Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL

[es] :: ISP :: ADSL :: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL

[ Pregleda: 14736 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

La_Mar
Marko Lazovic

Član broj: 140826
Poruke: 123
109.93.131.*



Profil

icon Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL13.01.2010. u 21:15 - pre 173 meseci
Pre dva-tri meseca sam sklopio ugovor sa Telekomom za ADSL na godinu dana koriscenja jer sam imao IPTV preko njih. Od kada sam uzeo meni je svakih par dana problem i sa Internetom i sa IPTV-om. Mozda sam ja navikao na SBBovih 6MB/s ali ovo je stvarno uzas jer dnevno po nekoliko puta izgubim Internet (sto vidim i na ruteru) na par minuta i onda mi vrati i tako stalno. IPTV mi stalno uvece blokira sliku ali mi je to vise problem jer imam Plasma tv pa da m ne ureze. Elem, ima li neko iskustva kako da ponistim ugovor o Internetu prvenstveno i da za ove pare uzmem daleko brzi i stalniji Internet kod SBB-a? Da naglasim da nisam uzeo ovu akciju prva tri meseca po dinar vec klasican ugovor.
Citao sam po forumu ali ne nadjoh pozitivan odgovor nigde
 
Odgovor na temu

marko63

Član broj: 58184
Poruke: 28
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.



+1 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL13.01.2010. u 21:37 - pre 173 meseci
mozes da podneses zahtev za raskid ugovora da sacekas da te zvanicno obaveste da je to nem oguce osim ako ne platis tra lala sta sve vec. pokrenes sudski postupak za osporavanje ugovora angazujes sudskog vestaka za IT i napravis izvestaj o neupotrebljivosti servisa. Pa posle rocista i presuda na kraju.

Iskreno --- Sve je to lepo zapisano slovima na uggovoru doduse fontom 5. Zar mislis da su njihovi advokati i pravna sluzba poluobrazovani kao i koliko i njihova teh sluzba. birokratija je to a u takvim sporovima znas ko strada.
 
Odgovor na temu

La_Mar
Marko Lazovic

Član broj: 140826
Poruke: 123
109.93.131.*



Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL13.01.2010. u 21:57 - pre 173 meseci
Toga sam se i plasio ali sam se nadao da ima neka sitnica na koju mogu da se pozovem barem sto se neta tice. Citao sam ugovor, vidim da nije njihova krivica cak i kada jeste :) Da li mozda mogu da nadjem nekoga kome treba ADSL pa da radim selidbu usluge na drugu adresu? Dogovorio bih se sa nekim da mi placa mesecno a ja da se otarasim ove bede. Koliko li se placa selidba ne pise u cenovniku?!
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL13.01.2010. u 22:24 - pre 173 meseci
Selidba valjda mora da glasi na isto ime ako su adresa i broj promenjeni. Nađi nekog komšiju pa mu ponudi da ti plaća i pusti mu mrežni kabl. O tome je trebalo da razmišljaš pre nego si potpisao ugovor kojim se obavezuješ na godinu dana korišćenja.
 
Odgovor na temu

La_Mar
Marko Lazovic

Član broj: 140826
Poruke: 123
109.93.131.*



Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL13.01.2010. u 22:33 - pre 173 meseci
Znam, kriv sam. Nije meni problem da platim vise, ako bi mi telekom imao stabilan signal uzeo bih i daleko brzi paket jer mi upload treba kao leba. Nikako nisam mogao da znam da Telekom ima uzasnu vezu koja stalno puca pa da zbog toga ne potpisem ugovor a za SBB su mi rekli da se ceka i po dva meseca da prikljuce na mrezu, za Telekom sam cekao jedan dan.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6279

Sajt: pedja.supurovic.net


+1571 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL13.01.2010. u 23:52 - pre 173 meseci
Dok ne odlucis sta ces, svaki dan zovi Teelkom i prijavljuj smetnje na liniji. Oni su pobavezni da te reklamacije proveravaju. Teraj tako sve dok ne nameste ili im ne dosadi pa ti sami otkazu ugovor :)

Ako prestanu da se odazivaju na usmeni poziv, salji im zahteve pismeno. U svakom zahtevu detaljno opisi kako se manifestuje kvar i navedi kada si im ranije prijavljivao kvari kada su dolazili da provere vezu. To ce ti kasnije dobro posluziti, jer mozes na osnovu tih zahteva da trazis raskid ugovora jer ti ne ispirucuju ugovoreni servis, a dobro ce doci i ako dodje do suda ili tako necega. ZAhtevim salji makar preporuceno, a jos boje sa sa povratnicom i cuvaj kopije.
 
