Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Yahoonesto.com da li sme?

[es] :: Hosting :: Domeni :: Yahoonesto.com da li sme?

[ Pregleda: 3800 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djyova
Pozarevac

Član broj: 101973
Poruke: 1018
*.ptt.yu.

Sajt: www.youtube.com/djyovaser..


+775 Profil

icon Yahoonesto.com da li sme?25.02.2007. u 18:29 - pre 208 meseci
Zanima me kad bih registrovao ime koje u svom nazivu ima Yahoo, na primer YahooKiosk.com, ili nesto slicno, da li bih mogao da snosim nekakve pravne posledice?
 
Odgovor na temu

djyova
Pozarevac

Član broj: 101973
Poruke: 1018
*.ptt.yu.

Sajt: www.youtube.com/djyovaser..


+775 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?26.02.2007. u 14:44 - pre 208 meseci
Da. Zaboravio sam da kazem da sam proveravao preko whois neke tako slicne domene, i da nisu svi u vlasnistvu Yahoo-a. Neki registranti su cak i iz Amerike. E sad, razmisljam ako oni mogu iz Amerike, sto ja ne bih mogao iz Srbije. Inace posto sam pronasao jedan domen koji nije registrovan, i koji u nazivu ima Yahoo, planirao sam da ga registrujem, i da ga ponudim na aukciji. Mada ako mogu da snosim neke pravne posledice, i ako ne vazi princip "ko pre devojci, njegova je", onda sve to pada u vodu.
 
Odgovor na temu

inzenjer2005
Beograd

Član broj: 68840
Poruke: 222
*.air.tehnicom.net.

Sajt: fotografisanje.com


Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?26.02.2007. u 15:41 - pre 208 meseci
Pri kupovini domena ne vazi uvek princip "ko pre devojci, njegova je", jer mnogi domeni iako nisu registrovani, ne smeju ni da budu registrovani od strane nas obicnih smrtnika, vec mogu da ih registruju samo neke firme koje su uplatile ogromne pare da zastite svoje nazive, nesto poput patentiranja, tako da ja se ne bih zezao i registrovao to, pa da me tuze, a u tim varijantama ne samo sto ti kao vlasnik domena mozes da odgovaras ukoliko ne dozvolis transfer domena Yahoo-u ili firmi cije ime budes imao u domenu, nego moze da odgovara i firma koja pristane da ti hostuje taj sajt sa tim domenom.
Moj ti je savet da se ne zezas sa tim i da ne registrujes taj domen ako u nazivu sadrzi bas "yahoo".
 
Odgovor na temu

bukovski
Dragan Blagojevic
Kućni pivar
Banovo pivo
Banovo pivo

Član broj: 29557
Poruke: 1502
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: bukovski
Sajt: https://www.instagram.com..


+2 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?26.02.2007. u 16:43 - pre 208 meseci
ma daj slobodno registruj bilo koji domen kasnije mozes da ga prodas za fin novac... bilo koja tuzba sto si registrovao domen jednostavno nebi bila moguca...
Najbolje zanatsko pivo posetite: https://www.instagram.com/banovo_pivo/
 
Odgovor na temu

srlexic
Srdjan Jankovic
Product & Marketing Manager
Zrenjanin

Član broj: 4798
Poruke: 446
*.beotel.net.

Sajt: www.economy.rs


+1 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?26.02.2007. u 17:05 - pre 208 meseci
Ja ti savetujem da nikako ne registrujes ovaj domen. Velike internet kompanije imaju posebne timove pravnika koji se bave zaštitom njihovih autorskih prava na Netu, a u ovom slučaju direktno tvoj domen ima sa njihovim zaštićenim brendom.

Zašto ne smisliš nešto, npr., johoo ili yohoo?
Economy.rs poslovni portal
*************************************************
http://www.economy.rs/

Biznis Centar
*************************************************
Web hosting - http://www.economy.rs/bizniscentar/web-hosting/
Registracija domena - http://www.economy.rs/bizniscentar/registracija-domena/
Izrada web sajta - http://www.economy.rs/bizniscentar/web-dizajn/
 
Odgovor na temu

djyova
Pozarevac

Član broj: 101973
Poruke: 1018
*.ptt.yu.

Sajt: www.youtube.com/djyovaser..


