Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Potpis elektronskom olovkom

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Potpis elektronskom olovkom

[ Pregleda: 1996 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

cesare
Misko Petrovic

Član broj: 55805
Poruke: 201
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Potpis elektronskom olovkom12.08.2009. u 12:54 - pre 178 meseci
Pozdrav svima !!!

Klijent kojem sam uradio program u VBNET-u pre oko godinu dana, sada ima potrebu da dokumenta koja izdaje klijentima i koje su klijenti potpisivali "rucno" u vise primeraka, sada potpisuju elektronski jednom. Tako potpis klijenta ostaje u racunaru i tako je moguce stampanje neogranicenog broja primeraka po potrebi. U tu svrhu koristice se graficka tabla sa elektronskom olovkom. Ima li neko iskustva sa ovim nacinom "unosa podataka". Kako se ovo koristi u VBNET-u. Pretpostavljam da se potpisi radi arhiviranja i kasnijeg uporedjivanja cuvaju u nekom od grafickih formata (jpg, bmp, gif ...). Molio bih za neki link, primer koda ili savet na ovu temu.

Unapred hvala ...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: Potpis elektronskom olovkom12.08.2009. u 13:17 - pre 178 meseci
graficka tabla se ponasa kao mis i pisanje se svodi na pomeranje misa sa pritisnutim LMB. Dakle treba da imas neki panel/canvas u aplikaciji i kad je mis na njemu a dugme pritisnuto hvatas koordinate i onda imas dve opcije:

1. Vektorski, pamtis niz zamapcenih koordinata koordinata i iscrtavas linije izmedju njih, potpis smestas kao niz koordinata.
2. Kao bitmapa. Svaki put kad uhvatis kooridinatu iscrtas tacku (ili mali ispunjeni krug od par pixela) na kanvasu. Na kraju uzmes bitmapu i snimis kao sliku.

Mislim da je bilo par primera ovde na forumu kako se to radi.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Potpis elektronskom olovkom

[ Pregleda: 1996 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.