataka zivog sveta na teritoriji atlantide


Nisi dobro procitao tumacenje.

Po teoriji, meero je udario u predelu Srednje Amerike. Atlantida se nalazila na drugoj strani okeana, blizu EVrope. Udar meteorita je napravio velike tektonske poremecaje (pukla je zemljinakora i ploce su se pomerale) koji su progutali ostrvo. Tragova nema i ne moze da bude jer je sve to duboko ispod dna okeana.

Milsim da su ona dva mala ostrva koja se nalaze blizu Africkog kontinenta ostaci tih poremecaja i da je utvrdjeno da se nalaze na vrlo nestabilnom tlu te se ocekuje da i ona potonu.
 
Odgovor na temu

NO COMMENT
Aleksandar Cosovic
bar - montenegro

Član broj: 50771
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!21.03.2005. u 13:32 - pre 232 meseci
ok znaci metor je udario u predelu juzne amerike sto ce reci da je pri toj brzini i silini udara meteora pola juzne amerike trebalo da potone zbog malo pre pomenutih cinjenica ali da li je to tako.znaci i mi se mozemo navodoti po tome da je veliki broj ostrva u okolini tj. duz citave obale juzne amerike ostatak nekada mnogo vece povrsine koja je udarom meteora potonula.eh da li bi mogli uopste dirati tu temu to je pitanje i da li ta tema moze naici na odobravanje kod velikog broja ljudi.opet mi je nejasna ta teorija oko meteora.i da nije udario u predelu juzne amerike vec da je udario u okean onda bi sa atlantidom trebala da potone i juzna amerika sa sve mayama i ostalom mnogobrojnom rodbinom.ali juzna amerika je jos ovek tu gde je
NO COMMENT
 
Odgovor na temu

gane1

Član broj: 47360
Poruke: 624
*.dialup.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!22.03.2005. u 07:59 - pre 232 meseci
STvarno je neozbiljno i prilicno deprimirajuce na ovako opsirnu temu reci bilo sta u jednom postu!Ali podsecam ta da se oko FERNANDO DE NOROHA ostrva nalazi par ostrvca koja se nekad vide van vode a nekad potonu u more,smatra se da je to od posledica udara!I jos da dodam da je OTO MUK autor knjige koju sam pomenuo posao sa proracunima da je meteor udario u Atlantidu samu!Ipak bi bilo dobro potraziti tu knjigu u biblioteci,ima puno detalja sa dosta proracuna i matematicki izvedenih dokaza!
 
Odgovor na temu

NO COMMENT
Aleksandar Cosovic
bar - montenegro

Član broj: 50771
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!22.03.2005. u 09:44 - pre 232 meseci
ja opet ne kazem i ne osporavam nicije misljenje ali oto muk samo neka je zdravo 100 godina jer ne znam kako mozes biti toliko drzak u pisanju kao sto je oto pa da napises da je meteor udario direktno u atlantidu.ona nije bila jedino naseljeno mesto u to vreme to znaci da ako su sve ostale civilizacije iz toga doba ostale netaknute,nego je samo atlantida stradala taj meteor bio toliko pametan sam po sebi ili je pak sa druge strane morao biti navodjen nekom drugom silom da bi se parkirao bas na teritoriji atlantide sto je po meni nepojmljivo a nadam se da cu naci podrsku da meteora nije ni bilo.ti si gane malo pre pomenuo neka mala ostrvca koja se cas vide a cas ne vide.ako izbacimo teoriju oto muka a vratimo se na predhodno da je meteor udario u predelu juzne amerike nejasno mi je da se i truncica tih ostrva vidi.ja sam juce napisao da je moguce da su ona mnogobrojna ostrvca u okolini juz amerike produkt udara meteora ali mi nije jasno kako atlantida potonu a juzna amerika ne.ili je mozda juzna amerika bila mnogo veca i da se udarom meteora jednostavno prepolovila ali cini mio se da ne postoje neki znacajniji arhitektonski nalazi koji bi nam dali jace objasnjenje oko toga.u krajnjem slucaju mozda je (eto to mi je sad sinulo)meteor - ako ga je uopste i bilo - udario na mesto gde je sada bermudski trougao i da je i bermudski trougao posledica udara meteora ali opet kazem skeptik sam po pitanju pada tog meteora te da u njegovu teoriju jos nevjerujem ali ko zna sta jos moze biti....

hm....
NO COMMENT
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!22.03.2005. u 14:20 - pre 232 meseci
Na stranu Atlantida, udar metora u predelu srednje Amerike je danas naucna cinjenica.

