Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedan obrazac Dve adrese

[es] :: Web dizajn i CSS :: Jedan obrazac Dve adrese

[ Pregleda: 4620 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

wRong
Djordje Savic
Beograd

Član broj: 17354
Poruke: 65
*.vdial.verat.net



Profil

icon Jedan obrazac Dve adrese06.03.2004. u 20:33 - pre 247 meseci
Pozdrav,
imam jedan obrazac sa dva dugmeta submit jedno salje podatke jednom php skriptu a drugo dugme drugom skriptu,kako ovo da uradim??
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1318
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese06.03.2004. u 23:06 - pre 247 meseci
Možeš poslati podatke na jednu PHP skriptu, koja će u zavisnosti od toga koje je dugme pritisnuto, pozvati odgovarajuću stranicu i proslijediti joj varijable iz forme (pr. skript1.php?var1=val1&var2=val2).
Vjerovatno se to može riješiti i pomoću Java Script-a, ali nije dobro da ti funkcionalnost stranice zavisi od Jave.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

wRong
Djordje Savic
Beograd

Član broj: 17354
Poruke: 65
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese07.03.2004. u 02:54 - pre 247 meseci
Citat:
Not now, John!:
Možeš poslati podatke na jednu PHP skriptu, koja će u zavisnosti od toga koje je dugme pritisnuto, pozvati odgovarajuću stranicu i proslijediti joj varijable iz forme (pr. skript1.php?var1=val1&var2=val2).
Vjerovatno se to može riješiti i pomoću Java Script-a, ali nije dobro da ti funkcionalnost stranice zavisi od Jave.


Nisam te bas najbolje razumeo,kako da znam koje je dugme pritisnuto bez Java skripta?
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1318
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese07.03.2004. u 07:56 - pre 247 meseci
Staviš dva dugmeta u formu:
Code:

<FORM action="prijem.php" method="POST">
  <INPUT type="submit" name="dugme1" value="Pošalji1">
  <INPUT type="submit" name="dugme2" value="Pošalji2">
</FORM>

U prijem.php staviš:
Code:

<?php
  if (isset($_POST['dugme1'])) {
    header("Location: " . urlencode("http://skripta1.php?var1=$var1&var2=$var2");
  } else {
    header("Location: " . urlencode("http://skripta2.php?var1=$var1&var2=$var2");
  }
?>

Nisam siguran da ovo treba tako da se uradi (ne znam kako drugačije).
Problem je šta će se desiti kada korisnik pritisne <ENTER> u formi.

"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.info-net.co.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese07.03.2004. u 19:51 - pre 247 meseci
Pa moze ovako. Ili samo javascriptom.


Za jedno dugme dogadjaj onClick = document.form1.action = 'action1.php'; document.form1.submit()


Isto tako i za drugo dugme. A moze i redirekcija na sledecoj stranici zavisno od vrednosti polja 'submit' kao sto neko napisa.


(Ove vesti imaju i svojih nedostataka :) pozdrav.
 
Odgovor na temu

wRong
Djordje Savic
Beograd

Član broj: 17354
Poruke: 65
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese08.03.2004. u 19:00 - pre 247 meseci
Moze tako a moze i ovako :-))
mada sa header mi ne salje podatke iz obrasca u novom prozoru,java ce biti ok za ove potrebe
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1318
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese08.03.2004. u 21:50 - pre 247 meseci
Savjet: umjesto dva submit dugmeta, možda je pametnije koristiti jedno submit dugme, ali da u formular dodaš neki check box, ili radio button, na osnovu čega ćeš znati kom skriptu da proslijediš podatke. Uostalom, dva različita skripta koji prihvataju podatke iz navedenog formulara se uvijek mogu objediniti u jedan.

Pozdrav!
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

wRong
Djordje Savic
Beograd

Član broj: 17354
Poruke: 65
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese08.03.2004. u 23:03 - pre 247 meseci
Hm,da,ok.
Nego bas me zanima kako je recimo ovde na ES reseno
ovo "pogledaj kako poruka izgleda" to bi moglo da bude slicno
ovome o cemu pricamo,zar ne?
Dva su dugmeta i dve razlicite skripte za jednu formu.
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1318
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Jedan obrazac Dve adrese08.03.2004. u 23:22 - pre 247 meseci
Tamo oba submit dugmeta imaju isto ime - "Submit", ali šalju različitu vrijednost. Oba dugmeta pozivaju isti skript - "poruka.php", u okviru koga se provjerava vrijednost promjenjive $_POST['Submit'].


"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Jedan obrazac Dve adrese

[ Pregleda: 4620 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.