Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Homegroup radi dobro, ali ne sasvim

[es] :: SOHO Networking :: Homegroup radi dobro, ali ne sasvim

[ Pregleda: 2104 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

goranbo
Goran Bosnić

Član broj: 17745
Poruke: 50
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.share-international.n..


Profil

icon Homegroup radi dobro, ali ne sasvim05.04.2010. u 23:20 - pre 170 meseci
Iako imam praktički svu funkcionalnost, želim rješiti ovu sitnicu jer sam ludo sitničav u zadnje vrijeme i kopka me to.

dakle u igri su desktop i laptop računalo, oba na istoj verziji W 7 Ultimate.
Desktop je spojen kablom na router, laptop preko wirelessa na wirelles mrežu, dakle na router.
Roputer je Speedtouch ST780.

Napravio sam Homegroup (nije islo glatko, ali eto), i poštelo na oba računala da dijeli sve libraries.
I nakon sto je neko vrijeme radilo onako sporadično i svakako, čas ovako čas onako, stabiliziralo se na sljedecoj situaciji:

da kazem kao prvo da na oba komputera nema nikakvih šeranih foldera osim putem homegroupa, što sam prepustio vindowsima automatski (samo sam stavio r/w a ne samo r), password sharing je uključen, prepoznavanje i sve potrebno poštelano, IPV6 uključen).

Dakle, situacija je da šeranje u homegroupu ide sasvim dobro ak odem na folder Network. Normalo pristupam svim folderima koi su uključeni u libraries na drugom računalu.

No, kada odem u Homegroup folder, vidim usera na drugom kompu, otvorim, vidim libraries na drugom kompu koji su šerani, ali ne mogu ući u libraries. Ista je situacija na oba računala.

Na laptopu imam AVG firewall, medjutim iskljucivo sam ga, pokušavao konfigurirati (ali nije mi bas jasan), ukljucivao windows firewall, i nema pomaka. Ne znam bi i trebao deinstalirati čitavi AVG, ali to mi se neće samo zbog ovoga. A AVG je teško isključiti (ožda da ukinem neki proces AVG-a pa da vidim onda hoce li raditi?)
Na desktopu je samo windows firewall i to ne bi trebalo raditi problem.
Na oba racunala je AVG Internet Security 9.0 (samo s razlikom da sam na desktopu valjda potpuno deinstalirao tu komponentu AVG firewalla)

E sad ja se nadam da ce neki strucnjak na temelju ovih podataka , koji su specificni, moci uprijet prstom u rtocno odredjenu stvar. Ne da mi se radi ovoga raditi nekakva čuda i pokušavati an sto raznih načina :D Jer čini mis e da je tolko specifično da bi se moralo moći zaključiti što je točno na stvari...

Hvala na pomoći

PS: Jos jedno potpitanje, molim vas takodjer ne odgovarajte napamet: Moze li se printer spojen na Windows XP šerati s w7 na kućnoj mreži?

 
Odgovor na temu

dragansar
Sarajevo

Član broj: 84903
Poruke: 612
91.191.57.*

Sajt: https://nf-tel.com


+22 Profil

icon Re: Homegroup radi dobro, ali ne sasvim06.04.2010. u 07:51 - pre 170 meseci
Ja te nista ne razumijem. Jel tebi radi windows sharing ili ne radi? Ako ne radi, reci sta tacno ne radi.Sto se tice printera naravno da mozes.
Šaka
 
Odgovor na temu

Take 5

Član broj: 200551
Poruke: 1423
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+12 Profil

icon Re: Homegroup radi dobro, ali ne sasvim06.04.2010. u 08:45 - pre 170 meseci
@goranbo: Za Win7 ti je dovoljan Windows Firewall, tako da svaki 3rd party firewall je praktično nepotreban višak.
Mislim da se klikom na Network pristupa radnoj grupi (workgroup), za razliku od klika na Homegroup.
Nije potrebno da imaš definisane i Workgroup i Homegroup.
Homegroup - kada su svi umreženei računari pod Windows 7
Workgroup - kada umreženi računari koriste različite verzije Windowsa.
Bez obzira što na oba računara imaš Win 7, ja bih tu ukinuo Homegroup (Leave homegroup) i ostavio samo workgroup sa dodeljenim shared folders...

"Take Five" is the famous jazz piece written by Paul Desmond and performed by The Dave Brubeck Quartet. It is famous for its distinctive saxophone line and use of the unusual quintuple (5/4) time, from which its name is derived.

Take Five (1966)

Take Five by Al Jarreau 1976
 
Odgovor na temu

goranbo
Goran Bosnić

Član broj: 17745
Poruke: 50
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.share-international.n..