Satelitski snimci pokazuju tragove tog i mnostva manjih meteora koji su pali u istu oblast i to se tumaci da se jedan veliki raspao i pao na Zemlju u komadima. Tektonski poremecaji su, tom prilikom, izazvali da se Andi izdignu vrlo visoko iznad povrsine zemlje.

Cela prica sa tim, meteorom se samo uklapa u pricu o Atlantidi a nikako nije smisljena sa namermo da objasni sta sesa ATlantidom desilo.
 
Odgovor na temu

Lazar-I

Član broj: 6950
Poruke: 169
*.151.EUnet.yu.



+727 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!23.03.2005. u 13:28 - pre 232 meseci
Citat:
ona nije bila jedino naseljeno mesto u to vreme to znaci da ako su sve ostale civilizacije iz toga doba ostale netaknute,nego je samo atlantida stradala taj meteor bio toliko pametan sam po sebi ili je pak sa druge strane morao biti navodjen nekom drugom silom da bi se parkirao bas na teritoriji atlantide


Uopšte ne razumem tvoje razmišljanje. Gde god da je pao ti bi mogao da kažeš "nemoguće je da je pao baš tu jer je Zemlja previše velika". Uzgred, ja ne verujem da je Atlanditda uopšte postojala.
 
Odgovor na temu

NO COMMENT
Aleksandar Cosovic
bar - montenegro

Član broj: 50771
Poruke: 9
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!23.03.2005. u 19:34 - pre 232 meseci
mozda nije ta namera bila ali se non stop vezuje za atlantida e sad da li je postojala ili ne to jeste ono bitno sto treba da se razjasni ali koliko je stara prica o atlantidi sve je moguce.e sada jos jedna interesantna stvar koja je mene pogodila je neko pisanje koje kaze da je atlantida ustvari bio stvoreni raj na zemlji.ovo je nesto sto se provlacilo kroz neke stvari o veri(verama),te da je po meni atlantida ustvari versko obelezje o kome bih ja najvse voleo da popricam sa nekim ljudima koji se bave takvim stvarima,ili bolje receno sa dervisima na siroko jer sam od jednog od njih i cuo tu tezu(iako sam hriscanin,postujem sve stavove ostalih vera dok me moja ne ubedi u suprotno).znaci po mosljenju tih ljudi atlantida je postojala kao i zivot na njoj ali je zbog necega jednostavno nestala.e sad ko bi ga znao u svemu tome ja sam samo mis sto se tice informacija mada se opet kazem trudim da saznam vise jer bi se sa otkrivanjem sudbine atlantide mnoge stvari razjasnile.


????sta ako je atlantida nestala i pre udara meteora
NO COMMENT
 
Odgovor na temu

Danilo Cvjeticanin
Danilo Cvjeticanin
Apatin-Beograd

Član broj: 9614
Poruke: 3517
*.apatinonline.net.



+37 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!23.03.2005. u 20:58 - pre 232 meseci
Citat:
NO COMMENT: mozda nije ta namera bila ali se non stop vezuje za atlantida e sad da li je postojala ili ne to jeste ono bitno sto treba da se razjasni ali koliko je stara prica o atlantidi sve je moguce.e sada jos jedna interesantna stvar koja je mene pogodila je neko pisanje koje kaze da je atlantida ustvari bio stvoreni raj na zemlji.ovo je nesto sto se provlacilo kroz neke stvari o veri(verama),te da je po meni atlantida ustvari versko obelezje o kome bih ja najvse voleo da popricam sa nekim ljudima koji se bave takvim stvarima,ili bolje receno sa dervisima na siroko jer sam od jednog od njih i cuo tu tezu(iako sam hriscanin,postujem sve stavove ostalih vera dok me moja ne ubedi u suprotno).znaci po mosljenju tih ljudi atlantida je postojala kao i zivot na njoj ali je zbog necega jednostavno nestala.e sad ko bi ga znao u svemu tome ja sam samo mis sto se tice informacija mada se opet kazem trudim da saznam vise jer bi se sa otkrivanjem sudbine atlantide mnoge stvari razjasnile.


????sta ako je atlantida nestala i pre udara meteora

Ali ako?
Sto cisto sumnjam, ma sto se ljudi zamlacujete tim glupostima bilo pa proslo!
 
Odgovor na temu

FozzieBgd
Miloš Kovačević
Beograd

Član broj: 33040
Poruke: 17
213.244.197.*



Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!24.03.2005. u 17:17 - pre 232 meseci
Citat:
brokerMilsim da su ona dva mala ostrva koja se nalaze blizu Africkog kontinenta ostaci tih poremecaja i da je utvrdjeno da se nalaze na vrlo nestabilnom tlu te se ocekuje da i ona potonu.


