Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Registar Nacionalnog ID :: Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS

[ Pregleda: 1542 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6279

Sajt: pedja.supurovic.net


+1570 Profil

icon Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS23.02.2009. u 11:59 - pre 184 meseci
Ovih dana ste verovatno dobili obaveštenje od RNIDS-a da će vaš .yu domen biti ugašen 3. marta, osim ako se niste odlučili da im platite da vam produže trajanje domena za još par meseci.

Gašenje .yu domena je najavljeno još pre nekoliko godina i još tada je trebalo da sebi obezbedite neki drugi domen i prebacite svoje internet prisustvo na njega (i zaboravite i na .yu i na .rs domen i srpsko poslovanje zasnovano na monopolu, povlašćenim pozicijama, pohlepi i neopravdano visokim cenama). Kada je konačno i zvanično utvrđen datum gašenja tada ste već obavezno morali da pređete na korišćenje nekog drugog domena.

Pod pretpostavkom da ste to sv uradili i da ste verovatno i počeli dakoristite novi domen, ipak lako može da se desi da ste nešto prevideli i da funkcionalnost vaših servisa i dalje zavisi od .yu domena.

Nemojte čekati da vam domen bude ugašen pa da to otkrijete - ugasite domen sami već sada, i utvrdite da li će svi vaši i servisi i dalje da funkcionišu. Ako se ispostavi da postoji problem, .yu domen možete ponovo aktivirati i tako obezbediti funkcionalnost dok ne otklonite problem.

Ovo sam pre neki dan primenio kod jednog svog klijenta koji ima dosta internet servisa i prilično kompleksan sistem poddomena. Eksperimentalnim gašenjem .yu domena utvrdili smo dva veoma važna problema koji su kritični za njihovo poslovanje. YU domen smo ponovo aktivirali tako da njihovi servisi rade, a oni su dobili na vremenu da isprave nedostatke. Da to nismo uradili, 3. marta oni bi imali veoma ozbiljan problem koji bi se katastrofalno odrazio na njihovo poslovanje.

...detaljnije...
 
Odgovor na temu

srpsko gradjevinarstvo

Član broj: 124392
Poruke: 1188
*.dynamic.sbb.rs.



+7 Profil

icon Re: Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS23.02.2009. u 17:32 - pre 184 meseci
Tekst na mestu. Ne vidim razlog da mrtvacu dajete veštačko disanje a domen co.yu je stvarno mrtav već godinu i više. Ne treba da plaćanjem pomažete RNIDS. A njihovo ponašanje sa co.yu domenom koji je bio besplatan, iako restriktivan mogu prokomentarisati rečima koje karakterišu gramzive ljude. Nije u skladu sa internetom ali ne kažu ljudi džabe: "Skinuo bi pokrov sa mrtve majke". E Rnids sa svoje pokojne majke www.nic.yu skida taj pokrov.
 
Odgovor na temu

Gost




Profil

icon Re: Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS23.02.2009. u 21:03 - pre 184 meseci
Lep blog i korisna poruka.

Ali steta sto oni koji bi to trebalo da citaju ne citaju.

Odem danas na www.meteo.rs i sta nadjem - redirekciju na www.hidmet.sr.gov.yu! Neko im rekao da registruju .rs, oni to uradili, a onda namestili redirekciju, pa misle da time resili problem. :)))

A sta tek da kazemo za Narodnu skupstinu, koja i dalje "zivi" na www.parlament.sr.gov.yu? Oni i nemaju parlament.gov.rs!

A tek mnogi drugi sajtovi puni apsolutnih linkova umesto relativnih, vidim da ce raditi "find /home/httpd/htdocs -exec grep -i yu {} \;" :) ... sto, uzgred, nije losa ideja za sve koji imaju sajtove unutar .yu.
 
Odgovor na temu

Mister Big Time
The Consigliere
enterparadajz
Belgrade

Član broj: 15306
Poruke: 4747

Sajt: www.go2bed.net


+43 Profil

icon Re: Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS24.02.2009. u 00:06 - pre 184 meseci
Nazalost dobar deo firmi ce sad tog crnog petka 3. marta shvatiti sta ih je snaslo... ako nisu produzili domen, a sa marketinskog aspekta svaka ozbiljna firma treba da produzi 'mrtvaca' do zvanicnog gasenja. Promo materijali, stari linkovi, indexirane strane na pretrazivacima...
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6279

Sajt: pedja.supurovic.net


+1570 Profil

icon Re: Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS24.02.2009. u 09:34 - pre 184 meseci
Ma da, baš će da im pomogne par meseci duže. No to i nije poenta, već da treba istestirati kako će servisi da se ponašaju kada se .yu domen ugasi, i otkloniti nedostatke ako se pojave.
 
Odgovor na temu

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Registar Nacionalnog ID :: Ugasite ranije svoj .yu domen, ne čekajte RNIDS

[ Pregleda: 1542 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.