Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

E-mail iz Outlook Express-a

[es] :: Visual Basic 6 :: E-mail iz Outlook Express-a

[ Pregleda: 8660 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.teol.net

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon E-mail iz Outlook Express-a14.02.2004. u 01:39 - pre 202 meseci
OK. Kako napisati kod za slanje e-mail-a ali da default program za slanje mail-a bude Outlook Express. NPR. kad na programu kliknem da pošaljem e-mail autoru da mi se otvori outlook express sa autovom adressom,određen subject itd...
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a14.02.2004. u 09:43 - pre 202 meseci
Code:

'dodaj kontrolu microsoft common dialog control
'dodaj kontrolu microsoft mapi controls
'4 txtbox
'3 cmdbuttona

Private Sub ComposeMessage()
On Error GoTo ComposeErr
Dim sTo1, sAttachment, sSubject, sNote As String
sTo1 = Text1
sAttachment = Text2
sSubject = Text3
sNote = Text4
With MAPIMessages1
    .Compose
    .RecipDisplayName = Text1
    .AttachmentPathName = Text2
    .MsgSubject = Text3
    .MsgNoteText = Text4
    .ResolveName
    .Send True
End With

Exit Sub

ComposeErr:
    Debug.Print Err.Number, Err.Description
    Resume Next

End Sub

Private Sub Command1_Click()
With MAPISession1
    .DownLoadMail = False
    .LogonUI = True
    .SignOn
    MAPIMessages1.SessionID = .SessionID
    ComposeMessage
End With
MAPISession1.SignOff

End Sub

Private Sub Command2_Click()
Unload Me

End Sub

Private Sub Command3_Click()
On Error Resume Next
With CommonDialog1
    .InitDir = App.Path & "\Attachment\"
    .Filter = "All Files (*.*)|*.*|"
    .FilterIndex = 1
    .Action = 1
    Open .FileName For Input As 1
    Text2.Text = .FileName
    Close 1
End With

End Sub

Private Sub Form_Load()
Text1 = "e-mail"
'Text2 = "Attachment"
Text3 = "Subject"
Text4 = "Note"

End Sub


[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 18.08.2004. u 11:56 GMT]
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.kis.si

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a17.08.2004. u 20:05 - pre 196 meseci
Meni je potrebna slična stvar...

ali ja želim da mi bude text uradjen u link kao npr ovo www.domain.com i email
[email protected]

da stoji tako u VB-u i kad se klikne na njega ono se otvori outlook sa tom adresom.

bez dugmadi... samo klik na link i ono se otvara
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.teol.net

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a17.08.2004. u 22:46 - pre 196 meseci
Ja sam našao način kako otvoriti neku stranicu NPR:

Code:
Dim Web
Web=Shell("Explorer.exe http://www.proba.com")


Pokušao sam na taj način i sa e-mail-om:

Code:
Dim Web
Web=Shell("Explorer.exe mailto:[email protected]")


Ali problem kod ovoga je što se otvara i Outlook Express(ako je default) a i Explorer.
Sad da je nekako bez explorera a vidio sam da može ali ne znam...
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dsl.siol.net

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a18.08.2004. u 11:26 - pre 196 meseci
pokusao sam i vidim da radi... sad moram jos da skontam kako ide da ti normalno i podcrta slova od linka...

dok sam pretrazivao forum o tome vidim da neke MAPI valjda za te stvari idu...

moracu se potruditi malkice

hvala icobh
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

owgmorpheus

Član broj: 29994
Poruke: 19
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a23.08.2004. u 01:31 - pre 196 meseci

www.vb-source-code.4t.com

Imas source i za slanje maila i za linkove!
 
Odgovor na temu

kole1983
IT Sektor...
Beograd

Član broj: 208211
Poruke: 6
79.101.220.*



Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a19.02.2009. u 08:14 - pre 141 meseci
Pozdrav, da li neko zna gde Outlook express radi extract svih mailova po default-u? Ja sam to uradio da bih nakon reinstalacije OS vratio ih, medjutim nigde nisam mogao naci putanju...?! Hvala...
Ili ako mi mozete reci neki drugi nacin vracanja svih mailova... imam ih kopirane ali ih nece importovati sa .dbx extenzijom
Kole, dipl. ing. IT
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: E-mail iz Outlook Express-a19.02.2009. u 09:53 - pre 141 meseci
Malo si fulio forum jer ovo je VB forum, ali da ne bude progameri nista ne znaju o win-u, odgovoricu ti.

Ja radim backup mailova tako sto ih jednostavno prekopiram sa putanje:

Code:
C:\Documents and Settings\"user"\Local Settings\Application Data\Identities\{D50C5D88-7002-4B6B-872E-BF7D632DB522}\Microsoft\Outlook Express


pa nakon dizanja win-a podesim nalog za mail u Outlook Express-u, zatim vratim sve fajlove na gore pomenutu putanju. Nemoj da te zbuni ako ne postoji ta putanja je se ona kreira tek kad podesis nalog za mail.

Po defaultu mislim da je na putanji:

Code:
c:\Documents and Settings\"user"\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\outlook.ost

SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: E-mail iz Outlook Express-a

[ Pregleda: 8660 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.