Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Laptop i wireless ruter

[es] :: SOHO Networking :: Laptop i wireless ruter

[ Pregleda: 951 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Laptop i wireless ruter16.03.2010. u 20:39 - pre 171 meseci
Drugaru je laptop bio teško bolestan pa sam mu reinstalirao Windows. ;) Sve je odrađeno kako valja, jedino ne uspeva da se konektuje na wireless ruter koji ima kući. Kada sam mu instalirao Windows i drajvere, bez problema sam se konektovao na moj 520i pa sam mislio da je to završeno.

On inače koristi exe-net internet, dovukli su mu kabl u stan ali mu je bilo komplikovano da razvlači kablove (stan je dvospratan) pa su mu postavili TP-Link TL-WR 542G. Kada kablom povežem laptop na ruter, odmah dobije IP od njega i odmah sve lepo radi. Kada otkačim kabl pa probam wireless, laptop vidi ruter ali kada pokuša konekciju, bezuspešno i beskonačno čeka na IP i na kraju ne dobije. Ako upišem adrese ručno, on se kao konektuje ali nema nikakvog protoka. Na drugom kompu vidim da je konektovan i da je saobraćaj 0 paketa ili već čega. Usput sam video da je wireless totalno nezaštićen i da je u tom trenutku bilo njih 4 na vezi pa sam uključio MAC filtriranje. Kod njih nije bilo 0 paketa nego prilično. ;)

Da li se možda još negde na ruteru postavlja ograničenje pa ga ne pušta? Nisam imao mnogo vremena kada sam išao kod njega, ujutru ću ranije da odem pa da znam odakle da krenem. Pretpostavljam da su drajveri dobro instalirani pošto je kod mene normalno radilo.

Da ne zaboravim, Laptop je neki MSI L710 ako sam dobro zapamtio. Da li ipak ima još nešto da proverim kod drajvera ili da gledam po ruteru?
 
Odgovor na temu

[es] :: SOHO Networking :: Laptop i wireless ruter

[ Pregleda: 951 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.