Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Redmondski imbecili forsiraju sender-id

[es] :: E-mail :: Anti-spam :: Redmondski imbecili forsiraju sender-id

[ Pregleda: 2899 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nIce Cream
Novi Sad

Član broj: 14095
Poruke: 113
*.org.cust.panline.net.

Sajt: www.coingcs.com


Profil

icon Redmondski imbecili forsiraju sender-id25.06.2005. u 02:02 - pre 229 meseci
Citat:
Kako bi potaknuo šire prihvaćanje svoje tehnologije za borbu protiv neželjenih poruka elektroničke pošte (spama), Microsoft je najavio da će vjerojatno negdje tokom studenog svu elektroničku poštu koja neće imati Sender ID u svojim uslugama MSN i Hotmail označavati kao spam.

Sender ID je specifikacija za provjeru autentičnosti elektroničke pošte provjerom vjerodostojnosti poslužitelja s kojeg je poslana. Stoga za uspješan rad te tehnologije svaki pružatelj usluga pristupa Internetu, te bilo koja druga organizacija ili pojedinac koji ima registriranu domenu na Internetu treba javno objaviti SPF (Sender Policy Framework) zapise kako se mogli identificirati legitimni poslužitelji za slanje elektroničke pošte.

Prema tvrdnjama iz Microsofta, trenutno je već oko milijun vlasnika domena objavilo SPF zapise, no to je tek mali broj od 71,4 milijuna domena registriranih krajem prošle godine. Ipak, obzirom da je među onima koji šalju SPF i najveći svjetski pružatelj usluga pristupa Internetu, America Online (AOL), procjenjuje se da već oko 30% legitimnih poruka elektroničke pošte sadrži Sender ID.

Kritičari ove tehnologije tvrde da ima mnoštvo mana, od kojih je vjerojatno najuočljivija ona da sustav ne radi u slučaju usluga koje automatski prosljeđuju poruke. Tako da u tom i u mnogim drugim slučajevima umjesto da štiti korisnika od spama, Sender ID ustvari može spriječiti dostavu legitimne pošte.

Preuzeto sa bug.hr

Mislim, sta reci.... Pa dobro... Majke mi...
 
Odgovor na temu

[es] :: E-mail :: Anti-spam :: Redmondski imbecili forsiraju sender-id

[ Pregleda: 2899 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.