Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Registracija, hosting, pocetnicko pitanje

[es] :: Hosting :: Domeni :: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje

[ Pregleda: 2996 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

superbaka

Član broj: 5290
Poruke: 2924



+1298 Profil

icon Registracija, hosting, pocetnicko pitanje31.07.2005. u 10:42 - pre 227 meseci
zeleo bih da sa prijateljima uradim jedan sajt, koji ce se baviti veterinom, i koji ce pored ostalog imati i forum... da se ne bih mlatio sa .yu domenima, odlucio sam da registrujem neki internacionalni domen, pa sam nabasao na ponudu http://www.makehosting.com/web_hosting.html gde se nudi registracija za samo 750din ako se hostuje na njihovom sajtu... na vise mesta sam video da je ta registracija dosta skuplja, pa me zanima da li postoji i neka "caka" u vezi ovog, i da li mi preporucujete da to odradim kod njih, ili kod nekog drugog... u ove stvari se veoma slabo razumem, pa vas molim da imate razumevanja ako postavljam neka idiotska pitanja... moje je da registrujem domen i regulisem hosting, a kolege ce da odrade drugi deo posla...
takodje molim moderatore da ne brisu celu temu vec samo link, ako smatraju da je u pitanju nedozvoljeno reklamiranje...
hvala...
 
Odgovor na temu

Alex_SD
Aleksandar Jakovljevic
student
Smederevo

Član broj: 16973
Poruke: 37
195.252.85.*



Profil

icon Re: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje31.07.2005. u 10:54 - pre 227 meseci
Nije to nikakva caka. Jednostavno, ako uplatis hosting kod njih, registrovace ti domen za 750 din. To se tako svuda radi.
 
Odgovor na temu

crews_adder
Serbia

Član broj: 28500
Poruke: 2159
*.dial.b92.net.

ICQ: 302374108


+2 Profil

icon Re: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje31.07.2005. u 15:44 - pre 227 meseci
Mozes da registrujes domen (com, net, org) kod www.namecheap.com za $8,88 ili kod www.godaddy.com za $8,49, a info vec od $1,99. Postoje i stalne promocije, ako te interesuju neke, javi mi na PM.

Kod vecine provajdera ces, ako odjednom platis hosting za celu godinu, dobiti i besplatnu registraciju domena za prvu godinu. Mada, ako mene pitas, registruj domen odvojeno od web-hosting provajdera, da posle ne bi bilo "frke". Jedino tako ces imati potpunu kontrolu nad svojim domenom.


 
Odgovor na temu

superbaka

Član broj: 5290
Poruke: 2924



+1298 Profil

icon Re: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje31.07.2005. u 19:45 - pre 227 meseci
ovo mi je sad cimanje da vadim visa internet karticu... mozes li da mi pojasnis kakve to "frke" mogu da se jave?
 
Odgovor na temu

crews_adder
Serbia

Član broj: 28500
Poruke: 2159
*.dial.b92.net.

ICQ: 302374108


+2 Profil

icon Re: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje31.07.2005. u 22:23 - pre 227 meseci
Provajder (NE MISLIM UOPSTE NA OVOG KOJEG SI POMENUO, dakle govorim uopsteno) registruje domen za tebe, pa ga npr. registruje na sebe, tj. na svoje ime. Kada odlucis da promenis provajdera, "poneses" sa sobom svoje fajlove, a domen? Je l registrovan na tebe? Nije. Sta ces onda? Nista, potrazis drugi ili se licno sa njima obracunas fizicki, sto je malo verovatno. E da ne bi bilo frke, registrujes ga sam, direktno kod registrara i sam si gazda nad svojim domenom.

U krajnjoj nuzdi mozes da ga registrujes preko provajdera, ali nekog od poverenja, koji radi vec godinama i koji ne bi sebi priustio takav luksuz da te izradi za domen. Mada ti ni to nije sigurno, jer ja sam tako izradjen od strane jednog, najveceg webhosting provajdera na svetu, koji je, by the way, registrovao domen na moje ime, ali sam ipak ostao bez njega, pa ti pricam ovo na osnovu licnog iskustva. Nadam se da si sad shvatio.

 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje31.07.2005. u 22:59 - pre 227 meseci
Citat:
crews_adder: Provajder (NE MISLIM UOPSTE NA OVOG KOJEG SI POMENUO, dakle govorim uopsteno) registruje domen za tebe, pa ga npr. registruje na sebe, tj. na svoje ime...


Pazi, internacionalne domene moze svako da registruje ko je stariji od 18 i ima para za to. To sto registrujes preko ISP-a ti ne drzi vodu. Barem ne, ako je neki, iole normalan ISP. Pa cak ako i 'sam' hoces da kupis domen - on opet nije tvoj, jer si ga registrovao preko reseller-a za taj tld, i onda opet mozes da se svuces na tvoju pricu :)

Daklem, jedino sto zaista trebas da pitas ISP-a prilikom kupovine domena, jeste: na cije ime ide domen i dal' ti to na papiru (kroz neki vid ugovora, makad i digitalno, pa odstampas) potvrdjuju. Kada registruju domen za tebe, stave da je vlasnik domena Pera Peric, a ISP je samo tehnicki i billing contact... I dokle god je domen na tvoje ime - mozes da radis sa njim sta te volja.

Jedina 'caka' moze biti ugovor izmedju tebe i ISP-a. Recimo, uzeo si hosting + domen na 1 godinu, a ti se vec posle 2 meseca odlucis za drugog ISP-a. Apsolutno je tvoje pravo da prebacis domen, ali ako ugovorom moras da ispostujes cenu za godinu dana - onda ti tu nema druge. Svejedno - domen je tvoj i ne mogu ti blokirati usluge pod tim domenom, vec samo da se tuzite... Ovo je samo i samo ako je domen na tvoje ime ;)

Izricito obrati paznju da prilikom registracije u administrativni kontakt stave TVOJU VALIDNU e-mail adresu! Sve sto je vezano za domen, bilo kakve promene, apsolutno bilo sta - salje se adminu domena! Uvek! Cak i ako recimo tvoj ISP nesto sjebe i zaboravi da produzi registraciju tvog domena, dobices 5 day notice od registry-a!

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

[es] :: Hosting :: Domeni :: Registracija, hosting, pocetnicko pitanje

[ Pregleda: 2996 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.