Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum

[es] :: Web razvoj :: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum

[ Pregleda: 2278 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gorenemoze

Član broj: 177433
Poruke: 8
*.dynamic.amis.hr.

Sajt: www.broj1.net


Profil

icon Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum13.07.2008. u 03:19 - pre 192 meseci
Već sam dugo korisnik internet foruma na domaćem prostoru, uglavnom na HR interenet sceni. Uglavnom sam korinsik koji čita postove jer me moderatorsko administratorska diktatura sputava u izražavanju mišljenja i vođenju kvalitetinih rasprava. Moje iskustvo se temenlji najviše na Forum.hr portalu... Smatram da su totalno zastranili!!! Imaju respektabilan broj postova i tema ali su ipak postali jedan od najgorih internet foruma na domaćoj sceni... prava šteta... jedino što ih izvlači je dobar SEO koji na pretraživanju visoko rangira postove i time zadržavaju određeni broj posjetitelja.

E sad da prijeđem na stvar.

Razvijam jedan projekt sa kvalitetnim ljudima, cilj nam je napraviti internet forum općeg tipa kao što je forum.hr ili croportal.net, ali naš cilj je da budemo broj 1 na domaćem internet prostoru (pod domaći mislimo na Ex Yu zemlje), želimo odnos korisnika i vodstva foruma dići na jednu razinu koja će biti prepoznatljiva, bez diktature moderatora i cenzure. Cilj nam je pokrenti uz forum službu za korisnike koja bi odgovarala 24 sata na upite korisnika i transparentno riješavala pritužbe, jer snaga foruma upravo i je u njegovim korisnicima.

Ono što mene zanima je, da li ima mjesta na domaćem internet prostoru za jedan novi, posebnan i bolji forum od Forum.hr-a, Croportala i sličnih???

Znamo da neće biti lako, ali smo odlučni u našoj odluci.

Naš projekt bi činio forum kojeg bi pokretao vBulletin zadnje verzije, a uz njega bi bio i službeni blog na kojem bi se komentirali i prenosili zanimljivi postovi i bio bi službeni glas našeg projekta na kojem bi pisali moderatori i administratori. U planu nam je reklamiranje foruma preko bannera i posebno nagrađivanje najvjernijih korisnika sa promo materijalom.

Projekt je u razvijanju skoro godinu dana i uskoro kreće u produkciju te želimo čuti mišljnje korisnika, s obzirom da je elitesecurtiy.org jedan od najkvalitetnijih foruma tehničkog tipa na ovim prostorima želimo čuti cijenjeno mišljenje korisnika istog foruma.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6279

Sajt: pedja.supurovic.net


+1571 Profil

icon Re: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum13.07.2008. u 09:21 - pre 192 meseci
U zivotu foruma postoje dva kriticna momenta, prvi, kada se okupi dovoljan broj korisnika da forum zazivi, i drugi, kada taj broj postane preveliki i kada se gubi mogucnost kontrole desavanja na forumu.

Ako zaista mislite da pravite ozbiljan forum, razmislite o placenim urednicima. Samo tako mozete da obezbedite motivisane ljude koji ce zaista da rade posao kako treba, a takodje predvidite da ce kako se broj korisnika povecava, ukupan kvalitet foruma da pada i to po eksponencijalnoj funkciji, jer sa kvantitetom nazalost ne doalzi i kvalitet.

Obavezno smislite nacin kako da prepoznate i izdvojite kvalitetne od nekvalitetnih korisnika. Ovi prvi ce da se mnoze rapidnom brzinom, a drugi ce zbog toga da vam odlaze na foruma.


 
Odgovor na temu

RAIN--SONG

Član broj: 6674
Poruke: 148
*.cmu.CARNet.hr.



Profil

icon Re: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum13.07.2008. u 12:11 - pre 192 meseci
Predraze koliko sam ja skuzio iz postova na forum.hr oni i dobivaju neku lovu, ali problem je sto je one na forumu lagano poceo boliti qua za to sto im se dogadja tamo. Stavljaju moderatore koji uvode totalitarizam na pojedinim podforumima, teme se ponavljaju, odlaze u flejmove oblika moj tata ima veceg od tvoga, a sve je veci broj korisnika koji samo zele imat sto veci broj postova. Jednostavno previse beskorisnoga se nakrcalo tamo, a oni korisnici koji bi htjeli pomoci tj. imaju kvalitetne postove ne zele to slusat.

gorenemoze sretno ti s tim, ali mislim da ce ti hocuinternet generacija poremetiti planove :-)
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6279

Sajt: pedja.supurovic.net


+1571 Profil

icon Re: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum13.07.2008. u 13:22 - pre 192 meseci
To se uklapa u ono sto sam ja i rekao. Ako jos i placaju te urednike, onda treba da stave prst na celo - zasto ih placaju?
 
Odgovor na temu

R A V E N
Mirza Beglerović Raven
Tuzla

Član broj: 36142
Poruke: 1629
SE400.PPPoE-5947.sa.bih.net.ba.

Sajt: NietzscheSource.Org


+101 Profil

icon Re: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum02.08.2008. u 12:53 - pre 191 meseci
Eh,cenzura...treba vidjeti konkretno o čemu je riječ.

Mada atmosfera na pojedinim podforumima tamo zna biti veoma zajedljiva i puna oholosti.

Ali gdje je granica moderisanja?
 
Odgovor na temu

kime1
Srbija

Član broj: 13275
Poruke: 939
*.beobug.com.



+2 Profil

icon Re: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum02.08.2008. u 15:55 - pre 191 meseci
uvek ima mesta za dobar forum, ali korisnici se stiču godinama. S druge strane, moderatori su verovatno najvažnija stvar kod bilo kog foruma... Ovaj forum kao opštetehnički teško ko može dostići, pogotovo u politici koja je potpuno anacionalna, znači bilo koja rasprava u tom pravcu se seče i niko nema povlašten položaj, što je ključno, ako se žele privući podjednako ljudi iz ex-yu... čak se ne dozvoljava pisanje na ćirilici... Ne znam ni jedan forum sa domenom hr, gde nije bar jednom bilo prepucavanja u nacionalnom smislu, što stvarno 'oće da smori ponekad...
 
Odgovor na temu

mulaz
Ljubljana

Član broj: 47602
Poruke: 2239
*.dial-up.siol.net.

Jabber: mulaz@elitesecurity.org
Sajt: www.mulaz.org


+184 Profil

icon Re: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum02.08.2008. u 17:03 - pre 191 meseci
Ja sam primetio, kad pisanje podataka i cinjenica predje na pisanje 'misljenja' o necemu, cesto dolazi do sr**a (flejma, svadja, uvreda,...).
Bolje ispasti glup nego iz aviona
http://www.mulaz.org/
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Ima li na domaćem prostoru mjesta za bolji i kvalitetniji forum

[ Pregleda: 2278 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.