Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

AutoCAD 2010 problem oko podešavanja

[es] :: 3D modelovanje :: CAD/CAM :: AutoCAD 2010 problem oko podešavanja

[ Pregleda: 1500 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shone.kameni
Nebojsa Kamencic

Član broj: 215209
Poruke: 24
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon AutoCAD 2010 problem oko podešavanja30.10.2010. u 22:36 - pre 164 meseci
Prvo da napomenem da sam amater u ovoj oblasti, i molim vas da uzmete to u obzir prilikom davanja odgovora na ovu temu. :) Nisam siguran da pišem na pravom mestu, pa molim moderatore da ovu temu premeste tamo gde joj je mesto ako već ovde nije. Hvala.

Prvi problem koji me mući jeste to što mi se već drugi put, par dana posle instaliranja programa dešava da onaj textbox ili kako već da ga nazovem, koji kada izaberete neku alatku, prati kursor ili crosshairs i govori šta treba uraditi jednostavno nestane i ne pojavljuje se više ni nakon restarta AutoCAD-a. To što piše u njemu piše i dole u command prozoru na dnu ekrana, ali mi je taj texbox ipak bio jako koristan jer sam recimo mogao pritiskom na, strelicu na dole, da otvorim padajući meni i izaberem moguće komande, umesto da kucam u command prompt-u. Takođe je davao još neke korisne informacije i mogućnosti. Mislim da sam ovo izgubio oba puta čačkajući po nekim podešavanjima ili slično, ali nema šanse da skapiram kako da ispravim grašku. Nadam se da sam uspeo da objasnim šta tražim. Probao sam da googlam ili da potražim u helpu i tutorijalima, ali nisam imao uspeha, možda baš zbog toga što ne znam kako se to uopšte zove.

Drugi problem je što ne mogu da sačuvam layere i dimension stilove za sledeće crtanje. Naime svaki put kad pokrenem novi projekat, svi sačuvani layeri i stilovi više ne postoje. Ovaj problem sam do nekle prevazišao import/export rešenjem, pa ih tako mogu sačuvati kao posebne fajlove i kasnije učitati, ali ova opcija ne pruža potpuno čuvanje podešavanja, a i malo je komplikovanija za korišćenje. Nadam se da neko ima ideju kako bih ovo prevazišao.

Hvala što ste čitali, i hvala na budućim odgovorima. :)

Kameni
 
Odgovor na temu

aspitanis
aspitanis
Projektant
Novi Sad

Član broj: 104141
Poruke: 82
*.wlan-bo9.nsd.panline.net.



+4 Profil

icon Re: AutoCAD 2010 problem oko podešavanja31.10.2010. u 07:40 - pre 164 meseci
1. F12, ili se pritisne dugme Dynamic Input, koje se nalazi dole, u grupi dugmadi sa leve strane.

2. Napravi kopiju crteža na kome si obavio sva podešavanja, zatim obriši sve što je na njemu nacrtano i sačuvaj ga. To će ti biti šablonski crtež sa kojim možeš da započneš svako novo crtanje. Tu imaš dve mogućnosti: ako ga sačuvaš kao i sve druge crteže (u dwg formatu), onda prilikom rada na svakom novom crtežu prvo otvori taj crtež i sačuvaj ga na novoj lokaciji sa novim imenom, pa onda počni sa crtanjem. Druga, bolja varijanta je da taj "prazan" crtež sačuvaš kao šablon: Files -> Save As -> Files of type: AutoCAD Drawing Template (*.dwt) pod nekim imenom koje sam smisliš. Tako ćeš prilikom svakog pokretanja AutoCAD-a moći da među ostalim ponuđenim šablonima odabereš i ovaj svoj.
 
Odgovor na temu

shone.kameni
Nebojsa Kamencic

Član broj: 215209
Poruke: 24
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AutoCAD 2010 problem oko podešavanja31.10.2010. u 11:30 - pre 164 meseci
@aspitanis
Puno hvala na odgovoru, problemi rešeni. :)

Dynamic imput, haha, ne mogu da verujem da je bilo tako jednostavno... samo jedan klik, a ja već treći put reinsatliram AutoCAD zbog toga. rofl
 
Odgovor na temu

[es] :: 3D modelovanje :: CAD/CAM :: AutoCAD 2010 problem oko podešavanja

[ Pregleda: 1500 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.