Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

graphics.h

[es] :: C/C++ programiranje :: graphics.h

[ Pregleda: 3975 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.verat.net

ICQ: 144658033


Profil

icon graphics.h26.05.2002. u 22:29 - pre 236 meseci
Na fakultetu koristimo Turbo C++ 3.0 i sa njim nemam nikakvih problema pri koriscenju #include<graphics.h> medjutim kad to sam pokuso kod kuce sa Bloodshed Dev-C++ compailerom on mi kaze da nema taj fajl a pokusaj da ga ubacim u /include/ direktorijum je propao zato sto mi u graphics.h pronalazi 30-ak gresaka u sintaksi.....
Jel ima neko ideju kako da Bloodshed Dev-C++ osposobim da radi sa ovom datotekom ????
I da li i ostali windows compaileri ne podrzavaju graphics.h (koji inace sluzi za crtkaranje u dos-u... ) ?

Takodjer mi ne radi clrscr()...ali to nije toliko bitno.....
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.196.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: graphics.h26.05.2002. u 22:55 - pre 236 meseci
umesto clrscr() mozes da koristis system("cls")
a za graphics.h ne znam kako da ti pomognem i mene je isto zezalo kad sam hteo da koristim dos.h pod vc++
verovatno te 2 biblioteke i jos neke nisu ubacene za rad pod win32 jer bi zabrljavile posto rade sa low level stvarima
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: graphics.h26.05.2002. u 22:59 - pre 236 meseci
graphics.h je koliko se sećam, Borland-ova "izmišljotina" za crtanje pod DOS-om, i toga nema pod Win32 niti će ga ikad biti.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: graphics.h29.05.2002. u 18:34 - pre 236 meseci
Da je Linux u pitanju imao bi resenje. Jedna ekipa radi kompleno OpenSource resenje za ljude koji portuju stari TurboC/C++ kod sa DOS-a na Linux, izmedju ostalog tu su i BGI stvari i sve radi ko sat. BGI rutine u tom projektu koriste FrameBuffer (logicno).
Jedini problem je sto sada ko za inat ne mogu da se setim URL-a, ali verujem da mozete da to nadjete na FreshMeat-u.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: graphics.h21.01.2004. u 14:27 - pre 216 meseci
Skoro sam naleteo na odlican projekat - http://www.cs.colorado.edu/~main/bgi/ . Uz pomoc njega mozete pisati Windows aplikacije pomocu obicnih BGI rutina... Odlicno za portovanje starih aplikacija! :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: graphics.h

[ Pregleda: 3975 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.