Odgovor na temu

La_Mar
Marko Lazovic

Član broj: 140826
Poruke: 123
109.93.131.*



Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 00:33 - pre 173 meseci
Pa do sada sam koristio brojeve call centra i on-line prijavu kvara ali danas nisam mogao da prijavim kvar telefonom cak ni posle ponoci jer su stalno "operateri zauzeti". Vec sam im dosadjivao par puta da mi dolaze ali mi je najsmesnije kada dodje par "strucnjaka" i pogleda sta imam sve u kuci (njihov ADSL ruter, pa moj ruter na njemu, Set Top Box, pa razvuceno na dva racunara kablom i jedan wireless, pa iPhone, pa PDA, pa WD TV) i onda kazu da je problem sto sam okacio ovoliko uredjaja. Covek je verovatno zavrsio fakultet u Kosovskoj Mitrovici (ako i ima fakultet) i ne mogu da mu objasnim da je probelm na njihovom prvom ruteru jer on prijavljuje gresku tj. svetli narandzasto umesto zeleno. A bilo je prica da je novi ruter (Pirelli) los i da je bolje da su mi dali stari ili da je to zato sto nemam ISDN. Vidi se da samo izbacuju opravdanja iz rukava a da zapravo i neznaju sta je IP adresa. Jedino sto su do sada konkretno uradili je da zovu tamo nekog da mi pojacaju protok na liniji ali to nista nije promenilo. Koliko sam primetio IPTV daleko vise "stuca" u vecernjim satima pa predpostavljam da je to zbog velike potraznje strimovanja u tom periodu jer je tada narod kuci. Ma samo da mi ne puca Internet i ne bih bio Kalimero ali zaista - em skupo em glupo :)
 
Odgovor na temu

mast3r
Bgd

Član broj: 185838
Poruke: 221
80.93.241.*

Sajt: www.devil-drivers.eu


+4 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 07:42 - pre 173 meseci
Citat:
marko63: ... pokrenes sudski postupak za osporavanje ugovora angazujes sudskog vestaka za IT i napravis izvestaj o neupotrebljivosti servisa. Pa posle rocista i presuda na kraju.


Pod uslovom da je greška do Telekoma, a ne do instalacija u stambenoj jedinici.
(ako živiš u kući, tvoja obaveza je i ona kutija u krovu, kao i sam vod)

Citat:
marko63: Zar mislis da su njihovi advokati i pravna sluzba poluobrazovani kao i koliko i njihova teh sluzba.


Tehn. služba koja rešava "probleme" na terenu, su u stvari telefonisti.
Šef im je "uvalio" da oprave neki adsl, i naravno, šta zna telefonista o tome?
(ovde mislim na terence, ne i na one što rade na dslam-ovima)

Citat:
La_Mar: ali mi je najsmesnije kada dodje par "strucnjaka" i pogleda sta imam sve u kuci (njihov ADSL ruter, pa moj ruter na njemu, Set Top Box, pa razvuceno na dva racunara kablom i jedan wireless, pa iPhone, pa PDA, pa WD TV) i onda kazu da je problem sto sam okacio ovoliko uredjaja.


Odgovor na ovo je u rečenici iznad :)

Ako postoji problem sa IPTV, i ako ti se on stalno restartuje, logično je da će i internet,
jer ruter gubi link, a bez linka, nema ni uspostave PPPoE.

E sad, može mnogo toga da bude uzrok ovoj situaciji.
Od najbanalnijih stvari, lokalne instalacije, utičnice, kablova, splittera, telefonskih aparata, rutera, pa sve do pogrešne konfiguracije portova za adsl i iptv.