+775 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?26.02.2007. u 20:34 - pre 208 meseci
A odakle znam da i to nije neciji brend? I sto mora da se tumaci kao Yahoo. Evo na onom primeru koji sam dao. Zar ne moze da se tumaci kao Yaho_Oki_OSK, ili Ya_Hook_IO_SK (yahookiosk). Kako su onda cak i neki ameri registrovali tako nesto? A gledao sam i sta GoDaddy kaze na to. Kaze da u slucaju da dodje do spora, on nece da menja podatke registranta i da blokira domen, sve dok ne dobije zvanican dopis od americke agencije za zastitu privatne svojine. Pa cak i tada nece da ukida domen, vec ce samo da ga blokira, sve dok ne dobije zvanicnu odluku americkog suda o potvrdi privatne svojine nad domenom. Takodje naglasava da ako neko utvrdi da je njegov trejdmark registrovan u vidu domena na tudje ime, prvo pokusa da sa tim registrantom stupi u kontakt, i pokusa da nadje resenje takve situacije, a da tek na kraju posegne za pravnim merama.Gledajuci ovo, zanima me koje bi mehanizme mogli da iskoriste, da bi me u Srbiji kaznili za nesto tako. Jedinu soluciju koju vidim ako im bas "zapne" za taj domen, je da mi ga oduzmu, i zabrane bilo kakve buduce transakcije preko servisa preko kog sam taj domen registrovao. A i sta je za Yahoo da mi ponudi neku za njihove pojmove smesnu cifru (ako mu je bas stalo do tog domena), i da se ne bakce po sudovima i raznim agencijama, a pogotovo ne u Srbiji.

Zanima me vase misljenje u vezi svega ovog.
 
Odgovor na temu

asatuser

Član broj: 19011
Poruke: 48
*.dynamic.sbb.co.yu.



+48 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?26.02.2007. u 22:59 - pre 208 meseci
ne vidim zasto ne bi smelo. Da ne sme, onda ti niko to ne bi mogao prodati valjda.
A i ti reci da nisi znao za yahoo :)
 
Odgovor na temu

Miroslav Mitrovic

Član broj: 269
Poruke: 347
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?28.02.2007. u 21:50 - pre 207 meseci
bas dobra tema!
Ja isto ne vidim razlog zasto to ne bi moglo da se registruje! Svi znaju za price da je "neko" tamo uzeo dobru kintu za domen.Ovo je prevo mesto da se potkrepi cinjenicama.
 
Odgovor na temu

inzenjer2005
Beograd

Član broj: 68840
Poruke: 222
*.air.tehnicom.net.

Sajt: fotografisanje.com


Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?01.03.2007. u 09:32 - pre 207 meseci
djyova, ja sam ti dao krajnje dobronameran savet da se ne zezas sa tim, ali ako si vec odlucio da kupis taj neki domen, onda ga kupi, pa ces i sam videti u praksi sta se desava, a ja ti garantujem 100% da neces dobiti nikakvu ponudu od Yahoo-a da ti oni plate "neku za njihove pojmove smesnu cifru", vec ce tuziti i tebe i one koji ti budu hostovali taj sajt, a to sto zivis u Srbiji za njih nije nikakva prepreka, ako mislis da si nedodirljiv za njih iz US zato sto si u Srbiji. Nisi ti ni prvi ni poslednji kojem je tako nesto palo na pamet, a na tebi je da odlucis da li ces da se kacis sa Yahoo pravnicima ili ces da budes pametan i odustanes od kupovine tog domena.

Evo malo da vidis da ne smes bas da registrujes koji god pozelis domen, bez obzira sto su mnogi slobodni - http://en.wikipedia.org/wiki/DMCA
 
Odgovor na temu

bukovski
Dragan Blagojevic
Kućni pivar
Banovo pivo
Banovo pivo

Član broj: 29557
Poruke: 1502
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: bukovski
Sajt: https://www.instagram.com..


+2 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?01.03.2007. u 17:44 - pre 207 meseci
Pricas o americkom zakonu ! tako da sve sto pise vazi samo i samo za taj deo sveta. Nadji registar koji je npr. u Rusiji ili Kini ili sl. i uzivaj jer sam siguran da kod njih nepostoji takav zakon . Sve u svemu nemogu ti nista licno, najgore ako pogresis pa takvo sto registrujes kod godadyja i ostalih poznatih registra da ti oduzmu domen a to je 10-tak evra pa i nije problem...

