Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nelogicna google politika pretrage

[es] :: Web razvoj :: Nelogicna google politika pretrage

[ Pregleda: 1713 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Nelogicna google politika pretrage09.05.2009. u 17:44 - pre 181 meseci
Imam sajt na adresi http://mmance.on.neobee.net i vec nekoliko nedelja nista nisam menjao na njemu. Od google pretrage sam do prekljuce imao u proseku oko 200 do 250 unikatnih poseta dnevno. E sad, juce iz cista mira na google ispod svakog rezultata pretrage koji vodi ka mom sajtu stoji citiram "Ovaj sajt može da naškodi vašem kompjuteru" . E sad pocnem da istrazujem razlog tome i posle nekog vremena dodjem do google dijagnostike da na moj sajt NIJE hostovan virus vec da moj sajt LINKUJE ka vojvodinacafe.com sajtu koji takodje u nekom svom delu LINKUJE ka nekom sajtu na kome je HOSTOVAN virus.

Pa to je da covek ne poveruje. Mislim, to je toliko debilozno da je za nepoverovati i za knjigu najglupljih ljudskih tvorevina. Po toj logici mogu da se blamiraju gotovo svi sajtovi koji imaju linkove ka drugim sajtovima. Na primer neki sajt linkuje ka nekom sajtu koji takodje linkuje ka nekom sajtu, koji takodje linkuje ka nekom sajtu, i tako dalje do 100 ili 1000 sajta koji eto ima hostovan neki virus.

Nego meni sve to izgleda kao nova google politika u stilu idiotske Americke politike. Naime posto sam imao za mene solidnu posetu sa google pretrage besplatno to im se izgleda ne svidja pa hoce da me blokiraju. Jer od kad su juce stavili tu klauzulu da poseta mom sajtu je rizicna, poseta sa google mi je opala gotovo na nulu. Ocigledno sad zele nekako da primoraju vlasnike sajtova da placaju svaku posetu koja naidje od google pretrage, jer drugacije ne mogu da objasnim ovu glupost.

Nego sa rogatim se ne moze covek boriti i isterati pravdu, pa zato da pitam zna li neko kako da uklonim to glupavo upozorenje na google ispod svake pretrage koja vodi ka mom sajtu? Ono sto je do mene ja sam uradio, a to je da sam sklonio taj famozni link sa mog sajta koji je posle "tri ruke" vodio do sajta koji je hostovao virus. Da li trebam jos nesto uraditi kako bi glupavi google video da vise tog linka nema na mom sajtu, ili da cekam oko tri meseca da ponovo posete moj sajt google pauci, ili sve to moze malo da se ubrza? Dajte ljudi pomagajte ako neko nesto zna molim vas.
 
Odgovor na temu

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Re: Nelogicna google politika pretrage09.05.2009. u 20:27 - pre 181 meseci
Posto nema odgovora da dodam da problem nije samo google vec jos veci problem je sprega google sa mozila fajerfoks. A sad i da objasnim. Na primer sad ako neko zeli direktno da ukuca moj sajt na mozilu i da udje onda on ne moze da udje, vec ga mozila redirektuje na google stranu koja upozorava (to jest blokira podmuklo) potencijalnog posetioca moje strane da navodno ce posetom mog sajta imati stete. To naravno lakoverne uplasi i ne posete moj sajt koga su hteli. E sad pored te podle ja bih reko nezakonite redirekcije problem je i u tome sto postoje tri opcije na tu google stranu. Prve dve su najvidljivije i najuocljivije koje daju mogucnost da se odustane od ulaska na moj sajt, a treca opcija je link ka mojoj strani koji je dat na kraju stranice i to napisan najmanjim slovima gotovo neprimetno. Elem znaci google i mozila su blokirali moj sajt.

I sad vidite do kakve situacije dovodi nova google (americka) politika. Naravno pogadjate uskoro sledi verovatno nastavak price da vlasnici sajtova koji zele da imaju navodno "bezbedne sajtove", i koji ce imati samim tim dobru vidljivost na goole pretrazivacu, moraju kupiti neki program od mozila i google koji ce verovatno kostati mnogo novca i kojeg ce svakog meseca ili dana morati da dogradjuju naravno uz doplatu. Sramota je to ako se desi. Napominjem da na mom sajtu nemam hostovan ni jedan virus (sto je i priznao google) a ipak mozila i google blokiraju ljude da dolaze na moj sajt cak i direktno ukucavajuci link.
 
Odgovor na temu

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382

Sajt: https://pkrstic.wordpress..


+4 Profil

icon Re: Nelogicna google politika pretrage11.05.2009. u 04:17 - pre 181 meseci
ako ti iskoci strana da ti je sajt zarazen onda i jeste zarazen, promeni sifru za pristup sajtu skini sve fajlove i pregledaj u cemu je problem. Instaliraj antivirus koji ce ti naci na tvom hardu nekog trojanca koji ti je pokupio sifru za pristup sajtu, idi na google webmaster tools i nalozi googleu da ti ponovo odradi proveru sajta. Takodje u toj poruci mozes da procitas koliko je fajlova zarazeno. To sto ti neki drugi browser da da pristupis sajtu neznaci da je taj dobar, vec naprotiv, da je los jer tvoj sajt ima virusa a nije te upozorio.

A virusi se najlakse zakace preko IE pa ti se zarazi komp od gledanja "sajtova sa ukrajinkama" ;) i onda ti se zalepi na tvom kompu neki virus koji negde nekome posalje sifre za pristup tvom sajtu.

Nemoj mnogo da tupis o politici, treba jos mnogo da citas, da bi znao kako funkcionise google, mozila firefox i druge stvari, da ne bi raspredao o teorijama zavere i slicnim glupostima, nije ti prvi put da savetujes druge. Kao sto sam ti i ranije rekao pre nego sto bilo sta kazes na forumu ti se informisi pa onda daj zakljucke.
 
Odgovor na temu

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Re: Nelogicna google politika pretrage11.05.2009. u 12:19 - pre 181 meseci
Resiosam, izbaciosam link koji bode oci google-u i zahtevao njegovo ponovno skeniranje mog sajta. Google je reagovao za nekoliko sata i skinuo brukanje mog sajta.

Ostajem pri tvrdnji da sto se tice virus politike google je promasen. Google nije antivirus program i ne sme da mi blokira sajt ukoliko imam samo link ka sajtu koji takodje ima link ka sajtu koji ima hostovan virus. JOS JEDNOM NAPOMINJEM moj sajt nije hostovao virus zbog cega ni jedan antivirus ne moze da detektuje virus posetom mog sajta pa samim tim moj sajt ne moze da zarazi niciji PC virusom. Tacno je da moze indirektno ako neko klikne na link koji vodi do sajta koji opet vodi do drugog sajta koji tek moze da zarazi ali google nema prava da moj sajt blokira. Neka blokira samo one sajtove na kojima je hostovan virus i koji stvarno mogu da zaraze virusom posetioca.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Nelogicna google politika pretrage

[ Pregleda: 1713 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.