Profil

icon Re: Homegroup radi dobro, ali ne sasvim06.04.2010. u 15:25 - pre 170 meseci
(Dragane, sharing radi kako treba u skladu s automatskim Homegroup ostavkama, ali šeranim folderima ne mogu pristupiti preko foldera Homegroup, nego samo preko foldera Network. Jednako je na oba racunala u Homegroupu. Znam da mozda malo nelogicno zbvuci ali ta recenica tocno opisuje situaciju. )

Hvala na savjetima, ovo u vezi firewalla onda cu svakako poslusati...

Dakle ti Take 5 mislis da se network i homegroup kolju? Ne znam postoji li kakava druga konfiguracija da to funkcionira, jer milsim da bi to trebalo funkcionirati zajedno.

Da jos opojasnim ako nije jasno: iako ja preko network pristupam workgroupu, šerani folderi u network folderu kojima pristupam automatski su šerani u sklopu konfiguracije homegroupa.

Sto se tice Workgroup i Homework, tu je stvar da imam u mrezi jos jedno racunalo XP, pored ova dva s W7.
Dakle ti misliš da je u tome problem? Pa dobro, ne moram Homegroup ukidati, kad mi ipak najvecim dijelom funkcionira.

Za ova dva s w7 mi je zgodno imati Homework jer je tako kao sigurnje nego da imam workgroup pa šeram za everyone, ne (recimo ako bi s laptopom nekad isao negdje drugdje da se spajam)? Jer Homework zahtijeva lozinku da mu se neko racunalo pridruzi, i šeranim folderima mogu pristupati samo članovi grupe Homegroup.

Stvar je i u tome da se ne želim, radi komfora, na svakom racunalu stalno logirati, ne zelim password protected sharing itd. (zelim da me pritisak na dugme power na tipkovnici dovede bez potrebe za mojim sudjelovanjem dokraja u windowse, do desktopa).
Sad mi je stvar takva da su mi laptop i desktop w7 na Homegroup, imaju medjusobno šerane libraries, i imaju šeran Public folder, a XP (koji moze samo u Public folder, ali vise mi i ne treba) ima šerane svoje dokumente.

PS: Rado bih ja stavio na laptop password protected sharing, ali ne bih volio tokom korištenja kod kuce upisivati lozinke non stop prilikom logiranja, a druga stvar je da mi je taj password sharing kompliciraniji. Ne zelim imati na vise usera na racunalu.

[Ovu poruku je menjao goranbo dana 06.04.2010. u 16:39 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao goranbo dana 06.04.2010. u 16:41 GMT+1]
 
Odgovor na temu

goranbo
Goran Bosnić

Član broj: 17745
Poruke: 50
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.share-international.n..


Profil

icon Re: Homegroup radi dobro, ali ne sasvim06.04.2010. u 15:38 - pre 170 meseci
Koja bi bila najsigurnija i najkomfornija konfiguracija šeranja na kucnoj mreži. Da li preko password protected sharing ili...

Jer ja znam da ja ne bi u nekakvom najsigurnijem slucaju smio ni raditi s userom koji ima admin prava (akose ne varam?), nego kao obicni user iz skupine Users, ali ono... necu pretjerivat, nisam dosad imao nikakvih problema nit mislim da cu imat. ALi mislim nesto osnovno si srediti.

Dakle to me zaniam vase misljenje, je li mi bolje da ostanem bez password protected sharing, ili s njim?
Mislite li da je OK da imam foldere na kucnoj mrezi šerano s everyone, a na laptopu kad idem engdje van s njim (jako rijetko), samo isključim file sharing?
(Da napomenem jos da zivim na selu gdje nema bas nikoga tko bi mi se unekakvom teoretskom slucaju kacio na wireless ili ne znam šta)

Ne znam potpuno kako password protected sharing funkcionira jer nisam nikad s tim bas radio.
Malo sma citao o tome i ako dobro pretpostavljam (ispravite me ako grijesim):
1) Kada je to ukljuceno svim šeranim folderima moze pristupiti samo user logiran (s lozinkom) na lokalnom racunalu gdje se nalazi taj folder
2) Dakle ja mogu imati i na Laptopu i na dekstopu usera goran, i ako oba accounta imau istu lozinku, ja mogu uz password protected sharing autmatski pristupati folderima (bez upisivanja lozinke kada pristupam šeranom folderu)??
3) AKo sam dobro čitao, na računalima, iako imaju usera kojem je omogucen password, mogu engdje nastimati da se bez obzira na to autmatski logiraju s passwordom. To mi je radi komfora, ali ne znam koja je onda svrha imanja passworda na accountu...

Etom malo sam zbunjen oko tih stvari

(Da ne govorim da sam vec potpuno zaboravio gdje se kod XPa postavljaju te permisije, recimo tipa s kim dijelim odredjeni folder, s kojim userima, grupama)
 
Odgovor na temu

[es] :: SOHO Networking :: Homegroup radi dobro, ali ne sasvim

[ Pregleda: 2104 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.