Ja bi` posumnjao na slabljenje signala i pojavu šuma na vezi,
ili je splitter koji ne radi kako valja, ili neki telefonski aparat nisi povezao.
(a može i kabl da bude)

Taj sam problem imao i ja, kabl je negde bio u manjem prekidu, ne potpunom.
Telefon je radio bez problema, ali adsl jako nestabilno... kao i iptv.
Ne bude mi mrsko da zamenim ceo kabl u dužini od oko 20m... lepo ga provučem i ukucam za lajsnu... i gle čuda, sve profunkcionisalo.



Da ne bude da drvim ovde,
ajde, ne bilo sad tebi mrsko, copy - paste nam vrednosti signala iz rutera, sa greškama itd.
Meus vita, meus nixor!
 
Odgovor na temu

angelos
Predrag Petrovic
Field Support Engineer
Serbia,Belgrade

Član broj: 11840
Poruke: 444
109.93.163.*



+159 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 09:25 - pre 173 meseci
Kao sto su napisali iznad, zivkaj i prijavljuj svaki dan kako ti ne radi.
Onda lepo odes u call centar i napises molbu da ti vrate pare za sve one dane za koje nije radio net.
To sam im ja radio za IPTV od marta do avgusta, meni su umanjivali sve racune nakon avgusta za 6 meseci pretplate unazad.
 
Odgovor na temu

La_Mar
Marko Lazovic

Član broj: 140826
Poruke: 123
109.93.131.*



Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 13:47 - pre 173 meseci
Hm, sad sam tek video da mi je Log prazan a da se ruter zapravo resetuje kad god ja izgubim net. To vidim po onome koliko dugo je vec up. E sad, mozda mu neki admin iz Telekoma pristupa da pogleda sta je greska a mozda je i greska u njemu kad se toliko cesto resetuje.

Hvala svima na savetima, probacu na lep nacin da im dosadjujem dok ne raskinemo ugovor ali ako ne ide uvescu SBB pored ovoga pa cu ovaj da imam samo za P2P dok ne vidim gde da ga selim (mozda ga i poklonim bratu u istoj ulici :) )
 
Odgovor na temu

mast3r
Bgd

Član broj: 185838
Poruke: 221
80.93.241.*

Sajt: www.devil-drivers.eu


+4 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 14:24 - pre 173 meseci
Citat:
La_Mar: Hm, sad sam tek video da mi je Log prazan a da se ruter zapravo resetuje kad god ja izgubim net. To vidim po onome koliko dugo je vec up. E sad, mozda mu neki admin iz Telekoma pristupa da pogleda sta je greska a mozda je i greska u njemu kad se toliko cesto resetuje.

Hvala svima na savetima, probacu na lep nacin da im dosadjujem dok ne raskinemo ugovor ali ako ne ide uvescu SBB pored ovoga pa cu ovaj da imam samo za P2P dok ne vidim gde da ga selim (mozda ga i poklonim bratu u istoj ulici :) )



A šta ako je problem do tebe i tvoje linije u stanu - kući?


Dobar dan, došao sam da raskinem ugovor, jer to ne radi.
- Gospodine, ustanovljeno je da je problem na lokaciji kod vas.

Ja ipak hoću da raskinem ugovor, vi ste krivi.
- U redu, molim platite na šalteru xyz 5000 din + pdv. + još neki troškovi.


...

Telekom kriv, ti dužan.
:D
Meus vita, meus nixor!
 
Odgovor na temu

Nemanja
Informatiker

Član broj: 4663
Poruke: 1539
*.dynamic.dsl.t-2.net.



+583 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 22:02 - pre 173 meseci
Koja glupost, potpisivanje ugovora na 12 meseci da bi dobio uslugu.

