Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

AOL, najveći svetski Open-Relay?!?

[es] :: E-mail :: Anti-spam :: AOL, najveći svetski Open-Relay?!?

[ Pregleda: 2567 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+5 Profil

icon AOL, najveći svetski Open-Relay?!?29.04.2003. u 02:47 - pre 255 meseci
heh. evo nečeg stvarno genijalnog.. nov način za spamovanje.

http://blogs.phparch.com/index.php?m=200304#116

ukratko, za vas sa jeftinijim ulaznicama, Open Relay je smtp (mail) server koji svakome ko se na njega konektuje daje mogućnost da pošalje mail preko njega.

zašto je to loše. pa, zato što tako moguće slati spam, i usput zamaskirati svoje tragove (i usput, zbog još nekih stvari, ali nije sad bitno..)


e sad, svaki ozbiljniji smtp server na svetu ima ograničenja. recimo, eunetov smtp server možete koristiti samo kada se konektujete preko euneta (čak ne ni kada ste preko 041net), ili kada želite poslati poruku upravo nekom korisniku euneta.


naravno, takvu zaštitu imaju i AOL serveri, ali sa jednom razlikom. oni ne odbiju slanje maila odmah, već ako email adresa u To: polju nije validan AOL korisnik, oni vrate mail posle nekoliko sekundi. (dobro, imaju nekoliko miliona korisnika, pa možda zato..)

e sad, pitate se vi, šta je tu loše. pa, ako spamer stavi vašu email adresu u From: polje (lažirajući time da ste kao vi pokušali da pošaljete mail nekom nepostojećem korisniku aol-a), aol će odbijeni (bouncovani) mail poslai vama, a trag do spamera biće zametnut..


(napomena, kažem genijalno, jer se divim čega se još neće setiti. daleko od toga da podržavam, ili se bavim spamom. naprotiv, vrlo aktivno proučavam anti-spam mail filtere u zadnje vreme, a ovakve stvari proučavam i prenosim jer mislim da je korisno upoznati neprijatelja ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: E-mail :: Anti-spam :: AOL, najveći svetski Open-Relay?!?

[ Pregleda: 2567 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.