Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?

[es] :: Fizika :: Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?

[ Pregleda: 1488 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

timke
Petar Timotijevic
penzioner
Prijedor, BiH

Član broj: 301976
Poruke: 4
134.90.132.*



+1 Profil

icon Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?15.04.2012. u 16:35 - pre 146 meseci
Da se nadovežem na prethodnu temu, jer sve je u ovom svetu povezano, iako bi neko rekao da nas rastojanja razdvajaju. A ja bih rekao da nas rastojanja umanjuju! Povećavaju broj usitnjavanjem. Ukupna količina, veličina, ostaje ista! Čovek je merilo vrednosti ali samo na površini Zemlje. To je onaj relativitet! I on nije izvan nas nego je u nama, našoj korelaciji. Mnogi mislioci misle na sebi svojstven način. Pa je i slavni Albert pošao od pretpostavke da je Prostor realna činjenica. Pa u kombinaciji sa komponentom - Vremenom, koja je uzajamna supstitucija prostora, i isto tako nerealna, apstraktna, izveo pogrešne zaključke. Nauka sada pokušava da se izmigolji od tog samrtnog zagrljaja. Pronalaze izvore alfa zračenja i njegovu jeku i nešto se ne slaže sa klasikom. Fizika bez Metafizike je kao pola jabuke! Potreba za nekom novom Naukom je izgleda neophodna. Jer nema života bez kretanja. Pogotovu što se sada javljaju novi izazovi putovanja u Svemir.
petar
 
Odgovor na temu

JankoNIS
Nis

Član broj: 39200
Poruke: 1004



+252 Profil

icon Re: Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?15.04.2012. u 16:44 - pre 146 meseci
Izvini, Timke, ali mene ovo podseca na predizbornu kampanju. Mnogo receno, a skoro nista ne vredi. Cak i ako spojis celu jabuku, opet ce da fali neka kostica.
 
Odgovor na temu

timke
Petar Timotijevic
penzioner
Prijedor, BiH

Član broj: 301976
Poruke: 4
134.90.132.*



+1 Profil

icon Re: Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?15.04.2012. u 18:11 - pre 146 meseci
Radi se o istinama koje život znače a ne neki predizborni miting. Nisam ni politikolog, ni paleontolog, ni pop a ni naki plejboj... Pa zato molim da mi neko ozbiljan odgovori, kada sam ono spomenuo dve polovine jedne jabuke da nije pomislio da je to ona priča o maćehi i njenom Milutinu. Radi se o celovitoj naučnoj misli. O fizici i metafizici, filozofiji o nauci koja je zalutala u ćor-sokak. Ne može da bude merna brojna, veličina, jedinica kilometar isto i za odraslog čoveka i dete i puža i mrava. Ona je samo veličina ali čega? Mora da ima imenitelj. Kilometar površine Zemlje nije isto što i kilometar praznog prostora. To je kao nebo i zemlja. U tom grmu leži zec.
petar
 
Odgovor na temu

osvetakana

Član broj: 300380
Poruke: 75
*.ovh.net.



+95 Profil

icon Re: Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?15.04.2012. u 18:59 - pre 146 meseci
Prvo, na koju "prethodnu temu" se nadovezuješ?

Drugo, fizika bez metafizike je kao jabuka bez crva.

A ti sa ovom temom beži odavde koliko te noge nose i oči vode jer već vidim stiže Nedeljko a on nije ni blizu tolerantan kao ja te će početi da mlati po crvima bez milosti.
 
Odgovor na temu

timke
Petar Timotijevic
penzioner
Prijedor, BiH

Član broj: 301976
Poruke: 4
134.90.132.*



+1 Profil

icon Re: Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?16.04.2012. u 13:10 - pre 146 meseci
Izgleda meni da ja moram da postavljam pitanja i da odgovaram na njih. Uz dužno poštovanje i dužnu obzirnost, ja nikome ne pretim, nego želim da razmotrimo fundamentalne postavke Fizike. Želim da svako razmišlja svojom glavom i to ne radi mene, nego radi sebe. Ako neke stvari koje vas okružuju ne vidite ili ne želite da vidite, to je vaša stvar. A što se tiče pretnji ja se ne bojim a i ne stidim se. Istina će da ostane i posle nas kao što je bila i pre nas, ma koliko se mi trudili da napravimo džumbus.
Iz dobre namere i čisto časnih ljudskih pobuda želeo sam da ukažem da je Fizika a i ostalo u ćorsokaku. To me je i privuklo na Vaš forum. Piše : "Zdravo logično razmišljanje. Ajd' mislim, časni ljudi, zdravo razmišljaju pa da se i ja priključim zdravom rezonovanju. Pa da i ja nešto naučim što nisam znao. Učiti i samo učiti, i nikad dosta. Što više znamo vidimo koliko malo znamo. Priznajem da mi je to bila i ostala slaba tačka u mom životu. Neko bi rekao : svojeglavost. A ja bih rekao : Što da ne. Šta košta. Hajde da se malo zabavimo I priključimo igri života. Pošteno se pretstavljam punim imenom a ne nekim pseudo-nazivima i pseudonimima.
Mnogi sateliti i geostacionarni i drugi. upućeni u otvoren prostor, govore nam da se nalazimo pred fundamentalnim i revolucionarnim prelomnim tačkama u istoriji naše civilizacije. Od prvog dana koncepcija je bila pogrešna što se tiče singulariteta. Onda je usledilo sve naopako. Jedno na drugo. U neprekidnom nizu. Zato sam i postavio pitanje, realistima malo uvrnuto. Neka mi izvinu na indiskretnosti i neposrednosti.
petar
 
Odgovor na temu

[es] :: Fizika :: Želim da mi neko kaže da li postoji NIŠTA? Ili IŠTA?

[ Pregleda: 1488 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.