To unapred govori o kvalitetu usluge :)
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 22:31 - pre 173 meseci
A zašto, to je nešto neobično? Potpiše se ugovor i onda dobije wireless ruter na besplatno korišćenje a u poslednje vreme i tri meseca ADSL za dž. Koliko vidim toga svuda ima. Jedino što su mogli da ponude i ADSL bez ugovora ali i bez opreme i besplatnog korišćenja pa kako kome odgovara.
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2189
*.adsl.eunet.rs.



+73 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL14.01.2010. u 23:27 - pre 173 meseci
Ne mogu reci da imam resenje samo cu ti opisati moj slucaj.

Neko resenje bi bilo da ostanes bez telefonske linije ili je selis. Pre tri meseca sam se selio pa je trebalo preneti i telefonsku liniju, imao sam adsl ali ne telekomov. Kad se seli linija "formira" se nova bez ukljucenih servisa tipa adsl i identifikacija broja. Broj su preselili za dan, ali sam posle adsl cekao mesec dana, bilo bi duze da nije bilo ugencije.

I jedna prica u vezi telekoma. Kolega ima adsl i kupio laptop pa bi voleo da ga povezuje bezicno. Kad je pitao da mu zamene ruter za bezicni "ne moze", ali mu neko tamo rece "tresni ga o pod i dobices drugi". Za to nije imao srca.

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

VladaMaximus
Beograd

Član broj: 249797
Poruke: 1
93.86.93.*



Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL03.02.2010. u 10:09 - pre 173 meseci
Ćaos svima, baš sam ''google-naišao'' na vas haha; ja sam imao slilčnih problema, zanimalo me da li je neko uspeo da raskine ugovor sa Telekomom.
Evo ja već 4 godine koristim Telekom ADSL i za tako nešto još nisam čuo.Telekom ekipa mi je dolazila par puta itd.
Jednom prilikom je problem bio sam telefon koji sam koristio na istoj liniji, stariji model panasonic-a. Drugi put je to bio ruter. Mada je Tomson ruter koji sam koristio skoro 3 godine šljakao za sve pare, svemu dođe kraj jednom šta ćeš.
Ipak ovaj novi sa jednim slotom morao sam da prikačim na swich za 2 kompa i tek posle 6 meseci malo zeza, tj sada haha.

E pa ovako, jedini način da se raskine ugovor sa Telekomom bez sudskog spora jeste da se Ugasi telefonsa linija.
To sam pouzdano proverio i sa momcima koji rade za telekom a Inženjeri su i dolazili su mi na vrata.
Iako je moj prvi ugovor na godinu dana odavno istekao, sada bih tehnički mogao da raskinem ugovor/ugasim ADSL kad god hoću, ali to nije opcija.
Jedino što može da se uradi jeste da se brzina promeni na minimal ili da se plaća neko održavanje u slučaju da ugovor istekne i ne produži se.

Svako ovo može da proveri na 9813 - Telekom ADSL nemože da se ugasi osim u slučaju gašenja telefonske linije. Iako ugovor istekne i ako se ne produži, sigurno ne može da se ugasi, a sad ne znam kako oni to vode, ja se kladim da 100% neko održavanje bar mora da se plati i kad ugovor istenke..

Što se tiče rutera, telekom je stvarno katastrofa u tom smislu i tu samo loše reči imam na njihov račun. Mene koji sam korisnik 4 godine lažu da nemaju bolji ruter od ove ružičaste smejurije sa jednim slotom a drugar mi je skoro dobio pro* modem za 6 džekova i antenicom jer je prvi put potpisao ugovor. Mislim, barabe su da je to strašno, rekli su mi da raskinem ugovor i napravim nov da bi dobio taj ruter.. elem srećno.