Vrlo vrlo moguće, jer postoji teorija da će istočnu obalu Amerike udariti mega-cunami kada se jednoga dana usled očekivanog zemljotresa polovina jednog od Azorskih ostrva odlomi i padne u okean...

Uzgred, najjači do sada zabeleženi zemljotres desio se u 18tom veku u Atlantskom okeanu na 200 km jugozapadno od Lisabona, magnitude 9.8 Rihtera, od kojeg je potpuno srušen Lisabon i par okolnih gradova, a krš koji je ostao pobrisao je cunami... Da li je ispod tog mesta Atlantida? Po onome što se da pročitati u ovom forumu moguće...

Uzgred, meteor (asteroid) je udario u mesto gde se danas nalazi meksički zaliv. Do udara asteroida tu jeste bilo kopno, a sada se ostaci tog kopna mogu naći po celom svetu u vidu sloja prašine koji sam već pomenuo... Ali udar nije bio par desetina hiljada godina pre Platona, već par stotina hiljada godina pre, kada na Zemlji NIJE BILO LJUDI!

U zavisnosti od ugla udara taj događaj mogao je da dovede samo do oscilacije Zemljine ose, kao što je neko ovde i pomenuo, ili do trenutnog (čitaj u trajanju od par stotina godina) ubrzanja/usporenja Zemljine rotacije... Ništa više...
 
Odgovor na temu

gane1

Član broj: 47360
Poruke: 624
*.dialup.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!25.03.2005. u 19:46 - pre 232 meseci
Ja sam mozda drzak jer citiram priznatog autora,ali mi znanje i vaspitanje ne dozvoljavaju da mislim da samo zato sto imam tastaturu dovodim u pitanje priznate autoritete!Od onoga sto sam procitao na tu temu meni izgleda da je OTO MUK najblizi jer konacno ta verzija danas i vazi!Pominje se tu i izgled dna u Atlantiku i more drugih detalja!Doduse svestan sam da teorija sigurno nece nikad biti jednoznacno potvrdjena,ali verujem i da ukoliko dodje do nekih pomeranja na tu temu ona nikako ne mogu biti plod maste i zelje "nadahnutih"pojedinaca,vec samo rezultat ozbiljnog naucnog rada!Zivimo u vreme kad se samo to vrednuje i veruje!
 
Odgovor na temu

Maninblack

Član broj: 55876
Poruke: 1
195.178.39.*



Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!18.04.2005. u 10:49 - pre 231 meseci
Pronadjena je ali za malo,nije i neće.Kako naći nešto što nije ni postojalo?
 
Odgovor na temu

zaraza

Član broj: 19938
Poruke: 1139
*.ptt.yu.



+4 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!18.04.2005. u 11:22 - pre 231 meseci
Citat:
FozzieBgd:
Uzgred, meteor (asteroid) je udario u mesto gde se danas nalazi meksički zaliv. Do udara asteroida tu jeste bilo kopno, a sada se ostaci tog kopna mogu naći po celom svetu u vidu sloja prašine koji sam već pomenuo... Ali udar nije bio par desetina hiljada godina pre Platona, već par stotina hiljada godina pre, kada na Zemlji NIJE BILO LJUDI!


udari meteora su se desavali i kada je na zemlji bilo ljudi. MIslim kataklizmicni naravno. Da ne porecemo nove teme o potopu i slicno, ali do velikih udaraca je dolazilo nekoliko puta. Inace krater nije tamo gde je meksicki zaliv nego malo juznije, na poluostrvu Jukatan
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1007

Sajt: www.its.edu.rs


+38 Profil

icon Re: Pronadjena lokacija Atlantide!?!02.10.2009. u 07:50 - pre 177 meseci
Pa dogovorite se vec jednom gde je ta Atlatida
Antarctica was Atlantis

http://www.world-mysteries.com/sar_1.htm
Citat:
In 1929, a group of historians found an amazing map drawn on a gazelle skin.

Research showed that it was a genuine document drawn in 1513 by Piri Reis, a famous admiral of the Turkish fleet in the sixteenth century.

His passion was cartography. His high rank within the Turkish navy allowed him to have a privileged access to the Imperial Library of Constantinople.

The Turkish admiral admits in a series of notes on the map that he compiled and copied the data from a large number of source maps, some of which dated back to
the fourth century BC or earlier.

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: Nauka :: Pronadjena lokacija Atlantide!?!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 11115 | Odgovora: 36 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.