Znaci ruski host+ruski registar i uzivaj... a amerikanci ti mogu *** znas sta vec posto si ovde u nasoj prelepoj zemlji ... a sve si odradio znas vec kako+ne ostavis tacne podatke prilikom registracije a za registraciju ne koristis svoju karticu ma ima mnoooogo nacina... a ako treba nacice se jos toliko bas da bi se tim prokletnicima preko okeana nagrdilo bar malo...
Najbolje zanatsko pivo posetite: https://www.instagram.com/banovo_pivo/
 
Odgovor na temu

djyova
Pozarevac

Član broj: 101973
Poruke: 1018
*.ptt.yu.

Sajt: www.youtube.com/djyovaser..


+775 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?02.03.2007. u 00:57 - pre 207 meseci
@Tanaskovic Vojislav

Odi na ovaj link i u box za pretragu ukucaj yahoo ili google.

https://www.tdnam.com/trpSearchResults.aspx?mal=0530170120070334

Videces da ima brdo domena na prodaju, koji u svom nazivu imaju ili yahoo, ili google.

Proverio sam preko dnsstuff-a par tih domena koji su na prodaju, i mahom su ih amerikanci registrovali. Primetices da je TDNAM bas GoDaddy-jev sajt za kupovinu i prodaju domena. Znaci mene zanima ako mogu ameri, sto ne bih mogao i ja? Predpostavljam da zakon ne izjednacava rec "yahoo" i na primer rec "yahookiosk". Iako ima pet istih slova, to ipak nije ista rec. Zar ne? Evo da uzmem nesto domace kao primer. Svi su culi za "Bambi". E sad ja na primer napravim firmu, i nazovem je "Bambilino". Mislim da niko ne bi mogao da me spreci da to registrujem, jer to ipak nije ista rec. Zakon bi me predpostavljam sprecio da registrujem takvo ime, jedino ako bi se i moja firma bavila istom delatnoscu. Inace voleo bih da se javi neko ko poznaje zakon po ovom pitanju, pa da vidimo kako stvarno stoji stvar.
 
Odgovor na temu

dj011

Član broj: 27347
Poruke: 272
*.vw.shawcable.net.

Sajt: www.enquisition.com


+7 Profil

icon Re: Yahoonesto.com da li sme?11.03.2007. u 20:42 - pre 207 meseci
naravno da mozes da registrujes, kakve ce posledice biti zavisi. Poenta trademarka je da javnost razlikuje proizvode ili servis od te firme. ti si odgovoran da saznas da li je nesto trademark ili nije. americka lista trademarka su ovde http://www.uspto.gov/main/trademarks.htm.

o posledicama: ima mali milion domaina sa trademarkom na internetu. zasto to smeju da rade bez posledica je nacin na koji koriste:

1. nisu u istoj kategoriji kao trademark. ima 40 kategorija gde mozes da registrujes svoj trademark. recimo smes da registrujes apple.com pa da tu prodajes voce, ali ako pokusas da prodajes kompjutere, Apple corporacija ce verovatno da krene na tebe posto oni imaju apple registrovan trademark u kategoriji kompjutera.

2. firmu jednostavno nije briga da li neko to koristi, ili ih nisu provalili i sta vec. sumljam da ce yahoo nesto da radi ako uzmes YahoOkiOSK i pises o necemu trecem, ali ce verovatno nesto uraditi ako tu stavis search engine, direktorijum, njihov logo, ili sta vec yahoo ima na svojim sajtovima (a ima dosta)

3. sloboda govora: paypalsucks.com ima registrovan trademark u domainu i govori stvarno o paypalu, ali to sme zato sto je poenta sajta o informisanju javnosti i nije koristen u komercijalne svrhe. paypal im nista ne moze sve dok ne pokusaju nesto da prodaju tu ili dok ne stave nesto sto mogu da dokazu da je laz, onda ih tuze za klevete itd....

4. domain je registrovan pre trademarka

to da mozes da nadjes neki registar u rusiji i da ti nista ne mogu ne radi bas - svi registrari su duzni da prate pravila od icanna inace ih oni sutnu.

naravno, desava se da ljudi registruju domain a i da stvarno ne znaju da je trademark. mislim da ne mogu da te tuze za pare ako ne mogu da dokazu da si uzeo taj domain u zle svrhe (da pokusas da im prodas i to) nego samo mogu da ti uzmu domain

licni stav: ja ne bi nikada registravao ozbiljan sajt sa poznatim trademarkom u njemu, trud posvecen sajtu nije vredan rizika, pa makar bio i minimalan





[Ovu poruku je menjao dj011 dana 11.03.2007. u 22:07 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Hosting :: Domeni :: Yahoonesto.com da li sme?

[ Pregleda: 3800 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.