Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dva adsl-a, jedan prima internet a drugi radi kao switcher ?!

[es] :: Windows mreže :: Dva adsl-a, jedan prima internet a drugi radi kao switcher ?!

[ Pregleda: 1718 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

apatin025
programer
Srbija

Član broj: 272336
Poruke: 28
*.static.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Dva adsl-a, jedan prima internet a drugi radi kao switcher ?!09.12.2014. u 06:53 - pre 114 meseci
Poštovani,

"nasledio" sam mrežu od 9 PC XPpro i 1 server koji su svi povezani preko "switcher"-a. Unutrašnja mreža je lepo naštelovana i komunikacija sa serverom je OK ! Ali, umesto Telekomovog ADSL uređaja (520c) imamo CISCO 800 ADSL modem (koji prima signal za internet) i ima 4 LAN porta, na jedan port je spojen "switcher" i tako cela mreža dobija internet !

To je sve dobro radilo, dok pre 10tak dana nije počeo da nam "secka" internet, pa jedno sat vremena ga nema, pa opet proradi na 5-10 min, pa opet nestane na 30min i tako stalno na nasumučno prekidanje (unutrašnja komunikacija sa serverom radi normalno!) ! Tada sam uzeo originalni ADSL modem i testirao ga sa mojim laptopom i video da veza sa internetom dođe odmah i ne prekida. Kada vratim ADSL liniju na CISCO opet prekida. ZNAČI, CISCO ima problem sa internet konekcijom ! Naša ADSL linija je IP statična.

Pitanje: da li može nekako da se našteluje Telekomov ADSL da prima internet , koji prosleđuje internet preko jednog LAN port do LAN porta CISCO, a CISCO kao i dosad prosleđuje ostalima (switcher) ?!

Znam da će neko reći zašto ne našteluješ Telekomov ADSL i zameniš CISCOv ? Pa, čovek koji je to radio više ne radi u toj firmi i nemogu ga naći, a nije ostavio podatke i parametre kako je naštelovao CISCO ! Pre smo statičku IP adresu koristili zbog "tunelinga" ali sada nemamo potrebe za tim, tj. nama samo treba izlaz na internet ne remeći IP adrese na serveru i ostalim PC !

Da li zna neko odgovor da mi pomogne !

HITNO ! HITNO ! HITNO !
 
Odgovor na temu

[es] :: Windows mreže :: Dva adsl-a, jedan prima internet a drugi radi kao switcher ?!

[ Pregleda: 1718 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.