Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

KooMail (Outlook Express i MS Office Outlook alternativa)

[es] :: E-mail :: KooMail (Outlook Express i MS Office Outlook alternativa)

[ Pregleda: 2748 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djyova
Pozarevac

Član broj: 101973
Poruke: 1018
77.46.193.*

Sajt: www.youtube.com/djyovaser..


+775 Profil

icon KooMail (Outlook Express i MS Office Outlook alternativa)04.01.2010. u 03:16 - pre 173 meseci
Obzirom da sam "novopečeni" korisnik Windowsa 7, a da sam godinama koristio Outlook Express, vrlo sam se razočarao što je ovo parče softvera izostavljeno iz nove verzije Windowsa.

Dali iz inata ili iz nekog drugog razloga, odlučio sam da ne instaliram Windows Live Mail, već da potražim alternativu.

Prvi izbor je pao na Thunderbird, jer je jelte "idealna zamena za Outlook Express". Nakon malo isprobavanja, zaključio sam da mi ne odgovaraju neke njegove opcije (verzija 3), kao što je na primer povlačenje apsolutno svih poruka sa GMail naloga, uključujući tu i Spamove, i brljavljenje sa "Arhiviranim" porukama, koje ja nikako nisam uspevao da obrišem iz klijenta, već sam to morao da uradim tako što sam se logovao na GMail nalog. Takodje se dešavalo i da se zaglupljuje sa konekcijama na naloge, pa sam rešio da vidim čega još ima u ponudi.

Poskidao sam petnaest do dvadeset mail klijenata, i redom instalirao jedan po jedan, isprobavao mogućnosti, ali je skoro svima falilo po nešto.

Na primer IncrediMail mi je svaki put kada sam ga startova tražio da asocira ekstenzije, i ni na jedan način nisam uspeo da te njegove ekstenzije asociram tako da "rade" ono za šta su namenjene. Na primer "notifier" fajlove sam asocirao na IncrediMail standardnom metodom "Open with... / Always...", ali nakon toga ih IncrediMail nije otvarao kao "Notifier"-e, već je otvarao pisanje poruka, a te fajlove stavljao u attachment. Inače verzija Windowsa 7 je x64 to jest 64bit-na.

Da ne opisujem sad šta sam svim programima koje sam isprobao zamerio, uglavnom isprobao sam sva poznatija rešenja, i u svakom je ležala po neka mana koja me je odbila.

Zbog svega toga, rešio sam da dam šansu i manje poznatim programima, i prijatno sam se iznenadio!


Naišao sam na program KooMail, i u njemu je sve funkcionisalo bezprekorno!

Prosto mi je neverovatno da program čija instalacija zauzima nesto malo više od 3 megabajta, ima skoro sve funkcije koje je Microsoft smestio u preko 100 megabajta u svom MS Office Outlook-u 2007!

Dakle program ima funkciju mail klijenta, kalendara, RSS readera...

Po meni idealna zamena za bivše korisnike Outlook Expressa, a uz to je i potpuno besplatan!

Inače kreiranje naloga je krajnje jednostavno, i na primer za Gmail je dovoljno samo upisati korisničko ime i lozinku, a program sam izpodešava mail servere, napravi foldere za smeštanje poruka u slučaju više naloga, i sve ostalo što je potrebno a što se u Outlooku moralo ručno nameštati.

Što se tiče brzine provere naloga i downloada poruka sa servera, od svih programa koje sam isprobao ovaj to radi najbrže!

Nakon svega ovog, odlučio sam se da moja alternativa za Outlook Express bude KooMail, a ovu temu sam započeo zbog onih koji možda takodje tragaju za alternativom ovog Microsoftovog programa.

Dajte mu šansu, i verujem da će vas oduševiti jednostavnošću, brzinom, i funkcionalnošću!


KooMail 5.41



Download:
http://www.softpedia.com/get/I...l/E-mail-Clients/KooMail.shtml


P.S. Ako ovo Koo znači Korean, onda su Koreanci još jednom pokazali da osim što umeju da naprave fantastičan media player (The KMPlayer), umeju da naprave i dobar Mail klijent!
 
Odgovor na temu

[es] :: E-mail :: KooMail (Outlook Express i MS Office Outlook alternativa)

[ Pregleda: 2748 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.