[Ovu poruku je menjao VladaMaximus dana 03.02.2010. u 11:19 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao VladaMaximus dana 03.02.2010. u 11:22 GMT+1]
RAWRRRRRRRR
 
Odgovor na temu

combuster
Ivan Bulatovic
Kraljevo

Član broj: 151351
Poruke: 4563
93.86.6.*

Sajt: www.linuxsrbija.org


+104 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL03.02.2010. u 10:23 - pre 173 meseci
Kako to mislis nije opcija? ADSL po isteku ugovora bi trebalo da mozes da raskines kad god zelis (osim ako nisi ponovo produzio ugovor sa njima). Jesu li ti rekli razlog zbog koga ne mozes da raskines ugovor?
make love - !war
 
Odgovor na temu

ki111er

Član broj: 158867
Poruke: 381



+53 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL03.02.2010. u 17:38 - pre 173 meseci
Mrzi me da citam ovoliko odgovora ali da ti kazem ovo, meni je njihov net prekidao non-stop nekad prodje po 5 minuta a nekad i po 2h. Samo se na trenutak diskonektuje i doda ti novi IP adresu. Sto je tad za rapid koji je isao full brzinom bilo nemoguce da bilo sta skidam tako da sam se opredelio za torrente. Neko sa foruma mi je rekao da ih zovem i da im dosadim dok oni ne prekinu ugovor. Za penal je trebalo da im platim 5.000 din, i ja sam ih zvao i zvao i oni su dolazili i dolazili ali su oni toliko nestrucni da je to neopisivo. Ladno sam se sprijateljio sa jednim likom i rezao mu neke filmove :-)
Ali tek posle 6 meseca koriscenja ja sam provalio da mi veza ne puca sa onim ruzicastim modemom, pozvao lika i on je nasao taj modem, saceko da mi ugovor istekne i evo me sad na SBB-u. U decembru sam potpisao ugovor na godinu dana i 4mb samo sibaju :-)
ti propadaš, ti propadaš jer se opijaš
ti propadaš, ti propadaš jer se drogiraš
 
Odgovor na temu

La_Mar
Marko Lazovic

Član broj: 140826
Poruke: 123
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL03.02.2010. u 17:55 - pre 173 meseci
Ja sam im do sada dosadio ali vise jednostavno ne izlaze na teren. Takodje mi dolaze potpuno nestrucni ljudi ali jednom su bili neki OK likovi i izmerili gubitak signala koji iznosi 27dB (tolerancija po njima je do 15) tada rekose da mogu da raskinem ugovor za IP TV ali ne i za ADSL jer su to kratkotrajne smetnje i savetuju da ne koristim Internet kada gledam IPTV. Vecu glupost nisam cuo jer ja placam oba pa oba i zelim da koristim ali od tada vise niko ne dolazi. Ja sam na SBB-u, dok sam bio u Beogradu, uzimao 8Mb/s i to mi se cinilo ruzno jer jednom u mesec-dva i kod njih ima gresaka ali isprave u roku od sat-dva. Sada bih presao na brzi ADSL ali sta ce mi to kada ni ovih 2Mb/s kojih placam nikad nemam, speedtest mi meri uglavnom oko 1.5Mb/s. Ako raskinem ugovor oteracu ih sve u... i uzeti lepo SBB 16Mb/s i HD TV. Ma samo da ih moje oci vise ne vide...he, a mogli su da kod mene uzmu tri puta vise novca nego sto sada uzimaju...
 
Odgovor na temu

ki111er

Član broj: 158867
Poruke: 381



+53 Profil

icon Re: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL03.02.2010. u 18:05 - pre 173 meseci
Pazi ovako ako zoves korisnicki servis 0800-100-100 tako mi se cini da ide broj oni mora da dodju kod tebe veruj mi. Moraju da napisu da je problem otklonjen ili ne. Pa i ja kad sam prelazio na SBB govorili su mi da puca veza stalno nemas 128kb/s i jos neke gluposti ali kada sam uveo mogu da kazem da mi je ping i brzina DL bila brza od SBB-a. Pa su posle ubrzali brzinu za 50% pa jos jednom i sada sam na 4mb. Ne zalim ni trenutka sto sam presao na ovamo. A tebi savetujem da zoves i budi uporan. Probaj da uzmes od nekog drugara onaj ruzicasti modem . Mislim da se zove MT 866 ili 688. Izguglaj malo meni je on resio problem pucanja veze.
ti propadaš, ti propadaš jer se opijaš
ti propadaš, ti propadaš jer se drogiraš
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: Kako raskinuti ugovor sa Telekomom za ADSL

[ Pregleda: 14736 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.