Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pravila Postovanja (Traženja i davanja kritika) – OBAVEZNO PROČITATI !!!!

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kritike :: Pravila Postovanja (Traženja i davanja kritika) – OBAVEZNO PROČITATI !!!!
(Zaključana tema (lock), by Milan Gligorijevic) (TOP topic, by boccio)

[ Pregleda: 10709 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Pravila Postovanja (Traženja i davanja kritika) – OBAVEZNO PROČITATI !!!!18.03.2005. u 18:23 - pre 231 meseci
Molili bi sve učesnike ovog foruma da se pridržavaju navedenih pravila kako bi smo održali kvalitet ovog foruma i svi po nešto naučili, posebno početnici u web dizajnu.

Svako kršenje ovih pravila za sobom vuče momentalno brisanje posta.

Postavljanje teme (traženje kritike)

Svako ko postavi svoj sajt na kritike, dužan je pridržavati se sledećih pravila:
- NE dozvoljava se “prisvajanje” tuđih radova, kao i postavljanja komercijalnih template-a koje ste minimalno modifikovali. Ovo uključuje i “pozajmljene” elemente dizajna, kao što su headeri, meniji, i sl.
- NE dozvoljava se postovanje nedovršenih, polu-završenih i sl. sajtova koji sadrže zbudženi home page i ništa više. Prvo uradite to što ste započeli pa onda tražite kritike.
- NE dozvoljava se postovanje xoops, mambo i ostalih gotovih sistema, ukoliko ne sadrže 100% originalan dizajn (template). To NE uključuje promenjenu boju na boxovima i drugačiji font. Da se razumemo.
- Slobodno možete postavljati samo elemente dizajna na kritiku: buttons, menus, logotipi, etc. ukoliko ste ih sami dizajnirali i smatrate da u sebi sadrže originalnost koja zavređuje pažnju. To u naslovu teme treba jasno naglasiti kako bi članovi foruma znali šta da kritikuju.
- NE dozvoljava se postovanje tuđih sajtova na kritike. "Vidite na šta sam naleteo..." i slično se momentalno sankcioniše.

I najvažnije za sve koji traže kritike:

- NE očekujte hvalospeve. Želite kritike? Spremite se na njih. Povređena sujeta i komentari tipa “šta ti znaš, ajde pokaži nešto sto si ti radio” se neće tolerisati!


Davanje kritike (odgovaranje na postavljene teme)


Svako ko želi da da kritiku određenog dizajna mora se pridržavati sledećih pravila:
- NE dozvoljava se postovanje komentara koji u sebi ne sadrže ništa konstruktivno. Odgovori tipa “ništa ti to ne valja batice…” će se momentalno brisati. Ako sajt zaista ne ispunjava minimum kvaliteta i originalnosti – za to će se pobrinuti moderatorski tim.
- NE dozvoljava se kritikovanje bez sugestija i bez argumentacije. Za sve što smatrate da nije dobro – izložite argumente i VRLO poželjno – sugestije da se to popravi. Zbog tih sugestija i postoji ovaj forum!
- Numeričko ocenjivanje sajtova se smatra NEPOŽELJNIM. Ovo nije takmičenje u umetničkom klizanju pa da ocenjujete sa 2/10, 5/10 i slično. Opisni komentar je sasvim dovoljan da skrene pažnju dizajneru na njegov rad. Pogotovo ako nemate ništa pametno/konstruktivno da kažete osim te ocene.

Uvek imajte na umu da svi komentari koje dajete služe da pomognu dizajneru da uradi posao što bolje. Ne da ga ponize, uvrede ili da pojedinci leče svoje komplekse pljuvanjem tuđih radova. Ovde smo da bi jedni drugima pomagali.


Ako smatrate da neka tema ili poruka nisu po pravilniku, obavestite moderatora foruma privatnom porukom i objasnite u čemu smatrate da je problem. Dalju brigu o temi prepustite moderatoru. Ako niste zadovoljni daljim postupkom moderatora, iznesite problem u forumu Predlozi i pitanja.


Moderatorski Tim

Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
0

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kritike :: Pravila Postovanja (Traženja i davanja kritika) – OBAVEZNO PROČITATI !!!!
(Zaključana tema (lock), by Milan Gligorijevic) (TOP topic, by boccio)

[ Pregleda: 10709 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.